Museum Voorlinden met kinderen – Review

Op een mooie zondag waren wij naar Museum Voorlinden met kinderen. Hoe leuk is dit museum met kinderen? En moderne kunst en kinderen, gaat dat samen? Wij testten het voor je!

Op landgoed Voorlinden in Wassenaar is museum Voorlinden gevestigd. Als je aan komt lopen vanaf de parkeerplaats (er zijn twee grote, gratis parkeerplaatsen op het terrein), valt de natuur het eerst op. Het landgoed is erg mooi. We lopen tegen het restaurant aan, iets verder is het museum.

Het museum ziet er van de buitenkant modern uit, met hoge glazen ramen. We kregen de indruk dat het museum best klein was, maar dat bleek gezichtsbedrog. De entree is erg ruim. Hier vind je de kassa, een museumwinkel, de garderobe en de toiletten.

Museum Den Haag

Ons bezoek aan Museum Voorlinden met kinderen

Onze kinderen gaan graag naar musea. Op de vraag of we eerst naar het restaurant zouden gaan, of eerst naar het museum, wisten ze het snel. Het museum natuurlijk! Terwijl het al half vier was en we al twee uur hadden gewandeld. (plus 2 uur gespeeld)

In het museum waren we de oudste al snel kwijt, zij ontdekt graag (en zit nergens aan). Met de jongste wandelden we door het museum. Aanvankelijk was het even zoeken naar werken die leuk zijn voor de kinderen, en naar de rust om echt te kijken. Met de jongste maakte ik daarom een snelle ronde door het museum. Daarna zaten we even bij de hal op een bankje. Toen hij was uitgerust hebben we een rustige tour door het museum gemaakt.

In dit museum worden de zintuigen echt geprikkeld. Kunstwerken die er bovenuit steken waren het huisje met spiegels en lampen, het zwembad en het doolhof. Het zwembad zie je van boven, maar via een trap kom je erin. We waren de oudste een tijd kwijt, bleek dat ze “verdronken” lag te wachten tot wij haar zouden vinden.

kindermuseum Den Haag

Wandelen over landgoed Voorlinden

Een bezoek aan museum Voorlinden met kinderen kan al snel een dagdeel of langer in beslag nemen. Op het grasveld bij de vijver zitten gezinnen te picknicken. En je wandelt naar een hoge duin, vanwaar je Scheveningen ziet liggen.

Na het bezoek aan het museum en het restaurant wandelen wij door de duinen. Dit start achter het restaurant en het is een erg mooie route. Neem de tijd en geniet van de natuur!

Voorlinden duinen
Landgoed Voorlinden

Museum Voorlinden met kinderen: ja of nee?

De kinderen waren niet weg te slaan uit dit museum. Dus Ja, ik raad dit museum zeker aan. De zintuigen worden geprikkeld. Onze oudste wandelde op haar gemak door het museum, alleen, en ontdekte steeds iets nieuws. Ook als je niet echt van kunst houdt is het een aanrader. Juist omdat de kunstwerken wat speelser zijn, en je regelmatig iets kan doen.

Voorlinden

Bij de ingang kregen de kinderen allebei een speurtocht, die ze enthousiast gevolgd hebben. Leuk daaraan was dat de kids actief op zoek gingen naar bepaalde kunstwerken. En “De liften” hadden we anders niet gezien. Er was een werk, een doolhof, dat zwaarder is dan 36 olifanten. De jongste hoorde “olifanten”? En dacht dat deze er echt waren.

zwembad Voorlinden kunst
Zwembad

Voordat we hierheen gingen, waren we bij de Japanse tuin bij landgoed Clingendael. Daar hebben ze ook al ruim 2 uur gewandeld. Ondanks de vermoeidheid waren ze heel erg enthousiast. Om half 4 waren we in het museum en pas om 5 uur, toen het museum ging sluiten, stapten we naar buiten. Ik denk dat we anders zeker 2 uur in museum Voorlinden waren gebleven.

Er zijn vaste en wisselende werken in Museum Voorlinden. Extra leuk om nog eens terug te gaan over een jaar.

Lees de praktische info op de website
Meer moderne kunst? Wij waren bij het Moco Museum.
Meer Den Haag? Lees wat er te doen is in Den Haag met kinderen

zwembad museum
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.