Zoutelande met kinderen | 7x Uitjes Zeeland

Zoutelande, aan de Zeeuwse kust, is een echte familiebadplaats. Het staat ook wel bekend als de Zeeuwse Rivièra en jaarlijks komen er heel wat bezoekers. Een dagje naar Zoutelande met kinderen in Zeeland? Of een weekendje weg en wil je weten wat er te doen is? Hier lees je enkele leuke tips!

Zoutelande, aan de Zeeuwse kust, is een echte familiebadplaats. Het staat ook wel bekend als de Zeeuwse Rivièra en jaarlijks komen er heel wat bezoekers. Een van de hoogste duinen van Nederland ligt bij deze kustplaats. Wil je de culturele bijzonderheden zien, ga dan naar de Catharinakerk en naar de waterput Willibrordusput. Het dorp ligt, net als Middelburg, op het eiland Walcheren.

Wat te doen in Zoutelande met kinderen?

Waterspeeltuin de Meerpaal

Bij het Ardoer vakantiepark Meerpaal ligt een waterspeeltuin. Het is een spectaculaire waterspeeltuin met diverse waterelementen. Deze speeltuin is niet vrij toegankelijk, je moet of gast zijn van het park of te gast zijn in de brasserie.

Pannenkoekenhuis Bram

Dit pannenkoekenhuis, aan de Westkapelseweg 8 in Zoutelande, serveert natuurlijk pannenkoeken. Voor de kinderen is er een zandbak en er is een speelkamer.

Bunkermuseum

Het Bunkermuseum Zoutelande, gevestigd in twee bunkers, gaat over de Duitse kustverdediging in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Atlantikwall. Ook worden de geallieerde landingen tijdens de Slag om de Schelde in november 1944 uitgelicht.

Meer tips

Tot 2014 werd gedacht dat de hoogste duintop van Nederland bij Zoutelande lag, met een hoogte van 54 meter. Na nieuwe metingen bleek de duin in Schoorl hoger te zijn. Evengoed is het leuk om de duintop te beklimmen!

Via Toerisme Zeeland lees ik over een duinwandeling van net geen 6 kilometer, dus ook met kinderen goed te doen. Hier vind je de route.

Ontdek de unieke vuurtoren van Westkapelle vuurtoren ’t Hoge Licht met een vrijwilliger. Je beklimt de toren en op de weg naar beneden ontdek je allerlei kamertjes.

Meer tips lees je onder andere in de blogs over Ouddorp en het nabijgelegen Vlissingen.

Overnachten in Zoutelande met kinderen

Ga je een weekend weg met het gezin of op vakantie naar Zoutelande? Dan zijn dit aanraders om te verblijven!

Vakantiepark De Meerpaal noemden we al in het overzicht met tips hierboven. Je hebt hier onder andere grootste speelschip van Nederland, de waterspeeltuin en een binnenspeeltuin. En natuurlijk een unieke ligging aan de voet van de duinen! Je kan er kamperen en er zijn diverse accommodaties te huur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.