Deltapark Neeltje Jans met kinderen | Onze review!

Hoe leuk is Deltapark Neeltje Jans met kinderen? Blogger Jessica test dit park met haar gezin in mei. Zij deelt hun ervaringen in deze blog.

Enthousiast stapten we ‘s ochtends in de trein naar Neeltje Jans in Zeeland. Tijdens het treinen googelde ik het park. Ik schrok wel een beetje van reviews op zoover en tripadvisor. Mijn enthousiasme sloeg daardoor om in twijfel.

Ons bezoek aan Deltapark Neeltje Jans met kinderen

Als eerste gingen we in de Deltaexperience, net nieuw in het park. Hier kregen we een goede indruk van hoe het er aan toeging tijdens de nacht van de watersnoodramp. Het geluid van noodweer, schrikken van bliksemflitsen en het voelen van de wind. Met afsluitend een panorama film van de brekende dijken en mensen die op de daken vluchten. Niet eng trouwens, maar wel indrukwekkend voor ouders en kids!

De kracht van het water werd ons nog meer duidelijk bij de stormvloedkering. Om bij de pijler te komen moesten we door een lange gang met oude foto’s en maquettes. ‘Saai’ volgens mijn kids, dus daar liepen we dan ook snel doorheen.

Over de pijlers en langs de schuiven lopen, dat was wel leuk! Wat een lawaai maakte het water onder ons. We moesten echt gillen om elkaar te verstaan! Wel met de wind mee gillen trouwens, want daar staat een harde wind.

Nou ja, harde wind, dat viel eigenlijk best mee. Toen waren we namelijk nog niet in de orkaanmachine geweest. Heel charmant stonden we in die machine: met veiligheidsbrillen op terwijl we ons vasthielden aan stangen.

Een mega grote ventilator blies wind. Het begon bij windkracht 1 en eindigde met 139 km/uur bij windkracht 12. Wat een gek gevoel! Met trillende wangen liepen we naar buiten. Een korte, maar grappige ervaring.

Deltapark Neeltje Jans met kinderen

Leuke shows bij Deltapark Neeltje Jans met kinderen

Ook de zeeleeuwen- en zeehondenshows waren erg grappig! De zeeleeuwenshow begon met een vrolijk dansje met parkmascotte Olaf. De trainers maakten er leuke shows van met grapjes voor jong en oud.

Terwijl de dieren voor aangename verkoeling zorgen met duiken en spetters. Tot grote verrassing van alle kids maakte een zeeleeuw ook nog een rondje langs het publiek. Ze mochten de dieren aaien!

Roggen aaien

Ook in het aquarium mag je dieren aaien: roggen en vissen. Vergt wel wat geduld van de kids, want dat gedeelte is best klein waardoor je moet wachten en de vissen zwemmen niet continu langs. Terwijl we wachten keken we even bij de zeepaardjes en de haaien in het grote aquarium. En toen was er ineens plek bij de roggen. De een voelt vies glibberig, de ander weer heel ruw! Ben je, net als wij, al ‘s in een dierentuinaquarium geweest? Dan ben je hier redelijk snel uitgekeken.

En er zijn nog meer dieren. Je kan namelijk naar een roofvogelshow. Ook al heeft dit niets met de Deltawerken van doen, toch leuk om naar die grote uilen en eigenwijze gieren te kijken. Ook kan je alles te weten komen over walvissen in walviswereld. Behalve het mega grote skelet vonden mijn kids daar niet echt veel aan.

Deltapark Neeltje Jans met kinderen

Roetsjen

Misschien dat het te maken had met het heerlijke weer die dag. Ze wilden namelijk naar de bootjesglijbaan (en ik had zelf ook wel zin in wat spektakel). Nou, dat kreeg ik! Bovenaan de trap stapten we in een rubberbootje. Dat bootje werd ‘afgeschoten’ naar beneden, de lange baan af. Jeetje, dat ging echt veel sneller dan gedacht. Dus ook wij gilden van spanning en sensatie, net als de rest trouwens!

Deltapark Neeltje Jans met kinderen: een aanrader?

Na een paar keer van die glijbaan koelden we af met een ijsje. Zo’n mega cornetto had ik nog nooit gezien (zo duur trouwens ook niet…). Terwijl manlief en ik op het terras zaten, vermaakten de kids zich op de waterspeelplaats.

Sommige mensen waren, in tegenstelling tot ons, voorbereid op het lekkere weer. Dus die kinderen hadden geluk en konden helemaal nat worden in de aquasplash. Dat hadden die van mij ook wel gewild (sorry meiden!).

Al met al hebben we een hele leuke dag gehad in Deltapark Neeltje Jans met kinderen. We raden een bezoek hieraan aan, zeker bij mooi weer!

Op de website lees je over de praktische info
Lees verder over wat je doet in Ouddorp

Deltapark Neeltje Jans met kinderen
Roggen aaien

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën