Turnhout met kinderen | 7x Uitjes!

0

Wat is er te doen in Turnhout met het gezin, deze stad die vlakbij de Nederlandse grens ligt? Tot bijna 1800 hoorde Turnhout bij Noord-Brabant, in Nederland. Sindsdien is het een Belgische stad. De stad ligt vlakbij de Nederlandse steden Breda en Tilburg. Blogger Lynn was onlangs met haar dochter in Turnhout. In deze blog deelt zij, samen met de andere Belgische bloggers, haar tips voor activiteiten in Turnhout met kinderen.

Wil je de stad te voet verkennen, dan is verdwalen haast niet meer mogelijk. Er is een nieuwe wegwijzer, een combinatie van een stadsplan met -wandeling. Hiermee kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. De wandeling is of 4 kilometer (perfect te doen met kinderen) of je breidt deze uit naar 7,7 kilometer.

Turnhout met kinderen bezoeken

Museum van de speelkaart

In dit museum leer je van alles over de Speelkaart en de techniek erachter. Er zijn ook drukpersen en grafische apparatuur, dit wordt een aantal keer per maand gedemonstreerd.

Voor de kinderen is er het Speelkaartenlab, waarin er allerlei apps en spelletjes te doen zijn. Maar ook kan je je verkleden en je kan selfies maken! Regelmatig zijn er jeugdateliers, waarin kinderen kunnen knutselen. Bekijk de website voor de tijden! Zeker een bezoek waard tijdens een dagje Turnhout met kinderen.

Poppenzaal

In het poppentheater zijn vanaf september tot en met mei optredens, speciaal voor kinderen. Soms is het echt een poppentheater, soms is het muziek en dans. Iedere voorstelling is heel afwisselend en de optredens duren ongeveer anderhalf uur, met een pauze inbegrepen. Bekijk het programma voor de voorstellingen.

Kleuterstad Turnhout

Kleuterstad Turnhout is een binnenspeeltuin die geschikt is voor kinderen tot en met zeven jaar. Ideaal, want zo kunnen de kleintjes rustig spelen. Ik was hier met mijn kleuter en we hadden het heel goed.

Het is een rustige speeltuin en er is genoeg te doen. Als je klaar bent met spelen kan je nog even langs het water de stad in lopen.

Speelbos

Net boven Turnhout, bij de Klein Engelandhoeve, is een speelbos aangelegd. Er zijn allerlei natuurlijke speelelementen. Ook ten zuiden van de stad is een speelbos, in het Raadsherenpark. Bekijk ook de andere speeltuinen in de stad.

Stadsboerderij

In het park Heizijdse Velden is dit een ontmoetingsplek. Zo kan je er dieren kijken maar er is ook een natuurspeeltuin! Zeker leuk als je in Turnhout met kinderen bent.

Familiezoektocht door Turnhout

Turnhout is een ontzettend leuke stad om doorheen te wandelen. Maar kinderen hebben niet altijd evenveel zin om te wandelen. Nu is er een zoektocht door de stad uitgezet.

De toeristische wandeling haal je gratis bij het toerismebureau. Voor € 4, – krijg je een boek van de Turnhoutse speelkaarten mee. Hierin staan allerlei opdrachten. Dit is geschikt voor kinderen van 6 – 12 jaar.

Turnhouts Vennengebied

Zin om meer te wandelen met kinderen en dan echt de natuur in? Bij Turnhout kan je heerlijk wandelen in het vennengebied. Dit gebied is 200 hectare groot en bestaat uit heide, vennen en grasland. Ook zijn er zeldzame planten te zien.

Bij bezoekerscentrum Klein Engelandhoeve is een handig overzicht van wandelroutes. Bijvoorbeeld de Koeivenwandeling van nog geen 3 kilometer. Op de terugweg kom je langs het speelbos.

Vlakbij Turnhout bezoek je de Kabouterberg. Blogger Anke was onlangs in Kasterlee met kinderen op bezoek bij de kabouters, en dat was echt een aanrader!

Turnhout met kinderen | Overnachten

Wil je langer in Turnhout en omgeving verblijven? Dan zijn dit enkele tips waarbij je met het gezin in één kamer kan overnachten:

#1 B&B De Joker ligt op 5 minuten rijden van de Oude Markt. Je verblijft in een grote kamer met eigen slaapkamer. Hierin staat een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden.

#2 Of naar een vakantiepark? Vakantiepark De Baalse Hei biedt kampeerplaatsen, glamping in België & accommodaties. Het park ligt vlakbij Turnhout, op de Antwerpse Kempen, bij een uniek en uitgestrekt natuurgebied. Met speeltuin, zwemvijver, visvijver en animatie.

#3 B&B De Hessie ligt aan de rand van Turnhout, met uitzicht over de weilanden waarin de pony’s en ezels staan van de eigenaar van de B&B. Ook hier heb je een eigen badkamer.

#4 Nog een B&B. Deze keer Wepa-hof in Oud-Turnhout. Met fietsverhuur, een spellenkamer, tuin met terras en een buitenzwembad/zwemvijver. 

#5 Liever in een hotel? Hotel and Chaletpark Fauwater ligt buiten de stad, in een bos.

Meer lezen na deze tips over Turnhout met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.