15x Vlissingen met kinderen | Uitjes in Zeeland

0

Ga je naar Vlissingen met kinderen in Zeeland en wil je weten wat er te doen is? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke kinderactiviteiten in deze plaats.

Vlissingen is eigenlijk een vissersdorp aan de Westerschelde en de Noordzee. Inmiddels is het een plek waar jaarlijks heel wat toeristen komen. Je wandelt hier over de langste zeepromenade van Nederland, deze is 6 kilometer lang.

Doen in Vlissingen met kinderen

Speelpaleis Bambini

Als je naar een binnenspeeltuin wilt gaan in Vlissingen met kinderen, dan kan je naar Bambini. Kinderen kunnen hier spelen in een grote ballenbak, er is van alles om in te klimmen en er is een apart gedeelte voor peuters. Echt zo’n speelparadijs, maar de kinderen genieten er volop.

’t Smoske

In onze blogs voor een bezoek aan Zeeland met gezin stond deze tip, dus we kunnen hem in de speciale blog over Vlissingen niet overslaan. Wandel een rondje over de boulevard en haal daarna een broodje bij ’t Smoske!

Reptielen Zoo Iguana

In Vlissingen met kinderen zijn er zoveel verschillende dingen te doen en dat maakt een bezoek aan deze stad erg aangenaam. Naast het piratenleven ontdekken en de enorme boulevard kan je hier ook naar Iguana. Dit is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen.

Vlissingen met kinderen

Steek de Westerschelde over

Tussen Vlissingen en Breskens steek je de Westerschelde over met de ferry. De fiets kan eventueel mee! Aan de overkant ga je naar het strand, je wandelt of fietst, gaat naar het pannenkoekenhuis Elsje Fiederelsje in Breskens en daarna vaar je weer terug.

MuZEEum

Het Zeeuws maritiem MuZEEum, het leukste uitje van Zeeland in 2020, is gevestigd in het 17de eeuwse Lampsinshuis. In dit interactieve museum komt het maritieme verhaal vanaf de 16de eeuw tot de 20ste eeuw tot leven. Voor de kinderen is dit ook een leuke plek om naar toe te gaan, want . er is een leuke speurtocht beschikbaar en er zijn allerlei spelletjes. Je kan een schip veilig naar de haven in Antwerpen loodsen, je mag proberen om Paaseiland te vinden en lukt het jullie om de schatten te bergen?

Deltapark Neeltje Jans

Leuk uitje in de buurt van Vlissingen met kinderen is een bezoek aan het Deltapark Neeltje Jans. Hier leer je van alles over de Deltawerken en de ramp van 1953. Daarnaast zie je er zeedieren en je kan spelen in het waterpark. Ook is een rondvaart over de Oosterschelde mogelijk!

Blogger Jessica was er met haar gezin en beleefde hier een hele leuke dag. Zo was er ook de Deltaexperience, op dat moment net nieuw in het park. Hier krijg je een goede indruk van hoe het eraan toeging tijdens de nacht van de watersnoodramp. Ze bezochten enkele shows en gingen natuurlijk het waterpark in. Zeker op een zomerse dag is dit een leuk uitje met gezin.

Hof Poppendamme

Een ander leuk uitje in de omgeving van Vlissingen en Middelburg is een bezoek aan Hof Poppendamme. Hof Poppendame is een combinatie van een speelparadijs en eenvoudig restaurant, maar dan zonder de schreeuwerige inrichting die je wellicht verwacht. Er zijn loopwagentjes à la Flintstones, fietsjes, een ruim opgezette houten gedeelte waar onder andere winkeltje gespeeld kan worden, grote rubberen bouwblokken en zelfs een mini bioscoop.

Overnachten in Vlissingen met kinderen

Blijf je langer in Vlissingen of omgeving met het gezin, dan zijn deze kindvriendelijke accommodaties aanraders!

#1 Strandappartementen De Gulden Stroom liggen aan het strand bij Vlissingen. Je hebt uitzicht op de drukke vaargeul van de Westerschelde. Je verblijft in een appartement met twee slaapkamers en een ensuite badkamer.

#2 Hotel Zilt is gevestigd in 3 historische gebouwen in het centrum van Vlissingen. Er zijn familiekamers en verblijf is inclusief ontbijt.

#3 Largo Résidence Dishoek is een luxe, kleinschalig dorpje, midden in de duinen bij Koudekerke. Hier verblijf je in een van de luxe appartementen of villa’s.

Vakantiepark Zeebad

Net naast de Zeeuwse badplaats Breskens ligt het ruim opgezette vakantiepark Zeebad. Op het park is een overdekt zwembad, een speeltuin en er zijn diverse sport- en speelvelden.

  • Kids Club
  • Binnenbad
  • Speeltuin

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Het park Beach Resort Nieuwvliet-Bad bestaat uit witte huisjes met rieten daken, houten beach lodges met veranda, grotere villa’s met drie slaapkamers en infra-roodsauna. Via het houten vlonderpad wandel je met de kinderen naar het brede strand. Daarnaast kan je naar het overdekte zwembad of de indoor speeltuin.

  • Luxe lodges en villa’s
  • Zwemparadijs met glijbanen
  • Dichtbij Brugge

Dat waren ze, onze tips voor Vlissingen met kinderen! Eerder deelden we tips voor een kindervakantie Zeeland. Lees ook de tips voor Middelburg met kids en wat je doet in Gent!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.