Zeist met kinderen | 11x Leukste kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Zeist met kinderen? Wij waren in het mooie Zeist en delen onze tips voor een bezoek. Dit zijn een aantal leuke uitjes, kindvriendelijke wandelingen en ook tips voor kidsproof vakanties.

We gingen een dagje naar Zeist met kinderen, op de Utrechtse Heuvelrug, en zochten vooraf uit wat je er allemaal kan doen. Ons bezoek aan dit plaatsje beviel zo goed dat we later nog eens terug zijn geweest met de kinderen. Dit zijn tips voor Zeist en omgeving.

Zeist met kinderen

Boswerf

Wij bezochten het Bezoekerscentrum De Boswerf. Een heerlijke plek in het Zeisterbos. Met onder andere een waterspeeltuin, natuurspeelbos en speeltoestellen. Ook is er een klein restaurantje bij. Ontzettend leuk om hierheen te gaan, mijn kleuter wilde niet meer weg!

Boswerf

Zeisterbos

Als je naar Zeist met kinderen gaat is het tof om een bezoek te brengen aan het mooie Zeisterbos, dit bos is erg oud. Vanaf het restaurant ‘t Jagershuys start de Dierenroute, een wandeling van 2 of 2,5 kilometer. Bij het restaurant haal je de route op. Wij wandelden dit en het is een leuk stuk wandelen door het Zeisterbos. Onderweg kom je langs het hertenkamp, de Boswerf, je ziet hertensbeelden en manenschapen.

Boswerf
Boswerf

Hertenkamp

Kindjes vinden het vaak leuk om dieren te zien. Wandel je door het Zeisterbos, dan kom je langs het Hertenkamp. Mijn kind vond dit een van de leukste dingen van de dag in Zeist met kinderen.

  • Jungle Gemzvis een leuke indoorspeeltuin in Zeist voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Er is een babydeel, een peutergedeelte met legoblokken, trampoline en ballenbad en daarnaast is er een stuk voor oudere kinderen!
Hertenkamp Zeist

Restaurant Zeist

  • Bij Restaurant ‘t Jagershuys wandel je zo het Zeisterbos in. Maar sla het restaurant niet over: je zit heerlijk op het terras. Voor de kinderen is er een grote speeltuin bij en ze zijn waarschijnlijk heel blij met de pannenkoeken.
  • Nog zo’n fijne plek voor een kop koffie of lunch terwijl de kinderen spelen is Blik en Burgers. Dit is een combinatie van een grote speeltuin en een horecapaviljoen. Heerlijk relaxed met je voeten in het zand. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor kinderen.
restaurant 't Jagershuys
‘t Jagershuys

Kinderboerderij De Brink

Kinderboerderij De Brink is een leuk uitje in Zeist met kinderen. Het is tevens een zorgboerderij. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waaronder een peuterochtend. Bekijk de activiteiten.

Slot Zeist

Bij Slot Zeist is er een Beeldenroute: tussen de tuinen van het Slot en het centrum van Zeist zijn er 36 sculpturen neergezet. De folder met de route haal je onder andere bij Slot Zeist.

Zeist met kinderen

Schaapskooi Heidestein

Vanaf de Schaapskooi Heidestein starten diverse kindvriendelijke wandelroutes. Op zondagen om 15.30 mogen kinderen helpen bij het voeren van schapen. Leuk als je in Zeist met kinderen bent op een zondag!

Uitjes omgeving Zeist met kinderen

Net even wat verder, in de stad Utrecht, maar wel erg leuk is Sonnenborgh. Sonnenborgh is een sterrenwacht. Tijdens de kinderkijkavonden mag je kijken door de Merz-telescoop uit 1863. Er zijn ook andere telescopen.

Zeist met kinderen

Het Waterliniemuseum vind je op het Fort bij Vechten. Dit is één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op deze unieke plek komen cultuur en natuur samen. En voor kids is er een hele leuke ervaring: een parachutesprong met een VR-bril.

Vakanties Zeist met kinderen

Een hotel met familiekamer is het Corona. Dit hotel in Zeist heeft een eigen restaurant en een bar.

Of verblijf bij het EuroParcs Utrechtse Heuvelrug. Dit park wordt omgeven door bossen, heide, zandverstuivingen, grasland en water. Je staat binnen 20 minuten in het historische Amersfoort!

  • Tafeltennis
  • Speeltoestellen
  • Zwembad met peuter-/ kleuterbad

Zeist met kinderen | Tot slot

Kortom, in en rondom Zeist is er veel te doen voor kinderen. Ik had hier een hele leuke dag en kom er graag nog eens terug om te wandelen in de natuur.

Heb jij tips voor Zeist met kinderen? Deel ze met ons, dan zetten we de tips erbij in het overzicht!

Lees ook onze tips voor:

Zeist met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.