Vielsalm met kinderen | Leuke daguitstappen

Wat is er te doen in Vielsalm met kinderen, deze plaats aan de rivier de Salm in de Ardennen? Dit plaatsje ligt in de provincie Luxemburg en in het hart van de Belgische Ardennen. Voldoende mogelijkheden om de natuur in te gaan natuurlijk! Wij delen wat je er precies kan doen.

Vielsalm liggen tussen Malmedy en Houffalize in, ten zuiden van de Hoge Venen en ten westen van de Duitse Eifel. Het is ook en populaire vakantieplek voor gezinnen vanwege het vakantiepark CenterParcs Les Ardennes. Goed, gaan we nu verder met de tips voor daguitstappen.

Dit doe je in Vielsalm met kinderen

Meer van Les Doyards

Het meer van Les Doyards ligt vlakbij het centrum van het plaatsje. Je mag er helaas niet zwemmen en eerder kon je er een waterfiets huren – mocht je deze tegenkomen, laat het ons weten. Wandel of fiets om het meer, dit is een route van 2 kilometer. Onderweg kom je een speeltuintje en een aantal bankjes tegen.

Wandelen

Tijdens een verblijf in Vielsalm met kinderen kan je heel mooie wandelroutes volgen. Zo is er een over heksen. Want wil je weten waar die beroemde Macralles (heksen) van Vielsalm eigenlijk vandaan komen? Dat ontdek je tijdens de gezinswandeling van 5 kilometer door het centrum van Vielsalm. De brochure kost € 3, – . De wandeling is bewegwijzerd en start bij het VVV-kantoor. Bij datzelfde VVV-kantoor kan je een wandelgids kopen waarin verschillende wandelingen zijn opgenomen, je kan deze ook online kopen.

Ook zijn er de bewegwijzerde wandelingen van “So Bechefa”, in de wilde tuin en het arboretum. Deze zijn tussen de 2,5 en 5 kilometer lang.

Ook is er een hele mooie route door de vallei van de rivier Ninglinspo, deze is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of 8. Deze start bij Rue de Trois-Ponts in Sedoz en is niet geschikt voor kinderwagens. De route is ongeveer 6 kilometer lang, volg de bordjes met het blauwe rechthoekje. Deze route ligt niet direct in Vielsalm, het is ongeveer een half uur rijden.

Museum van de Salmvallei/Maison du Pays de Salm

Dit museum biedt een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de omgeving. Leuk is dat er ook een kinderparcours is, deze wordt ook in het Nederlands aangeboden.

Baraque de Fraiture

Mocht er nou sneeuw liggen als je in de wintermaanden in Vielsalm met kinderen bent, dan is Baraque de Fraiture de plek waar je heen moet. Met 651 meter is dit het hoogste punt van de Plateau des Tailles in de Ardennen. Vergelijk het niet met wintersport in Frankrijk, maar je kan hier skiën! Er zijn drie liften. Op deze website zie je of de sleeplift geopend is. Mocht je nou kunnen wintersporten, neem dat je eigen eten en drinken mee. Het kan namelijk heel druk worden tijdens die paar dagen per jaar dat je kan skiën in België.

In de andere maanden van het jaar kan je wandelen en fietsen in dit gebied. Bij de skipiste is er volgens de website van de VVV een speeltuin.

Doen in de omgeving van Vielsalm met kinderen

Ook rondom dit stadje is van alles te doen. Dit zijn enkele tips:

  • Bastogne War Museum
  • Bezoek het stadje La Roche.
  • Ga naar de Watervallen van Coo, een van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. En ben je er met jonge kinderen, dan kan je naar Plopsa Coo gaan.

Parc a Gibier

Op ongeveer een half uur rijden ligt het Parc a Gibier, het Wildpark van La Roche-en-Ardenne. Let hierbij goed op de openingstijden. Op een 1,2 km lange wandelroute kom je onder meer langs een kudde damherten, herten en hinden, moeflons, wolven, lynxen, vossen en meer dieren. Ook is er een miniboerderij en speeltuin.

Mared Indoor met indoor klimparcours

De binnenspeeltuin Mared Indoor bestaat uit 2 gedeeltes. Het ene deel is een binnenspeeltuin voor kleine kinderen. Er zijn allerlei speeltoestellen, met hoge torens, glijbanen en verschillende trampolines!

En voor oudere kinderen is er het Mared indoor klimparcours. Dit is een indoor parcours met 12 hindernissen, 2 tokkelbanen, een 16 meter hoge via ferrata en een transparante klimwand. Het parcours loopt over een kinderspeelplaats.

Overnachten in Vielsalm met kinderen

Waar je overnacht in Vielsalm?

We noemden het boven in dit artikel al, het vakantiepark Ardennen ligt in de omgeving van Vielsalm. Met, zoals je van deze keten gewend bent, een prachtig subtropisch zwembad Aqua Mundo met twee glijbanen. Ook is er de Action Factory met allerlei binnenactiviteiten zoals Speleologie, Lazer Labyrint en een BALUBA indoor speelparadijs.

  • Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf bij het vakantiepark Les Doyards. Dit park is nagenoeg autovrij en er is een speeltuin.

Wil je meer tips lezen? Bekijk dan ons verslag over de Grotten van Han.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën