Vlissingen met kinderen | 15 Uitjes Zeeland

Een van de grootste steden van Zeeland is Vlissingen! Deze stad ligt aan het water en in de buurt van Middelburg op het Zeeuwse eiland Walcheren. Ga je naar Vlissingen met kinderen in Zeeland en wil je weten wat er te doen is? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke kinderactiviteiten in deze plaats.

Vlissingen is eigenlijk een vissersdorp aan de Westerschelde en de Noordzee. Inmiddels is het een plek in Walcheren waar jaarlijks heel wat toeristen komen. Je wandelt hier over de langste zeepromenade van Nederland, deze is 6 kilometer lang. Tip van een van onze gastbloggers die uit Zeeland komt is om een rondje over de boulevard te wandelen en haal daarna een broodje bij ’t Smoske!

Uitjes Vlissingen met kinderen

Binnenspeeltuin Ballorig

In Vlissingen kan je met de kinderen naar de indoor speeltuin Ballorig gaan (adres: President Rooseveltlaan 731 B). Deze is vanaf september 2023 tijdelijk gesloten voor renovatie. Deze speeltuin heeft een grote ruimte waar kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen spelen, klimmen en springen. Er zijn bij Ballorig meestal grote klimtoestellen met glijbanen en een ballenbak. Er is ook een apart gedeelte waar kinderen van 1, 2 en 3 jaar veilig kunnen spelen. Ga je vroeg op de dag hierheen, dan is er doordeweeks vaak een speciaal peutertarief.

  • Bambini was de eerdere binnenspeeltuin in Vlissingen, deze is er niet meer lijkt het!
  • Ook het Arsenaal is helaas gesloten

Reptielen Zoo Iguana

Vanaf de boulevard wandel je gemakkelijk naar de kleine zoo Iguana. Dit is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Hier kan je onder andere kikkers, padden, salamanders, slangen, hagedissen, krokodillen, schildpadden, insecten en vogelspinnen zien. Verwacht geen groot en spectaculair dierenpark, wel is het een interessante plek voor kinderen die interesse hebben in dieren.

Meer leuke activiteiten Vlissingen met kinderen

Steek de Westerschelde over – Tussen Vlissingen en Breskens steek je de Westerschelde over met de ferry. De fiets kan eventueel mee! Aan de overkant ga je naar het strand, je wandelt of fietst, gaat naar het pannenkoekenhuis Elsje Fiederelsje in Breskens en daarna vaar je weer terug.

De Gaming Factory is een arcadehal van 1.500 m² die volledig gewijd is aan gaming. Er zijn veel spellen, van oude en nieuwere arcadespellen tot e-games zoals Fortnite en van airhockey tot bordspellen. Je kunt eten en drinken kopen aan de bar. Alle spellen zijn bij het ticket inbegrepen!

Zoek je naar een leuke speeltuin in Vlissingen, dan kan je naar de speeltuin Lammerenburg gaan met kinderen tot 12 jaar. Er zijn allerlei leuke speeltoestellen voor kinderen van deze leeftijd, met een apart gedeelte voor kleine kinderen tot 4 jaar. Er is onder andere een familieschommel, een trampoline, een tokkelbaan, trampolines en een skelterbaan. Kijk van tevoren op de website voor de openingstijden!

Zeeuwse stad

Bezienswaardigheden Vlissingen met kinderen

MuZEEum

Het Zeeuws maritiem MuZEEum, verkozen tot het leukste uitje van Zeeland in 2020, is gevestigd in het 17de eeuwse Lampsinshuis. In dit interactieve museum komt het maritieme verhaal vanaf de 16de eeuw tot de 20ste eeuw tot leven. Kinderen vanaf vier jaar krijgen bij aankomst hun eigen doeboek. Hiermee kunnen ze de kinderrondleiding door het museum volgen en leuke kijk-, luister-, doe- en denkopdrachten oplossen. Tijdens de gratis audiotour krijg je van een aantal mensen hun fascinerende, persoonlijke zeeverhalen te horen.

Panorama Walcheren

Een van de bezienswaardigheden in Vlissingen is de Panorama Walcheren, aan de Singel 106. Het Museum Panorama Walcheren verrast de bezoeker met een uniek kunstproject van tien megaschilderijen tot bijna 5 meter hoog en van 14 tot wel 40 meter breed. Deze zijn in een ronding opgesteld, waardoor het voelt dat je zelf onderdeel van het beeld wordt.

Museumschip Mercuur

Ook leuk is een bezoek aan het Museumschip Mercuur. Dit is een voormalig marineschip en dit schip is een herinnering aan de lange scheepsbouwtraditie in het Scheldekwartier. Op dit torpedowerkschip ontdek je de wereld van de marine in de jaren ’50. Dit betekent ook dat er lage plafonds, drempels en trappen zijn. Een bezoek meet een kinderwagen wordt daarom afgeraden.

In totaal zijn er 20 ruimtes en deze zijn verspreid over 7 dekken. Bekijk de kajuit van de commandant, de hutten van de (onder)officieren, kombuis, de commandocentrale, ziekenboeg en meer! In de radiohut kan je je naam seinen, je leert hoe mijnen geveegd werden en hoe een torpedowerkschip werkt. Plan voor je bezoek 1-1,5 uur als je echt alles goed wil bekijken. Kinderen van ca. 7-12 kunnen tijdens de rondgang de gratis speurtocht doen! Voor jongere kinderen die nog niet kunnen lezen hebben Marinus en Marina een leuke beeldkwis!

uitje Vlissingen
Deltapark Neeltje Jans

Uitjes omgeving Vlissingen met kinderen

Deltapark Neeltje Jans

Een van de leuke uitjes in de buurt van Vlissingen met kinderen is een bezoek aan het Deltapark Neeltje Jans. Hier leer je van alles over de Deltawerken en de ramp van 1953. Daarnaast zie je er zeedieren en je kan spelen in het waterpark. Ook is een rondvaart over de Oosterschelde mogelijk! Je kan hier naar het aquarium gaan waar je verschillende dieren mag aaien als roggen en vissen. Dit vergt wel wat geduld van de kids, want dat gedeelte is best klein waardoor je moet wachten en de vissen zwemmen niet continu langs. 

Blogger Jessica was er met haar gezin en beleefde hier een hele leuke dag. Zo was er ook de Deltaexperience, op dat moment net nieuw in het park. Hier krijg je een goede indruk van hoe het eraan toeging tijdens de nacht van de watersnoodramp. Ze bezochten tijdens hun bezoek aan dit uitje ook enkele shows en ze gingen natuurlijk het waterpark in. Je kan bijvoorbeeld naar een roofvogelshow waar je onder meer grote uilen en eigenwijze gieren ziet.

Hof Poppendame Zeeland
Hof Poppendame

Hof Poppendamme

Een ander leuk uitje in de omgeving van Vlissingen en Middelburg is een bezoek aan Hof Poppendamme. Hof Poppendame is een combinatie van een speelparadijs en eenvoudig restaurant, maar dan zonder de schreeuwerige inrichting die je wellicht verwacht. Er zijn loopwagentjes à la Flintstones, fietsjes, een ruim opgezette houten gedeelte waar onder andere winkeltje gespeeld kan worden, grote rubberen bouwblokken en zelfs een mini bioscoop.

Onze blogger schreef onder meer over een bezoek: “Allereerst viel op dat het erg ruim was opgezet. Er kan een balletje getrapt worden, boomstammen klauteren en ook een grote luchttrampoline ontbreekt niet. De opzet, vriendelijk personeel en speelmogelijkheden maken het een zeer fijne en kindvriendelijke plek.”

Vlissingen met kinderen

Overnachten in Vlissingen met kinderen

Blijf je langer in Vlissingen of omgeving met het gezin, dan zijn deze kindvriendelijke accommodaties aanraders!

  • Strandappartementen De Gulden Stroom liggen aan het strand bij Vlissingen. Je hebt uitzicht op de drukke vaargeul van de Westerschelde. Je verblijft in een appartement met twee slaapkamers en een ensuite badkamer.
  • Hotel Zilt is gevestigd in 3 historische gebouwen in het centrum van Vlissingen. Er zijn familiekamers en verblijf is inclusief ontbijt.
vakantiepark Zeeland bij Vlissingen
vakantiepark Zeebad

Vakantieparken rondom Vlissingen

Net naast de Zeeuwse badplaats Breskens ligt het ruim opgezette vakantiepark Zeebad. Op het park is een overdekt zwembad, een speeltuin en er zijn diverse sport- en speelvelden.

  • Kids Club
  • Binnenbad
  • Speeltuin

Het park Beach Resort Nieuwvliet-Bad bestaat uit witte huisjes met rieten daken, houten beach lodges met veranda, grotere villa’s met drie slaapkamers en infra-roodsauna. Via het houten vlonderpad wandel je met de kinderen naar het brede strand. Daarnaast kan je naar het overdekte zwembad of de indoor speeltuin.

  • Luxe lodges en villa’s
  • Zwemparadijs met glijbanen
  • Dichtbij Brugge

Dat waren ze, onze tips voor Vlissingen met kinderen! Lees ook de tips voor Zoutelande of Middelburg met kids en wat je doet in Gent!

BEach resort Zeeland
Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën