Dierenpark Amersfoort met kinderen – Review

Naar het dierenpark van Amersfoort? Verschillende bloggers gingen hierheen, nadat we al veel positieve verhalen hadden gehoord over DierenPark Amersfoort en dit maakte ons nieuwsgierig. Op een zondag eind november hebben we deze zoo bezocht met onze kinderen. We waren vooral benieuwd naar de babyolifantjes Tunha en Thabo en het binnenverblijf de Nacht. Blogger Alyt en Karlien delen hun indrukken van het dierenpark in dit artikel.

Bij aankomst konden we dichtbij de ingang parkeren. Bij aankomst krijg je geen parkeerkaartje, denk eraan dat je er achteraf wel een moet hebben, je koopt ze bij een automaat. Je combineert het dierenpark gemakkelijk met een dagje of stedentrip Amersfoort!

Doen in Dierenpark Amersfoort met kinderen

We wilden weten wat er te doen was. Dit stond op een scherm bij de ingang beschreven, maar je kunt hiervoor ook de app van het dierenpark gratis downloaden. In de app vind je onder andere een plattegrond van het park, weetjes over de aanwezige dieren, en wat er allemaal te doen en te beleven valt in het park.

Wil je toch een plattegrond hebben, dan kun je deze voor € 0,50 kopen in de souvenirshop. De opbrengst van de plattegronden gaat naar een goed (natuur)doel. Naast het bekijken van de dieren zijn er ook een aantal attracties zoals de Berenboemel, de Carrousel, de Miniscooters of de Ooievaart. Hiervoor betaal je € 1,- per persoon. De fietsbotenexpeditie kost € 2,- per persoon.

Dierenpark Amersfoort met kinderen bezoeken

De meiden zagen bij binnenkomst direct al een klimparcours. Deze was over het berenverblijf gemaakt en dit is een onderdeel van de Klim Alles-route. In de Klim Alles-route ga je onderdoor, bovenlangs en achterom de dierenverblijven via de paadjes, touwbruggen, tunnels en glijbanen.

Mis Niks Route

Naast deze avontuurlijke route heb je ook nog de Mis Niks-route. Op bordjes staat aangegeven wat de route is, en zo hoef je geen enkel dier te missen in het dierenpark. Wij hebben deze Mis Niks- route gelopen.

Dierenpark Amersfoort

We begonnen onze dag in dierenpark Amersfoort bij het berenverblijf. De beren lagen al in een winterslaap (dat dachten wij al), dus er was niet veel te beleven qua diergedrag. De klimroute eroverheen was echter heel gaaf. Voor elk dierenverblijf hangt een houten bordje met daarop de naam van het dier, waar ze leven en wat ze eten. Dit is heel educatief en informatief. In de app vind je nog meer informatie over de diersoorten.

We volgden, zoals ik al beschreef, de Mis Niks-route. We kwamen veel paadjes tegen van de Klim Alles-route. De meiden vonden dit fantastisch en hebben ze bijna allemaal gedaan. Ook wij, de ouders, hebben hier en daar een klimroute gevolgd, zoals de route bij de hyena’s.

Rijk der Reuzen

Rijk der Reuzen

In het Rijk der Reuzen woont de familie olifant. Vanaf de tribune kun je ze goed bekijken. Hoe ze eten en hoe ze met elkaar spelen. De babyolifantjes Tunha en Thabo waren een hoogtepunt. Ze stonden in het binnenverblijf. Ze waren met elkaar aan het stoeien en het was zo schattig dat we ernaar konden blijven kijken.

Bij de hangspeeltuin op het Fonteinplein hebben we even gepauzeerd. De meiden hebben zich uitstekend vermaakt in de speeltuin. Je kunt hier naar het restaurant of zelf een broodje eten aan een van de picknicktafels. In dierenpark Amersfoort zijn verschillende horecazaken en toiletruimtes, er is dus altijd wel een in de buurt.

Dierenpark Amersfoort

We vervolgden onze route weer. We hebben lang stilgestaan bij het mantelbavianeneiland, dit vonden we erg vermakelijk. De apen waren constant in beweging. Het viel ons op dat alle dieren in Dierenpark Amersfoort prachtige verblijven hebben, met veel ruimte en groen. En je kunt de dieren goed observeren.

De stad der oudheid

In De stad der oudheid zijn verschillende dieren te bewonderen, zoals de tijgers en de leeuwen. De tijgers konden we vanuit het paleis bewonderen en daar stond ook een echte troon. Dit was echt een selfie hotspot.

De leeuwen konden we bijna aanraken, want ze lagen pal voor het glas in het gras. Vanuit de toren konden we ze van bovenaf zien. De meiden ontdekten een glijbaan in een heuse kerker die onder de toren lag.

Dinobos

In het Dinobos staan verschillende dinosaurussen op ware grote. Echt heel gaaf om er even naast te staan en een foto te maken! Op hele grote botten staat hun naam en andere informatie. We hebben er een rondje gelopen, omdat dinosaurussen niet echt onze interesse heeft, vervolgden we de Mis-Niks routeweer.

Karlien en haar gezin bleven juist een hele tijd in dit bos. In de eerste plaatst omdat de jongste gek is op dino’s, daarnaast vooral ook omdat je hier zo lekker door het bos wandelt. Onderweg zijn er wat speelelementen voor kinderen, zoals een staan-schommel en kabelbanen.

dinobos Amersfoort

Binnenverblijf De Nacht

Binnenverblijf De Nacht vonden wij een heel bijzonder verblijf in dierenpark Amersfoort. Het was vrij donker en warm. We hadden in eerste instantie niet in de gaten dat er een luiaard over ons heen kroop. Zo gaaf om mee te maken! We hebben de nieuwe bewoners, de titicaca kikkers ook gespot. Met een speciale nachtcamera konden de meiden op zoek naar nachtdieren. Super leuk! Ook leven hier nachtaapjes en vliegende buidelmuizen.

Dierenpark Amersfoort

Het Honderdduizend Dierenhuis

In het Honderduizend Dierenhuis hebben wij allerlei slangen, insecten en amfibieën gezien. Hier geven ze ook de presentatie Koele Knuffels. Een gids vertelt het een en ander over bijvoorbeeld vogelspinnen en slangen. Deze mag je dan ook van dichtbij bekijken.

Dit leek mij wel heel leuk, maar we waren op het moment van de presentatie aan de andere kant van het park en we wilden graag de de Mis-Niks route vervolgen. In vitrines stonden ook een aantal opgezette dieren. De witte tijger vonden wij wel heel bijzonder.

Presentatie dierenverzorger

Op de dag dat wij er waren gaf de dierenverzorger van de prairiehondjes een presentatie. Hier eindigde ook onze Mis Nik- route. Terwijl wij naar de uitleg stonden te luisteren hadden de meiden een speeltoestel ontdekt. Hiermee lieten ze zich naar beneden zakken en via een tunnel kwamen ze er weer uit.

Voordat we het dierenpark verlieten gingen de meiden nog een rondje in de Berenboemel, nog even spelen in de grote speeltuin en haalden we een warme stroopwafel. Als laatste hebben we nog even een rondje gelopen door de souvenirshop.

giraf

Dierenpark Amersfoort met kinderen: een aanrader?

We vinden DierenPark Amersfoort echt een aanrader om te bezoeken. Er is veel te doen en te zien. Het dierenpark ziet er verzorgd uit en er zijn veel dieren te bewonderen. Er zijn veel meer dieren in het dierenpark dan ik hier in het blog heb beschreven. Ik zou zeggen, “doe eens een dagje DierenPark Amersfoort”.

Je kunt info vanaf de bordjes lezen of de app gebruiken. De presentaties, de ontmoetingen met dierenverzorgers, de avontuurlijke paadjes en diverse horeracazaken maken het tot een heerlijk dagje uit.

In de vakanties hebben ze altijd extra activiteiten. Deze staan ook beschreven in de “Parkagenda” op de website. In de aankomende kerstvakantie heb je de speciale“ binnenkijken bij route”, een gratis speurtocht, warme winterwandeling en een sleebaan.

Lees ook:

Amersfoort met kids

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën