Uitjes met kleuters | 21x Leuke activiteiten

Als je op pad wilt gaan met een kind van 4, 5 of misschien wel 6 jaar, dan zoek je naar leuke activiteiten voor kleuters. Niet ieder uitje in Nederland is even geschikt als dagje weg met kleuter. Wat zijn dan wel die leuke uitjes met kleuters in Nederland? In de afgelopen jaar gingen wij geregeld dagje uit met kleuters en hier lees je over de uitjes die wij echt geslaagd vonden voor een bezoek met kind van 4, 5 en 6 jaar.

Hieronder staan een aantal tips voor uitjes met jonge kinderen, en met name kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Heb jij leuke ideeën voor een uitstap met jonge kinderen, deel ze dan in de reacties met ons.

Leukste uitjes met kleuters

De lijst met activiteiten voor kleuters starten we met die uitjes die niet direct in één categorie passen, als museum of speelpark, maar die wel heel leuk zijn voor een bezoek!

Madurodam

Een van de bekendste plekken voor dagje uit in Den Haag is Madurodam. Bij deze bekende bezienswaardigheid zie je Nederland in het klein. Onze gastblogger was hier met haar zoon en was enthousiast over de combinatie van zien en doen. Kan je je eigen stad terugvinden en herken je de gebouwen?

De miniaturen zijn mooi om te zien, en je kunt op verschillende plekken ook dingen doen. Er is een constructie met sluizen die je kunt veranderen en er bootjes doorheen kan laten varen. In de bloemenveiling kan je tegen elkaar opbieden en je kunt windmolens laten draaien door zelf wind te maken. En achterin het park is ook nog een leuke speeltuin te vinden, in een oude boot, met loopbrug en allerlei andere speeltoestellen. Met daarnaast een restaurant en een speeltuintje voor kleine kinderen. Ben je met peuters of kleuters een dagje weg, dan is er de Nijntje speeltuin waar ze kunnen schommelen, klimmen en klauteren met Nijntje.

uitjes met kleuters vakantiepark
Vakantiepark Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard

Deze avonturenboerderij is al 5 jaar lang het leukste uitje van Zuid-Holland met kinderen. Omdat deze van de tips voor uitjes met kleuters zich echt richt op peuters en kleuters, mag die natuurlijk niet missen in het overzicht. Bij de Avonturenboerderij Molenwaard ervaar je hoe het is om te leven op een boerderij. Maak een ponyritje, rijd op de trekker en bekijk de parkshows. Daarnaast is er onder meer een speelplein en blotevoetenpad. Maak een ponyritje, ga trekker rijden, knuffel met de liefste dieren of geniet van de parkshows! Jong en oud beleven een onvergetelijke dag midden in de Hollandse polder.

dagje uit met kleuters
Plaswijckpark

Plaswijckpark

De volgende tips voor leuke uitjes met kleuters is het Plaswijckpark in Rotterdam, dit is een overzichtelijk speel- en dierenpark voor kinderen. Dit park bestaat uit een aantal gedeeltes: Speelwijck, Wandelwijck en Dierenwijck. Het leuke van Plaswijckpark is de combinatie tussen wandelen, dieren kijken en spelen. Alles komt aan bod en dat maakt dit een afwisselend uitje met kleuters. Je bent hier zo een dag zoet. De ideale leeftijd voor een bezoek is vanaf 4 jaar omdat die het meest van de leuke activiteiten mee kan doen, leuk dus voor een dagje uit met kleuters.

Naast de “gewone” speeltuinen is er de verkeerstuin. Dit is een nagebouwd dorpje met echte verkeersregels! De skelters zijn aan de lengte van jouw kind aan te passen. De officiële leeftijd voor de grote verkeerstuin is 6 t/m 12 jaar (kleine van 2 t/m 5 jaar). Naast de Verkeerstuin ligt de havenspeeltuin. Een grote waterspeeltuin met verschillende glijbanen, sproeiers en bovenop de grote emmer met water die door het gewicht om de zoveel tijd omvalt. 

Ook is er Dierenwijck met verschillende dierentuin dieren en kinderboerderij dieren. Geen hoge hekken waardoor het contact met de dieren gemoedelijker is. Het is een leuke route waarbij je verschillende dieren ziet. In Dierenwijck vind je een kleine natuurspeeltuin en je kan er vlotvaren. De route loopt door het verblijf van de damherten heen waardoor je oog in oog komt te staan met deze dieren.

actief met kleuters

Kasteel De Haar

Volgende leuke activiteit voor kleuters is een kasteel. Niet direct een museum, maar wel cultureel verantwoord. Blogger Nicole is gek op het bezoeken van kastelen. Een van de mooiste kastelen van ons land is volgens haar Kasteel De Haar. Wat het zo leuk maakt is de combinatie van het kasteel, dat van binnen en buiten schitterend mooi is, en het grote landgoed. Op het landgoed is er een hertenkamp en een doolhof. Daarnaast zijn er 3 speurtochten, ook door het kasteel.

Dit kasteel ligt op een groot landgoed naast het mooie dorp Haarzuilens, niet ver van Utrecht. Het kasteel ziet er middeleeuws uit, maar is dat niet. Het is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw op de fundamenten van een vervallen kasteel uit de 13 eeuw. Aan de hand van een speurtocht ontdek je door het kasteel tijdens dit uitje met kleuters. Je gaat van de grote entreehal naar de bibliotheek, door de ridderzaal naar de balzaal, via verschillende slaapkamers, werkkamers en zelfs een kapsalon naar de keuken.

De Koperen Ezel 

Nog een leuk uitje voor kleuters vind je in Ede, dat is De Koperen Ezel. Ideaal is dat dit een goed betaalbaar uitje is, met een toegangsprijs van slechts € 2, -. Dit is een ezelfokkerij met veel ezels en veulens. Daarnaast wonen er allerlei dieren op de kinderboerderij. Als je een rondje over de paden wandelt kom je langs een geiten, kippen, konijnen en cavia’s. Daarnaast zijn er exotische dieren zoals stekelvarkens, emoes, Mara’s, prairiehonden, Sika herten, een zeboe en een dromedaris. Bij veel van deze dieren mag je het verblijf in en wanneer de dieren het toelaten kun je ze zelfs aaien of voeren. 

Extra leuk voor de kinderen is dat er over het hele terrein verschillende speeltoestellen staan, zowel binnen als buiten! Er zijn speeltoestellen, kids kunnen springen op de springkussens en hier is een skelterbaan! En met slecht weer kunnen de kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin.

Historyland

Een leuk dagje uit met kleuter net onder Rotterdam is een bezoek aan Historyland. Dit is een historisch themapark/museum in Zuid-Holland dat in 2016 zijn deuren opende voor het grote publiek. Vanwege de veelzijdigheid is dit een leuke activiteit met kleuters en oudere kinderen. Op Historyland maak je een reis door de tijd naar de tijd van de gigantische dino’s en ook iets recenter naar de tijd van de mammoeten. Bewonder de prehistorische fossielen en replica’s van uitgestorven dieren. Buiten gaat het avontuur verder op het oorlogsveld en mag je zelf op zoek naar fossielen of goud.

Het buitenpark is negen hectare groot, zo’n negen voetbalvelden. Er staan reusachtige dino’s, een MIG21 straaljager, een originele Mil Mi-2 gevechtshelikopter en een manschappenvoertuig FV432 op het speciaal ingerichte oorlogsveld. Bij de Historygolf reis je in 12 games van de prehistorie naar het heden. Om het voor de kids interessanter te maken, hebben ze leuke extra’s bedacht zoals 2 overzetbootjes met trekkoorden om je van de ene naar de andere hole te trekken bij ondiepe watertjes.

Historyland activiteit kind 4 jaar
Historyland

Sea Life en Discovery Centre Scheveningen

In de badplaats Scheveningen ga je naar naar Sea Life, een mooi vormgegeven indoor aquarium. SEA LIFE Scheveningen heeft meer dan 4000 dieren in 45 aquaria en ook otters, roggen en zeepaardjes. Ook zie je hier Humboldt pinguïns. Ga kijken bij een van de voermomenten, bijvoorbeeld bij de piranha’s.

En je kan ook naar het Legoland Discovery Centre gaan. Bij het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen beleeft het hele gezin plezier met attracties, LEGO® bouw & speelzones, een 4D bioscoop & nog veel meer! Geniet van een 4D bioscoop ervaring, compleet in LEGO thema. Geniet van verschillende leuke films met bijzondere effecten zoals regen, wind en zelfs sneeuw, allemaal onder één dak.

Jumpsquare met de mini jump

De JUMPSQUARE is een indoor trampolinepark, met natuurlijk allerlei trampolines. Er zijn vestigingen door heel Nederland, onder andere in Nijmegen, Gouda, Heerhugowaard, Amsterdam en Eindhoven.

Ben je op zoek naar specifieke activiteiten voor kleuters? Tijdens de Mini Jump is de Jump Arena speciaal gereserveerd voor alle kids van 2 t/m 5 jaar. Samen met ouders of begeleiders kunnen de kinderen dan springen, rollen en vallen zonder dat de grote jumpers ze in de weg staan. Tijdens de Mini Jump uren dient er verplicht een ouder/begeleider (18+ jaar) mee te gaan. Deze begeleidende persoon heeft gratis toegang en hoeft enkel jumpsokken aan te schaffen.

dagje uit met kleuter
JUMPSQUARE

Leuke uitjes met kleuters – Museum

Kinderboekenmuseum – uitjes met kleuters in Den Haag

Wil je een bijzonder leuk dagje uit met kleuters, ga dan naar Den Haag! Deze stad biedt de combinatie van leuke bezienswaardigheden, kinderuitjes, gave activiteiten en dan natuurlijk het strand en de strandtenten. In Den Haag is het Kinderboekenmuseum een van de leukste plekken van Nederland als activiteit met kind van bijvoorbeeld 4 of 5 jaar.

Dit Kinderboekenmuseum is interactief en biedt veel afwisseling. Er zijn meerdere tentoonstellingen in dit museum, waaronder een voor peuters en kleuters en een voor wat oudere kinderen, vanaf groep 3. De tentoonstelling ABC met de dieren mee richt zich op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en is waanzinnig leuk voor een activiteit met kleuter. Hier ontmoeten de kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste figuren uit populaire kinderboeken. De route door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken! Er is een Nijntje huisje, je kan over de letter-ijsschotsen springen met Kleine IJsbeer en kruip door het hol van Vos en Haas.

  • Let op: onlangs was er in het nieuws dat het Kindermuseum in Den Haag gaat sluiten en dan terugkomt op een nieuwe locatie in Utrecht!
leuke activiteit kleuter

Spoorwegmuseum – uitjes met kleuters Utrecht

Een mooi museum om heen te gaan met jongere kinderen is het Spoorwegmuseum in Utrecht. Door het museum heen kun je materieel, schaalmodellen en kunst bewonderen. Het Spoorwegmuseum heeft ook een paar attracties voor kinderen en er is zowel een overdekt gedeelte als een openluchtgedeelte. Vanwege de grootte en het soort attracties is dit museum zowel leuk met een kleuter van 4 of 5 jaar als met tieners en volwassenen!

Een wandeling door het Spoorwegmuseum is een wandeling door de tijd. Dat begint al als je het museum binnenstapt. Je komt namelijk binnen bij het in 1874 gebouwde Maliebaanstation. Prachtig! De Ontdekking is een audiotour met John Middlemiss, de allereerste machinist, als tourguide. Met een lift daal je een mijnenschaft in en deze tour eindigt spectaculair met de Arend, de allereerste stoomlocomotief van Nederland!

activiteit kleuters

Nijntje Museum

Een andere leuke kleuter activiteit is een bezoek aan het Nijntje museum. Als je zoekt naar leuke activiteiten voor kinderen van 4 of 5 jaar, dan is dit het museum dat je niet kan missen. Een van de musea in Nederland dat echt ingericht is op jonge kinderen is het Nijntje Museum. Dit museum staat in Utrecht, de geboortestad van Nijntje.

Een bezoek aan het nijntje museum is een actieve ontdekkingstocht die jouw kleuter niet meer vergeet. Ze kunnen hier kijken, ruiken, onderzoeken en doen! Het museum is opgebouwd in tien thema’s. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, en dergelijke. Bij elk thema kunnen de kinderen met de voorwerpen spelen, zich verkleden of spelletjes doen. De kinderboeken over Nijntje zijn echt tot leven gekomen in dit museum. Een bezoek aan dit museum is echt een aanrader voor een dagje uit met kleuter.

uitjes met kleuters museum

Museum Voorlinden

Het Museum Voorlinden staat in het teken van moderne kunst en wij vonden dit een van die kleuter activiteiten die goed is blijven hangen bij onze kinderen. In dit museum worden de zintuigen echt geprikkeld. Kunstwerken die er voor ons bovenuit staken waren het huisje met spiegels en lampen, het zwembad en het doolhof. Het zwembad zie je van boven, maar via een trap kom je erin. We waren de oudste een tijd kwijt tot bleek dat ze “verdronken” lag te wachten tot wij haar zouden vinden.

Na het bezoek aan het museum en het restaurant wandelen wij door de duinen. Deze route start achter het restaurant en het is een erg mooie route. Neem de tijd en geniet van de natuur!

uitstap met jonge kinderen
Villa Zebra

Kindermuseum Villa Zebra

Voor een dagje uit met kleuters in Rotterdam is het Kindermuseum Villa Zebra een goede optie. Museum Villa Zebra ligt aan het water op de Kop van Zuid en van de buitenkant van het gebouw raak je al enthousiast. Kunstpilaren dienen als ‘speeltuin’ voor de kids, hoe kindvriendelijk wil je het hebben. Er zijn wisselende tentoonstellingen, met name gericht op kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. En in kindertaal uitgelegd: je mag spelen, proberen, ontdekken. Een hele leuke plek voor een dagje weg met het jonge gezin. Bekijk de info over actuele tentoonstellingen op de website.

Maritiem museum met Professor Plons

Ga je een dagje uit met kleuter in Rotterdam, dan wil je ook naar het Maritiem Museum gaan met Professor Plons! Er zijn interactieve tentoonstellingen, activiteiten voor alle leeftijden en je kan de schepen en kranen in de haven bekijken. Ook voor jonge kinderen is hier veel te doen, want zij gaan het liefste gelijk naar Professor Plons.

Dit is eigenlijk een gave binnenspeeltuin met schepen en zeedieren. Hier maken de kids spelenderwijs kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden.

Sprookjesbos

Leukste uitjes met kleuters | Pretparken

Efteling voor een dagje uit met kleuter

Wij waren een dagje uit met kleuter en peuter in de Efteling: niet goedkoop, wel heel erg leuk. Er is in de Efteling met kinderen heel veel te doen. Wij zijn er 10 uur lang geweest en we hebben allerlei attracties en natuurlijk het Sprookjesbos gezien.

Zowel voor kinderen van 4 en 5 jaar als voor pubers en volwassenen zijn er gave attracties. Leuke attracties in de Efteling met kinderen waren onder meer:

  • Droomvlucht;
  • Fata Morgana;
  • Sprookjesbos;
  • Pirana;
  • Draaimolen;
  • Oldtimerbaan;
  • Monorail.
dagje uit kleuter efteling
Efteling

Sprookjeswonderland

Een van de tofste themaparken voor jonge kinderen in Nederland is Sprookjeswonderland in Enkhuizen, een plaats aan het IJsselmeer. Een vermelding van dit themapark mag niet missen in dit overzicht van leuke uitjes met kleuters. Dit park is kleinschalig, en de toegangsprijs is te overzien. Er zijn een aantal wat kleinere attracties, het thema is uiteraard sprookjes en er is een speeltuin. Regent het tijdens je dagje weg met kleuter? Er zijn overdekte voorstellingen en attracties, zo heeft het Tijdhuis een doorlopende voorstelling van ruim 20 minuten. Daarnaast zijn er verspreid door het park vele schuilkappen en er is een overdekte picknick plaats. En met mooi weer ga je op honderd meter afstand naar het openbare strand van Enkhuizen. 

Dit themapark is geopend vanaf het voorjaar tot en met eind oktober, dagelijks vanaf 10:00 uur. De hond mag aangelijnd mee het park in.

Julianatoren leuke activiteiten kinderen
Julianatoren

Julianatoren

Een dagje uit met kleuters in Apeldoorn betekent een dagje naar Julianatoren gaan! Kinderpretpark Julianatoren is een fantastisch familiepark waar je kinderen de hele dag heerlijk kunnen spelen. Er is een leuke mix van attracties en speeltoestellen. Achterin het park is Jul’s helikopterbaan. Vanuit de helikopter ‘vlieg’ je een rondje boven het park en kun je gelijk even zien wat er allemaal te doen is.

Dit pretpark zit vol attracties op kindermaat. Stap in Jul’s Helikopterbaan, het reuzenrad, de tollende muis voor kinderen met lef, springende piraat voor echte waterratten, een mega glijbaan, kabouterwonderland voor die iets kleineren onder ons en het spookslot voor echte griezellaar. Natuurlijk kan je er van alles eten, waaronder snacks, een suikerspin, ijsjes en poffertjes.

leuke activiteiten kind 4 jaar
Verkeerstuin Plaswijckpark

Sybrandy’s Speel- en Natuurpark

Een van de leuke uitjes met kleuters in Friesland is een bezoek aan het Sybrandy’s Speel- en Natuurpark. Ook dit is een plek voor een dagje uit waar de hond aangelijnd is toegestaan, daarnaast is het een goed betaalbaar dagje uit! Dit is al meer dan 50 jaar het goedkoopste attractiepark van Nederland. In het park is een groot terras bij het cafetaria waar je snacks, broodjes, ijs, patat en drinken kan kopen.

Het speelpark bestaat uit veertig attracties, 1 overdekte speeljungles waar je kan klimmen, klauteren, springen en glijden. Ook is er een leuke speelhoek voor kleine kinderen, er zijn skelters en een zandbak. In de attracties vlieg je door de lucht als je in de Komeet stapt, ga griezelen in het spookhuis of rijd in de autobaan op een hoogte van vijf meter.

uitjes met kleuters nederland
Drouwenerzand

All-in pretpark Drouwenerzand

Wil je niet de kosten van de Efteling, maar wel meer attracties dan in Sprookjeswonderland? Een leuke kleuter activiteit is dan om naar het Attractiepark Drouwenerzand te gaan. In de toegangsprijs is het all-in arrangement inbegrepen. Dat betekent onbeperkt eten, drinken en natuurlijk toegang tot de attracties. Denk bij het eten en drinken aan vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, verse dag-soep, koffie, thee, limonade en softijs.

Buiten staan alle grote attracties en binnen kan je onder andere nog een apenkooi vinden. Er zijn vier grote trampolines, een spookhuis, een kleine achtbaan, een vliegend schip en een enorme draaimolen. Voor kleuters en peuters is er een treintje dat over het park rijdt, je kan er ponyrijden, er is een water-en zandspeelplaats, een ezelbaan (indoor) en een oldtimerbaan. En in de zomer is er ook een waterplein, dus vergeet zeker niet je zwemspullen mee te nemen.

Plopsa met kleuters
Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden

Indoor pretpark Plopsa Indoor Coevorden in Drenthe is een pretpark voor kleuters en peuters en dit park is volledig in het thema van Studio 100. Er zijn allerlei leuke attracties en speeltoestellen voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. De parken van Plopsa mogen daarom niet missen in lijsten met tips voor uitjes met jonge kinderen.

Zo staat hier een carrousel in het thema van Samson & Gert, maak een rondje op de K3-Zweefmolen, er is de Bumbaspeeltuin met leuke kleurrijke speeltuigen en in de buitenzone van Plopsa Indoor staat een megagrote berg! En stap vooral ook in een politie- of brandweerauto en maak samen met het favoriete K3’tje een ritje op het K3-Verkeerspark. Let op voor de andere auto’s, stop netjes voor de overstekende voetgangers en rijd vooral niet door het rode licht!

speeltuin dagje uit kind 5 jaar

Dippie Doe

In Noord-Brabant bezoek je het kleine pretpark / grote speeltuin DippieDoe voor een leuk dagje uit met kleuters. Het park is goed te vergelijken met een binnen- en buitenspeeltuin met enkele grotere attracties. Dit is vooral een aanrader voor gezinnen met kinderen in de leeftijd tot een jaar of 10. Er zijn twee kleine achtbanen in het park: een mini achtbaan voor de kleintjes (in de vorm van een trein) en achteraan in het park nog eentje voor kinderen vanaf 125 cm. Het buitendeel van DippieDoe is een heel overzichtelijk park met een stukje speeltuin en enkele grotere attracties.

dagje uit met jonge kinderen

Activiteiten en uitjes met kleuters | Speeltuinen en familieparken

Linnaeushof

Een andere toffe plek voor uitjes met kleuters is Linnaeushof, dit is de grootste speeltuin van Europa. Hier heb je enorm veel speeltuinen: zowel binnen als buiten. In de zomermaanden is het watergedeelte geopend. Leuk is dat er gedacht is aan jonge en oudere kinderen. Er zijn meer dan driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties.

Ideaal aan deze mega speeltuin is dat er voor iedere leeftijdscategorie (tot 12 jaar) speelgedeeltes zijn. Zowel voor peuters en kleuters als voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar zijn er leuke activiteiten. Op maat voor een dagje uit met kleuter is de kleuter- en peuterspeeltuin. Heb je ook kinderen van 1, 2 of 3 jaar mee, dan is er dreumesland. In het overdekte gedeelte zijn er onder andere minicars, een speelkasteel, luchtskelters en een speelstraat. Voor de kleine kids is er de overdekte Wortelberg, met speeltoestellen voor hun leeftijd.

Speelland – Uitjes met kleuters in Noord-Brabant

Bij Speelland Beekse Bergen beleven kleuters een heerlijk dagje uit vol speelplezier en waterpret. En ben je ook met peuters van 1 of 2 jaar? Kinderen tot drie jaar mogen Speelland gratis bezoeken! Dit uitje is een combinatie van spelen en water! Er zijn zandstranden met waterattracties, een grote speeltuin en minigolfbanen. Leuke activiteiten voor kleuters zijn onder mee rde waterglijbanen, waterfietsen, buggybaan en trampolines.

In de speeltuin zijn er speeltoestellen zoals schommels, draaitonnen, een wip, glijbanen, klimwanden en loopbruggen. En bij de Funwheel stap je in de zelfbestuurbare karretjes en leeft je kleuter zich uit op een speciaal afgezet terrein. En na een rit in de stoere auto’s van de Buggybaan mogen ze het Speelland-rijbewijs in ontvangst nemen. 

uitjes met kleuter
Speelland Beekse Bergen

Schateiland Zeumeren

Het Schateiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. Dit is een van de leuke uitjes met kleuters omdat er zoveel te doen is. Er zijn drie gedeeltes, waaronder het grote schip met daaronder de kapiteinshut. Dit is het educatieve stuk en daar leren de kinderen het een en ander over het piratenleven. Tegenover het schip, naast de ingang, staan de vissershut, de peuterspeelhoek en het zeemansgevecht. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen, waaronder schatgraven. Achter de onderwaterwereld en eilanden is een doolhof met daarachter de trampolines.

Er is zoveel te doen, dat je er heel wat uren zoet bent. Absoluut een aanrader om eens te bezoeken tijdens een dagje uit met het gezin. Onze gastblogger was hier met haar peuter van 3 jaar en toen was het al heel leuk. En volgens haar is er voor oudere kinderen nog meer te beleven.

Schateiland

Familiepark Nienoord

Een leuke familie uitstap met kleuter in Groningen is het Familiepark Nienoord met 30.000 m² speelplezier in een overzichtelijk park. Ontdek dit park met een rit met de trein, het treinspoor is 3,5 kilometer lang en dat maakt dit bedrijf zelfs het grootste miniatuur spoorbedrijf van Nederland!

Ben je hier met mooi weer een dagje uit met kleuter? Er is een zwemkasteel met verschillende baden. Er is een overdekt recreatiebad, peuterbad, 25-meterbad, een verlichte waterglijbaan van 40 meter lang, wildwaterkreek, whirlpool en waterkanon. In de zomer is het verwarmde buitenbad geopend, met een grote glijbaan en peuterbad. 

Speelpark Klein Zwitserland

Een ander leuk familie uitje met kleuters in Nederland is een dagje uit in Speelpark Klein Zwitserland in Limburg. Dit speelpark bestaat al meer dan 80 jaar en is daarmee één van de oudste speeltuinen van Europa. Veel van de traditionele speeltoestellen worden door het park in ere gehouden. 

Kleuters en peuters tot een jaar of 6 gaan naar het Kleuterland van Speelpark Klein Zwitserland. Deze overzichtelijke speeltuin staat vol met speeltoestellen die te maken hebben met het thema ‘Vrolijke Beestenbende’. Op warme dagen is het buitenbad open, de diepte loopt af van 25 cm tot aan 45 cm. In het spannende Avonturenbos kun je je helemaal uitleven. Bouw je eigen boomhut, bestorm het Romeinse fort en klauter over omgevallen bomen. De Adventure Golf Gold Rush bestaat uit 18 holes die helemaal in de stijl van het wilde westen zijn aangekleed.

klimmen kind 4 jaar
Klimbos Garderen

Klimbos Garderen

Een van de toffe dingen aan uitjes met kleuters is dat er echt alweer zoveel meer kan dan wanneer je op uitstap met peuter gaat. Zo mogen kinderen vanaf 4 jaar al gaan klimmen op de Veluwe bij het Klimbos Garderen! Het Mini Monkey parcours en het Zero to Hero parcours zijn vanaf 4 jaar t/m 1.19 meter te klimmen. Voor de overige parcoursen geldt een minimale lengte van 1.20 meter.

Het Mini Monkey parcours is een parcours speciaal voor kleuters vanaf 4 jaar. Hier gaan ze klimmen, springen, glijden en balanceren. Kinderen onder de 1.20 meter krijgen een speciale klimgordel aan en een stoere klimhelm op. De kinderen zijn continu gezekerd en je moet als volwassene verplicht mee klimmen met je kleuter. Daarnaast is er voor kleuters van 4 of 5 jaar ook het Zero to hero parcours met 9 uitdagende hindernissen op 2 meter hoogte. Er is een gatenbrug, schuifbalk, boot en een tractor.

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Een van de leukste uitjes in de provincie Drenthe is de Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe. Dit is een grote binnen- en buitenspeeltuin in het boerenthema. Er zijn veel opties hier tijdens een dagje uit in deze leuke speelboerderij. Je kan boven de koeien klimmen in het klimpark, spelen in de waterplaats en rijden op een tractor. In de speelschuur is er onder andere glow in the dark voetbal en oud-Hollandse spellen.

Buiten is er onder andere een grote kabelbaan, een enorme skelterbaan met grote skelters waarop ook onze grote jongens makkelijk konden rijden, trampolines en een behoorlijk grote airtrampoline. Daarnaast natuurlijk ook gewoon de reguliere speeltuin attributen als schommels en klimrekken. In de speelschuur is er onder meer een grote glijbaan, speelzolder met blokken, een interactief spel en een overdekt springkussen.

uitjes met kleuters Drenthe
Drentse koe

Dagje uit met kleuters | Dierentuinen

Berkenhof Tropical Zoo

In Zeeland naar de jungle, dat kan in Kwadedamme. De vlindertuin van de Berkenhof Tropical Zoo is waanzinnig, zeker als je in het vlinderseizoen gaat. En de grote speeltuin Kids jungle zorgt voor extra pret voor de kinderen. Ook leuk is de Dino expo met grote dinosaurussen en informatie over het prehistorische tijdperk.

Dierenpark Amersfoort

Het Dierenpark Amersfoort is een mooie dierentuin en deze ligt redelijk centraal in Nederland. Het is een van de meest kindvriendelijke dierentuinen van ons land. De presentaties, de ontmoetingen met dierenverzorgers, de avontuurlijke paadjes en diverse horeracazaken maken het tot een heerlijk dagje uit.

Dierenpark Almere Jungle

Een leuk dagje uit met kleuters is om naar het dierenpark Almere Jungle te gaan, redelijk centraal gelegen in Nederland. Deze activiteit is een combinatie van een dierenpark, botanische tuin en speeltuin. Er staat buiten een groot speeltoestel waar de kinderen in kunnen klimmen en naar beneden glijden. In de botanische tuin van Almere Jungle is een grote hoeveelheid bijzondere planten te bewonderen. En in het Dierenpark leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. Dit park is ingedeeld in werelddelen.

Dat waren ze, onze tips voor uitjes met kleuters. Dit zijn tips voor verre bestemmingen met kleuters

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën