ZEELAND met kinderen | 19x Uitjes + bestemmingen

Een dagje uit of weekendje weg? De provincie Zeeland leent zich hier goed voor, met de mooie uitzichten, stranden, activiteiten en wandelroutes. Wat er te doen is in Zeeland met kinderen? Hier lees je de beste tips voor kinderactiviteiten in deze heerlijke provincie. Met de leuke kinderactiviteiten en uitjes, natuurgebieden, stranden en kindvriendelijke accommodaties als vakantieparken.

Een dagje weg in Zeeland is heerlijk, vanwege de sfeer, stranden en leuke activiteiten. Maar deze provincie vraagt eigenlijk om een weekendje weg of zelfs een fijne kindervakantie. Heb jij leuke tips voor uitjes en activiteiten in Zeeland? Deel ze met ons, dan zetten we jouw tip erbij in het overzicht!

Vakantiepark Zeeland met kinderen

Overnachten in Zeeland met kinderen? Dan zijn er diverse opties. Hieronder delen we een aantal accommodaties waar wij zouden boeken als we naar Zeeland gaan. Voor een weekendje weg of een vakantie!

Vakantiepark Port Zélande van Center Parcs zijn. Dit park ligt op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, bij Ouddorp. Aan de ene kant van het park ligt het Grevelingenmeer en aan de andere kant ligt het Noordzeestrand. Er is indoor speelhal Adventure Factory, een klimparcours in blacklight en het gave en uitgebreide subtropisch zwemparadijs, Aqua Mundo.

strand Zeeland met kinderen

Activiteiten en uitjes in Zeeland met kinderen

Kaasboerderij Schellach

Een andere favoriet bij ons is Kaasboerderij Schellach. Je kan daar de koeienstallen bezoeken en knuffelen met de kalfjes! Er is een speeltuin en een pluktuin en een terrasje waar je koffie kunt drinken of je net gekochte lekkers uit de boerderij winkel kan oppeuzelen.

Deltapark Neeltje Jans

Blogger Jessica was in de zomer naar Deltapark Neeltje Jans. Met onder andere de Deltaexperience, de zeeleeuwen- en zeehondenshows, roggen aaien en van de enorme glijbaan gaan was dit een leuk uitje. Zeker in de zomer is een bezoek een aanrader, neem wel je zwemspullen mee!

Als eerste gingen ze in de Deltaexperience, net nieuw in het park. Hier kregen zij een goede indruk van hoe het er aan toeging tijdens de nacht van de watersnoodramp. Het geluid van noodweer, schrikken van bliksemflitsen en het voelen van de wind. En de zeeleeuwen- en zeehondenshows waren erg grappig! De zeeleeuwenshow begon met een vrolijk dansje met parkmascotte Olaf. De trainers maakten er leuke shows van met grapjes voor jong en oud. En er zijn nog meer dieren. Je kan namelijk naar een roofvogelshow met grote uilen en gieren. 

Zeeland met kinderen
Neeltje Jans

Stoomtrein Goes-Borsele

Met een museumtrein rijd je over de eigen spoorlijn van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke en dan weer terug. Je kan op de verschillende stations uitstappen om daar iets te gaan doen. Bijvoorbeeld naar de eerder genoemde Tropical Zoo gaan. Lees verder op de website.

Watersportcentrum Brouwersdam

Op Schouwen-Duiveland kan je zeker met tieners goed terecht bij het Watersportcentrum Brouwersdam, aan het Grevelingenmeer. Hier zijn allerlei hele toffe watersportactiviteiten te doen als surfen, suppen, zeilen en uiteraard de waterjumpbaan, voor bodysliden. De welbekende Brouwersdam Waterjump is het gaafste uitje. Op deze schans van 8 meter hoog en 25 meter lang kan je hele gave sprongen op het water maken. Niet zo’n stunter? Gebruik een matje, band of ga met een hele groep als treintje naar beneden!

Speeltuinen en Beleefboerderijen in Zeeland met kinderen

Hof Poppendamme

Hof Poppendamme is een natuur- speel- en beleefboerderij. Binnen en buiten is er een speeltuin. Ook is er een restaurant, waardoor ook ouders zich hier prima vermaken. En als je echt geen zin meer hebt om te spelen? Dan loop je de bioscoop in! Onze blogger was hier en had een hele leuke dag met haar gezin.

Hof Poppendamme

Speeltuin Vlissingen

Zoek je naar een leuke speeltuin in Vlissingen, dan kan je naar de speeltuin Lammerenburg gaan met kinderen tot 12 jaar. Er zijn allerlei leuke speeltoestellen voor kinderen van deze leeftijd, met een apart gedeelte voor kleine kinderen tot 4 jaar. Er is onder andere een familieschommel, een trampoline, een tokkelbaan, trampolines en een skelterbaan. Kijk van tevoren op de website voor de openingstijden!

Jonge Johannes

De Jonge Johannes is een pannenkoeken- en speelboerderij met een grote buitenspeeltuin. Soms is er een speelkussen en een maisdoolhof! En voor de grote kinderen is er een skelterbaan. Daarnaast spelen de kinderen hier op de klim- en glijvulkaan, het mega springkussen, zandbak, waterspeelplaats, op de glijbaan of op één van de draai-elementen. Ook is er nu een Nestschommel en de dubbele kabelbaan. Of speel op de 18 holes gerenoveerde mini-golfbaan. De scooter, mini-golfbaan en trampoline zijn betaalde attracties.

Klok’uus

Een ander leuk uitje in Zeeland met kinderen is Klok’uus met onder meer de indoor speeltuin en touwenparcours. Sjees onderdoor een echte combine van de freefall glijbaan, val 8 meter hoog van de spidertower of klim door het grote klimrek. En ook buiten vind je een grote speeltuin. Met onder andere een hoog touwenparcours, bungeetrampoline en skelterbaan. In de zomer vind je meerdere springkussens terug, waarbij je heel leuk met water kunt spelen.

Verder is er ook een gaaf indoor touwenparcours. Zijn de kinderen 6 jaar of ouder? Dan mogen zij op avontuur in het hoge touwenparcours. Wandel over een wiebelend touw, neem een duik in de springnetten, klim helemaal tot in de top, stuiter op mega ballen en slinger van de ene naar de andere kant. Kinderen vanaf 4 jaar mogen met een begeleider door dit circuit heengaan.

Speelboerderij Pierewiet

Een andere leuke kinderactiviteit in Zeeland is de Speelboerderij Pierewiet. Dit uitje is ideaal vanwege de indoor mogelijkheden, de buitenspeeltuin en de kinderboerderij. Ook voor peuters is het leuk vanwege de aparte speelplek. Daarnaast is er ook een ruimte waar je binnen kan spelen.

In de oude boerenschuur staat een megaklim-& klautertoren. Op de zoler van de boerderij kan geknutseld worden met hout, piepschuim, papier of ijzer.

Speelboerderij Pierewiet

Dierenparken Zeeland met kinderen

Berkenhof Tropical Zoo

Blogger Jolanda had onlangs een ontzettend leuke dag bij Berkenhof Tropical Zoo. Dit is een leuk indoor uitje in Zeeland met een grote vlindertuin, tropische temperaturen en een fijne speeltuin. De Kids jungle is een binnenspeeltuin van 1200 m2. Lees haar review, en overweeg een bezoek als je in Zeeland met kinderen bent.

Zij schreef onder meer: “Krokodillen, slangen en schildpadden, je vindt ze allemaal in Berkenhof Tropical Zoo. Terwijl we door de groene oase lopen, kijkt Lucas zijn ogen uit. Bij elk hok zoekt hij actief naar de dieren, waar zit de kikker en waar bevinden zich de kameleon? Gedurende het vlinderseizoen (begin april t/m november) fladderen de meest prachtige tropische vlinders rond. Een reusachtige Tyrannosaurus rex staat je al op te wachten in de dino expo. Verschillende grote dinosaurussen staan hier opgesteld en is er veel informatie over de prehistorische tijdperk.”

Zeehondensafari in Zeeland met kinderen

In de Westerschelde zijn er veel zeehonden en als je goed kijkt kun je ze zien zwemmen of bij laag water zien liggen op de zandplaten. Wil je ze van dichterbij bekijken, ga dan mee op Scheldesafari! De ScheldeSafari brengt je via de Zeeuwse wateren naar de zeehonden die op de zandbanken in de zon liggen. De vaart en zoektocht naar de zeehond starten we in het haventje van Hoedekenskerke. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Omnium Goes en de stoomtrein

Het Omnium in Goes is een subtropisch zwemparadijs, dat is leuk in de winter en de zomer. In dit zwembad zijn er twee grote glijbanen, lazy river en er is een groot tropisch bos. Verder is er een veilig afsluitbaar peuterbad met leuke speeltoestellen. 

Een leuke daguitstap in Goes is een rit met de Goese stoomtrein. Bij de Stoomtrein Goes-Borsele beleef je een treinreis zoals deze begin vorige eeuw plaats had kunnen vinden. Zit op de houten banken van de 3e klasse of op het luxe pluche van de 1e /2e klasse. De treinen rijden vanuit Goes naar diverse stations in Landschapspark Borsele. Dit is de naam voor het gebied tussen de A58 en de Westerschelde, met karakteristieke dorpen en oude polders.

Museum in Zeeland met kinderen

Belfort Museum Sluis

In het hart van de stad Sluis staat het enige Belfort van Nederland en dit is inmiddels een interactief museum. Er zijn films te zien, interactieve presentaties, pronkzalen, quizkamer, tentoonstellingen, speurtocht, torenbeklimming en hier is een oude gevangenis. Je leert hier over het ontstaan van Sluis en je beklimt de Belforttoren. Voor de kids zijn er diverse luisterspellen. Lees ook de andere tips voor Sluis met kinderen!

Terra Maris in Zeeland met kinderen

Het Terra Maris gaat over het landschap en de natuur van Zeeland. Alle zintuigen worden geprikkeld bij dit ontdekken van het landschap en de natuur. Daarnaast is er een landschapstuin waarin je de verschillende landschappen van Zeeland ziet. Lees er alles over op de website. Zeker een aanrader in Zeeland met kinderen.

Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is DE plek waar het verhaal van de Watersnoodramp van 1953 wordt verteld. Het jeugdwatersnoodmuseum heeft allerlei actieve en interessante opdrachten en routes voor iedereen tot 16 jaar. Er zijn verschillende opties voor zoek- en doetochten voor kinderen vanaf 4 jaar tot een jaar of 16.

Zeeland met kinderen

Wandelen

In Zeeland zijn allerlei Wandelnetwerken met korte en langere routes. Ook heb je deze leuke routes:

 • Wandel bij Zandplaat de Schotsman op het eiland Noord-Beveland. Er zijn twee wandelroutes uitgezet: een groene route van 5,8 kilometer en een gele route van 3,1 kilometer.
 • Het Boswachterspad in Burgh-Haamstede van ongeveer 6 kilometer in Schouwe-Duivenland. Goed te combineren met het klimbos, want daar start deze route.
 • Wandelroute familiepad Westerschouwen op de kop van Schouwen, opties van 3 en 8 km.
 • Kabouterpad Westerschouwen: voor kinderen van 2 t/m 7 jaar in Schouwen-Duiveland. Met een rugzakje met wat lekkers op de rug, en puntmuts op, gaat jouw kabouter samen met jou op pad.
 • Kabouterbos in Renesse: bij het Slot Moermond met de kabouterhuisjes in de bomen. Dit is een gratis activiteit in Zeeland, bij het Fletcher hotel Renesse kun je een routekaart en rode puntmuts kopen. 

Dagje Zeeland met kinderen in Middelburg

Ben je in Zeeland, dan mag een dagje Middelburg niet ontbreken. Het meest populaire straatje van Middelburg is op dit moment de Reigerstraat. Oftewel het paraplu straatje. Dat straatje hangt namelijk vol met parapluutjes. Lekker vrolijk! Het is trouwens niet het enige straatje waar er iets leuks voor kinderen te zien is. In de Seegerstraat hangen namelijk felgekleurde vogelhuisjes en vlaggetjes.

Als je de paraplu straat inkijkt, zie je meteen de 90,5 meter hoge toren van de abdij: de Lange Jan. Hier kan je na 207 traptreden heel ver over Middelburg kijken. Bij helder weer zie je zelfs de verschillende eilanden van Zeeland liggen. Erg veilig met kinderen, want het uitzichtpunt is binnen.

Van al die trappen krijg je honger, dus een lekker taartje gaat er dan vast wel in! Ga daarvoor in Middelburg met kinderen naar HoneyPie met een drijvend terras. En vergeet ook niet om even binnen te gaan bij boekwinkel De Drukkery op de hoek van de markt. Hier vind je een uitgebreide collectie kinderboeken, maar ook leuke spellen en hebbedingetjes. Ook kan je meteen nog wat inspiratie opdoen voor nog meer uitjes in Zeeland. De Tourist Info zit namelijk in deze winkel.

In de kinderboerderij van Middelburg wordt in de zomer van alles georganiseerd! Naast de kinderboerderij is een grote speeltuin. Nadat je deze kinderboerderij hebt bezocht kan je natuurlijk gaan winkelen in Middelburg. Voor lunch raad ik de Kloveniersdoelen aan. Hier kun je heerlijk buiten zitten in de grote tuin waar ook volop speel mogelijkheden voor de kinderen aanwezig zijn. En lekker eten!

Natuurgebieden in Zeeland met kinderen

 • Natuurgebied het Zwin ligt op de grens van Nederland en België. Dit gebied is in de zomer en de winter prachtig, echt een aanrader om heen te gaan met het gezin. Lees de review van Marilyn, zij raadt dit aan om te bezoeken als je in Zeeland met kinderen bent.
Natuurgebied het Zwin
 • Een ander mooi natuurgebied in Zeeland is het Nationaal Park Oosterschelde. Dit is het grootste Nationaal Park van Nederland. Vanwege de afwisseling van eb en vloed en omdat er zout en zoet water is leven er hier duizenden soorten vogels, planten en dieren. In het park zijn allerlei uitkijkpunten, wandelroutes en speelvoorzieningen voor de kids. In dit overzicht zie je wat er waar in dit gebied te doen is.
Middelburg met kinderen
Middelburg

Renesse

Renesse is een dorp aan de Kop van Schouwen op Schouwen-Duiveland. Dit is een populaire vakantiebestemming in Zeeland met kinderen. Er is een mooi zandstrand met speciale familiestranden en er zijn leuke uitjes. Dit zijn onze tips:

 • Boswachterij Westerschouwen – Het grootste bos van Zeeland ligt naast Renesse. Dit is een duinlandschap, met zandverstuivingen, valleien en duinweiden.
 • Five Star Farm met een grote indoor speeltuin op een speelboerderij.
 • Speeltuin SchouwerHoeck is een grote speeltuin met trampolines aan het terras.

Overnachten bij de familiecamping Julianahoeve, een 5 sterren camping. Het Beachresort Julianahoeve is dé gezinscamping in Renesse. Met aanbod van (luxe) kampeerplaatsen mét of zonder privésanitair en de luxe verhuuraccommodaties. Binnen en buiten zijn er speeltuinen en er is Juultjes’ Zwemparadijs.

Kindvriendelijke stranden in Zeeland

Natuurlijk ga je lekker naar het strand als je in Zeeland bent! Dit zijn een aantal van mijn favoriete stranden:

 1. Op het eiland Goeree-Overvlakkee kan je goed terecht op de stranden Westerduinpad, Oosterduinpad en Flaauwe Werk.
 2. Bij Domburg, Dishoek en Vrouwenpolder zijn fijne stranden te vinden.
 3. Bij Cadzand heb je ook mooie stranden. Ga bijvoorbeeld naar het Wielingen strand. Dit ligt dicht bij de boulevard en op het strand vind je een speeltoestel en strandpaviljoen.
 4. Daarnaast vind je bij Oostkapelle hele mooie stranden. Het zijn brede stranden en Oostkapelle is een leuke badplaats voor een gezinsvakantie.

Cadzand-Bad

Hier ga je haaientanden zoeken. Ga je naar het strand bij Cadzand, neem dan een zeefje voor je kinderen mee. Niet alleen om mooie schelpen te vinden, maar voor iets speciaals: haaientanden. Die kan je hier namelijk gewoon op het strand haaientanden vinden! Er is wel een beetje geduld voor nodig waarschijnlijk!

Heb je het wel gehad met tanden zoeken? Dan kan je vliegeren. Natuurlijk wel op een plek op het strand waar het niet druk is. Let even op borden bij de strandopgang. Want niet overal mag je de hele dag vliegeren. Ben je je vlieger vergeten? Dan kan je bij Montezza in Cadzand-Bad kijken voor een nieuwe. In die winkel kan je vliegers in allerlei vormen en maten kopen.

Zeeland met kinderen

Doen in de omgeving van Zeeland met kinderen

Wil je tijdens je vakantie of weekendje weg in Zeeland nog wat andere dingen doen? Dan zijn dit enkele aanraders om in de omgeving te gaan doen:

 • Ook net over de grens ligt het gebied rondom Kalmthout, met Brasschaat en Essen onder andere. Wij waren hier op vakantie en deelden wat er te doen is in Kalmthout.
 • Net naast Zeeland ligt de mooie stad Bergen op Zoom, waar je allerlei leuke dingen kan doen.
 • Of bezoek Nationaal Park De Biesbosch.
Roompot Beach Resort

Leuke vakantieparken

Roompot

Daarnaast heeft Roompot heel wat fijne bungalowparken in Zeeland. Een aantal aanraders voor een weekendje weg of vakantie in dit gebied:

 • Het Roompot park Hof Domburg ligt direct achter de duinen. Hier zit je midden tussen de combinatie van bossen, duinen en zee. Op het park is er onder anderen een subtropisch zwembad, Koos Kids club en er zijn bowlingbanen.
 • Dormio Resort Nieuwvliet-Bad ligt op slechts 1.200 meter van één van de schoonste stranden van Nederland. Er is onder meer een modern restaurant met een ruim buitenterras, een binnen- en buitenzwembad, een minimarkt met broodjesservice en de Mio Kids Club.

Laatste tip is het Summio Vakantiepark Aquadelta. Met overdekt zwembad, bowling- en midgetgolfbaan, een animatieteam en een Grand Café.

 • Ruim park
 • Overdekt zwembad
 • Grevelingenmeer

Wil je meer lezen van Reistipsmetkids?

Zeeland met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën