Baarn met kinderen ontdekken | 9x Tips

Een bezoek aan Vorstelijk Baarn met kinderen, hoe leuk is dat? Wij gingen erheen en delen onze tips voor uitjes en kinderactiviteiten.

Baarn ligt op de Utrechtse Heuvelrug en biedt allerlei mogelijkheden voor een dagje uit of weekendje weg. Eerder verkenden we al de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en daar zijn ontzettend veel leuke uitjes, kinderactiviteiten en mooie wandelroutes mogelijk. In plaats van een dagje uit in Baarn kan je ook kiezen voor een weekendje weg of een gezinsvakantie!

Doen in Baarn met kinderen

Speuren bij de Wintertuin en het Cantonspark (gesloten)

Wij begonnen onze dag in Baarn met een speurtocht bij de Wintertuin experience, door het Cantonspark. De Wintertuin werd gebouwd in 1915. Heel lang was het een botanische kas, inmiddels is er een theehuis met terras gevestigd. Het is een mooi gebouw: licht en overzichtelijk. Pluspunt is de kinderhoek. En heb je een baby, dan is de hangende wieg ideaal. Toen wij er waren was het mooi weer en onze kinderen renden voornamelijk rondjes door het park.

Wintertuin experience

Wij kwamen voor de speurtocht Careltje de botani-tak, deze is geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Voor oudere kinderen is er een andere speurtocht. We moesten in het park op zoek gaan naar de naam van de vriendin van Careltje. Een leuke zoektocht waar we zo’n 45 minuten mee bezig waren.

Andere opties hier zijn de escape rooms (ook geschikt voor gezinnen): die zijn gevestigd in twee kassen ín de kas. Deze Elixir escape rooms zijn de enige escape rooms ter wereld in een kas – in een kas. Daarnaast is er een iPadspel.

wintertuin experience speurtocht

Kabouterpad en De Generaal

Vervolgens reden we naar het restaurant De Generaal, onze tweede stop in Baarn met kinderen. De Generaal ligt direct naast het treinstation, waardoor deze plek extra leuk is als je van treinen houdt. Vanaf dit restaurant is er een Kabouterpad uitgezet door het Baarnse bos. Wij besloten om dit Kabouterpad te wandelen zonder de opdrachten en puntmuts, maar het is natuurlijk leuker om het “echt” te doen.

kabouterpad Baarn

Paleis Soestdijk

Hoe leuk is een bezoek aan Paleis Soestdijk tijdens een dagje uit in Baarn met kinderen? Blogger Hilda ging erheen met haar dochters. Onder begeleiding van gids Jan mochten zij het mooie paleis bezichtigen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf het paleis te bekijken met een audiotour. Jan maakt er voor de kinderen echt een feestje van, en betrok ze op een hele leuke manier bij de rondleiding. Hij vertelde leuke anekdotes over hoe de prinsesjes vroeger leefden.

Paleis Soestdijk met kinderen

Bijvoorbeeld de stoel voor kleine Emma die een stukje is ingekort zodat ze met haar voetjes bij de grond kon. Of het kleedje onder de stoel van prinses Margriet omdat er, ook in die tijd, weleens eten naast de tafel vloog. In het paleis werken veel enthousiaste vrijwilligers die je graag alles vertellen over het paleis en de geschiedenis. De geschiedenis van Soestdijk gaat maar liefst 350 jaar terug in de tijd.

Lang was het paleis een zomerverblijf en vanaf 1937 permanent bewoond door de koninklijke familie. De laatste bewoners, Prinses Juliana en Prins Bernhard, woonden er tot 2004. Het is best bijzonder om nu eens zelf op het bordes te staan want wie herinnert zich niet de bordes scenes uit de goede oude tijd?

geheime code

Breek de geheime code

In de kelders van het paleis kunnen de kinderen een speurtocht doen. In de donkere hoekjes gaan ze met knijpkat op zoek naar de geheime code. Er is in de kelder ook een hele leuke tentoonstelling over uitvindingen. Op mooi gedekte tafels kun je op eetborden lezen welke Nederlandse ontdekkingen er allemaal zijn gedaan.

Nooit geweten dat Wifi, Bluetooth en de Quooker zijn bedacht door Nederlandse uitvinders. Ook interessant: de bewegwijzering op Schiphol is wereldwijd geroemd en heeft verschillende prijzen gewonnen. Kinderen kunnen ook zelf een uitvinding bedenken en inleveren in de uitvindersbus. De beste uitvinding wint een uitvindersworkshop.

Wilhelmina speelhuis

De tuinen zijn ook zeker een wandeling waard als je Paleis Soestdijk met kinderen bezoekt. De meiden vonden het speelhuis in het Wilheminachalet erg leuk. Mocht je trek krijgen, in Restaurant de Oranjerie kun je een lekker hapje eten.

Wij hadden een hele leuke dag in Baarn met kinderen bij Paleis Soestdijk. We werden gastvrij ontvangen en de rondleiding met de gids was een succes, het was voor de meiden echt een feest om er te zijn. Zoals ik hierboven schreef: we komen zeker terug. Dus ja, dit uitje is zeker een aanrader voor gezinnen. Bekijk de openingstijden op de website.

Wandelen bij de Lage Vuursche en Buiten in de kuil

Eerder dit jaar besloten wij om te gaan wandelen bij de Lage Vuursche, net buiten Baarn. Vanaf het startpunt bij de parkeerplaats de Kuil van Drakensteyn zijn allerlei wandelroutes uitgezet: kort en wat langer. Wij liepen twee wat kortere routes. Combineer de wandeling met een drankje in paviljoen Buiten in de kuil. De kinderen spelen in de kuil terwijl jij geniet van een lunch of borrel.

Lage Vuursche wandelen

Kasteel Groeneveld

Ander leuk uitje in Baarn met kinderen is een bezoek aan Kasteel Groeneveld. Bij het Grand Café Groeneveld, met terras, is er speelgoed voor de kinderen. En over het landgoed zijn allerlei routes uitgezet, ga bijvoorbeeld op zoek naar de kabouters. Ook kan je normaal gesproken een speurtocht volgen die door het kasteel gaat, alleen dat is nu vanwege corona niet mogelijk. Bekijk alle activiteiten!

Jumpsquare

Zoek je een leuke indooractiviteit in Baarn met kinderen, ga dan naar Jumpsquare. Dit trampolinepark is wel 2500 m2! Voor kinderen vanaf 6 jaar kan je op de normale tijden naar binnen. Heb je kinderen tussen de 2 en 5 jaar, dan zijn er speciale kindertijden waarop zij welkom zijn.

Naast de trampolines zijn er natuurlijk allerlei andere opties. Of je nu balanceert over de Slackline, een duel aangaat op de Battle Beam of simpelweg een zachte landing wilt maken bij het oefenen van jouw Tricks, de Foam Pit is op al die momenten jouw beste vriend. Een sprong in het diepe wagen, zonder je zorgen te maken over je landing? Dat kan met de Airbag! Dit is hét ultieme landingskussen. En weet jij al hoe het voelt als je van een 2 meter hoge toren springt? Je komt neer op de gigantisch grote BigAirBag®!

Speeltuinen Baarn met kinderen

Twee leuke speeltuinen in Baarn zijn de Speeltuin Oosterkwartier (Dahliastraat 16) en de Speeltuin Baarn (Jan Steenlaan 2).

  • Is het een mooie dag, dan is zwemmen in het buitenbad Bosbad de Vuursche een leuk idee. Hier zijn er zelfs vier verwarmde openluchtzwembaden, er is een ligweide en een midgetgolfbaan.
Baarn met kinderen

Overnachten in Baarn met kinderen

Verblijf net als wij bij de StayOkay Soest, een hostel in het hart van Nederland en vlakbij Amersfoort. Het hostel ligt midden in de bossen en duinen en is toch gemakkelijk bereikbaar. Er zijn verschillende sport- en speelvelden, een picknickplaats en een kampvuurplek. Ook zijn diverse sport- en spelmaterialen beschikbaar.

Het vakantiepark Landal Amerongse Berg biedt verblijf in een vrijstaande woning, er is een overdekt zwembad, een indoorspeelplaats op het park en je wandelt of fietst zo het Nationaal Park in. Dit is een kleinschalig vakantiepark dat ruimte en rust biedt. En in de omgeving is er veel natuur maar ook cultuur. Onder andere Amerongen, Doorn en Amersfoort liggen vlakbij.

  • Overdekt zwembad
  • Kinderaccommodaties
  • Adventure Golf

Verder lezen na deze tips voor Baarn met kinderen?

Baarn met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën