Mooi weer uitjes met kids in NL en BE | 22x Tips

In Nederland en België zijn ontzettend veel leuke uitjes te doen. Maar wat nu als je met zomerse temperaturen een dagje op stap met het gezin wilt? Wat zijn dan die leuke en verkoelende uitjes om te doen met kinderen. Het strand, een meertje of een wandeling door het bos zijn natuurlijk hele leuke gratis uitjes. Daarnaast zijn er leuke attractieparken en speeltuinen met top opties op een warme dag. In deze blog lees je wat de leukste mooi weer uitjes met kids zijn.

De toffe uitjes voor gezinnen zijn verdeeld in uitjes in Nederland en uitjes in België. In beide landen zijn er leuke activiteiten bij mooi weer. Heb jij leuke tips voor uitjes met warm weer voor het gezin die missen in dit overzicht? Deel ze met ons in de reacties!

Verkoelende mooi weer uitjes met kids – Nederland

Avonturenpark Hellendoorn

Dit is een mooi park in een bosrijke omgeving. Op zomerse dagen opent Aquaventura, een nieuw gedeelte in het park met 11 glijbanen. Voor alle leeftijden zijn er attracties: van verschillende treintjes/monorail door het park, tot echte achtbanen en een waterbaan waar een boomstam van grote hoogte naar beneden valt.

2. Kameleondorp

Ontdek het dorpje Lenten en vaar daarna naar het Avontureneiland. Zeker op een warme dag is dit een heerlijk actief en avontuurlijk uitstapje. Trek je kids oude kleding of zwemkleding aan, want ze worden vies!

3. Speelpark Oud Valkeveen

Deze enorme speeltuin in de omgeving van Naarden heeft een eigen strandje aan een ondiep meer. Dit grote speelpark heeft zelfs achtbanen. Maar ook een binnenspeeltuin en waterfietsen.

4. Linnaeushof

Ook in het zuiden van Noord-Holland ligt de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Een mega speeltuin inclusief een waterpark. De perfecte plek voor een uitje met mooi weer met kinderen: na een hele dag zijn ze nog niet uitgespeeld.

5. Plaswijckpark

Een groot park bij Rotterdam waar van alles mogelijk is. Er zijn heel veel speeltuinen, er is een dierenpark en je kan er wandelen. Op een warme dag kan je in de Havenspeeltuin goed afkoelen. Ook in de Engelse tuin kan je met water spelen; er zijn daar fonteinen. Lees onze indrukken van het Plaswijckpark!

6. Megapret

In de Achterhoek vind je dit grote speelpark voor kids van 0 – 12 jaar en het is zeker een aanrader voor een van de mooi weer uitjes met kids. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen spelen, en daarnaast is er voldoende waterpret. Op warme dagen is Waterpret geopend, een heel groot spraypark. Voordeel hiervan is dat een zwemdiploma niet nodig is. (Website)

7. NEMO

Op mooie dagen zetten ze badjes op het terras. Je kind kan uren spelen, en jij geniet van het mooie uitzicht op Amsterdam. Daarnaast is NEMO sowieso een heel erg leuk uitstapje. Ga daarna door naar een van de stadsstrandjes in Amsterdam met je kids.

8. Tivoli

Blogger Nathalie was onlangs, op een mooie dag, in amusementspark Tivoli. Met 30 speeltoestellen en attracties ben je hier zo een middag zoet. Bij een aantal attracties komt water kijken.

9. Watermuseum

Het Watermuseum in Arnhem mag natuurlijk niet missen op deze lijst van mooi weer uitjes met kids. Het hele museum staat in het teken van (zoet) water. Er is ook een escaperoom! Ga daarna door naar Strandpark Slijk-Ewijk, met een strandje en een meer. Voor de kids is er een avontureneiland en een speelschip.

10. Hof van Eckberge – Eibergen (Onder Enschede)

Bij het Hof van Eckberge, bij Enschede in de buurt, is ook een waterpark. De kinderen kunnen hier de hele dag spelen met water. Afkoelen kan ook in de neveltuin.

11. Duinrell / Tikibad

Het Tikibad, met zestien glijbanen, staat voor een hele dag plezier. Voor kids onder 1,20 m. is er een speciaal waterpark. Wij waren onlangs een dag in Duinrell en deelden daarover deze review.

12. Neeltje Jans

Dit is een grote experience in Zeeland. Met een hoge glijbaan en een waterpark. Daarnaast kan je, als je dat wilt, het een en ander leren over de deltawerken. Ook kan je roggen aaien.

13. Landgoed Nienoord (omgeving Groningen)

Een groot familiepark met veel attracties en speeltoestellen, ook rijdt er een stoomtrein rond. Er is een kinderboerderij. Tevens is er een subtropisch zwembad en een verwarmd buitenbad. Met recht een van de mooi weer uitjes met kids.

14. Land van Jan Klaassen (omgeving Arnhem)

Een pretpark waar de kids binnen en buiten kunnen spelen. Op zomerse dagen is de waterspeeltuin natuurlijk heerlijk verkoelend. Ook zijn er dagelijks poppenkastvoorstellingen.

15. Speeleilanden Amsterdamse bos

Een gratis uitje in Amsterdam onder de mooi weer uitjes met kids! Dat zijn de Speeleilanden in het Amsterdamse bos. Deze zijn zo leuk op warme dagen. Je kan er ook varen en zwemmen.

16. De Drentse koe (Ruinerwold, Drente)

Bij de Drentse koe is er binnen en buiten heel erg veel te doen. Extra leuk op warme dagen is de waterplaats, waar de kinderen kunnen afkoelen.

Een ander tof uitje in Nederland op warme dagen is Netl, op een half uur rijden van Zwolle. Met een modderglijbaan, SUPPEN en meer leuke buitenactiviteiten!

Extra tip voor mooi weer uitjes – Dolfinarium

Ga bij mooi weer naar het Dolfinarium. Hier ontdek je de waterwereld van dichtbij! Er zijn overdag allerlei shows met dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen. Door middel van dierenvoorstellingen op het park wil het Dolfinarium kennis over de dieren en de natuur overdragen aan de bezoekers. Verder kan je er vissen zien en dieren als krabben, kreeften en oesters. Alleen in het Dolfinarium kun je roggen, haaien en andere vissen uit de Noordzee aaien. In het Roggenrif proef en ruik je de zee. Je leert er al spelend alles over de dieren die in onze eigen Noordzee leven.

In Waterpret, het waterpark van het Dolfinarium, glij jij van 7 verschillende, snelle waterglijbanen naar beneden. Dit is van 25 mei t/m 30 september geopend bij een temperatuur van 20 graden Celcius of hoger. En als je echt wilt zwemmen, loop je naar het strand en neem een heerlijke duik in het Veluwemeer. Er is hier een eigen strand. Verder zijn er vier speeltuinen op het park.

Verkoelende mooi weer uitjes met kids – België

17. Zilvermeer

Het Zilvermeer in Mol is heerlijk als zomers uitje met de kids. Met een prachtig wit strand en speeltoestellen in en om het water zit je hier goed!

18. Technopolis (Mechelen)

Een dagje actief maar indoor kan bij Technopolis. Dit interactieve museum bezoek je het best al in de ochtend, dan heb je de hele dag om het museum te verkennen. Lees ook de andere tips voor Mechelen met kinderen.

19. Museum Hidrodoe (Antwerpen)

Dit museum ligt in de Belgische Kempen. Binnen staat in het teken van water, en buiten kan je in de Blauwe Watertuin ook nog echt lekker je gang gaan. Om de hoek liggen de zwembaden van Netepark.

20. Domein Puyenbroeck

Het Domein Puyenbroeck staat garant voor een fun dagje uit, ook als een van de mooi weer uitjes met kids. Je vindt er tal van leuke activiteiten, van (mini)golfen, zwemmen, fietsen of wandelen tot kubben of padelen: voor elk wat wils!

21. Bellewaerde (Ieper)

Bellewaerde is een groot pretpark in België met heel wat attracties. Blogger Veronique was er met haar kinderen en koos speciaal een mooie dag uit. Er zijn namelijk heel wat waterattracties!

22. Park Spoor Noord

Ook leuk is de bar bij Park Spoor Noord in Antwerpen, in de grote fontein vinden de kinderen zeker verkoeling. Bij de bar eet je pizza’s en hamburgers. Er zit ook een grote speeltuin naast. Bekijk de uitjes in Antwerpen.

Wat zijn jouw tips voor mooi weer uitjes met kids?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën