GOES met kinderen + Zuid-Beveland (9x uitjes)

In Zeeland kan je naar bijvoorbeeld Vlissingen of Middelburg gaan, maar ook Goes heeft veel te bieden. Wat de leukste kinderactiviteiten zijn in Goes en Zuid-Beveland? Hier lees je doet tijdens een dagje uit of vakantie in Goes met kinderen!

Deze stad ligt op het schiereiland Zuid-Beveland, redelijk centraal in de provincie Zeeland. Het is een stad met veel winkels, terrassen en bijzondere monumenten. Ook is er een stadshaven. Wandel hier door de middeleeuwse straten, steegjes en monumentale panden. Een van de mooie bezienswaardigheden is de Maria Magdalenakerk. Daarnaast is er een watertoren, deze is met een hoogte van 63 meter een van de hoogste in zijn soort!

Verder zijn er tal van leuke activiteiten te doen in Goes en je kan er natuurlijk verblijven tijdens een weekendje weg, in een hotel of vakantiepark.

Uitjes Goes met kinderen

Historisch Museum De Bevelanden

Een museum bezoeken in Goes? Ga dan naar het Historisch Museum De Bevelanden! In en rondom het museum is van alles voor kinderen te doen. Er is een puzzelspeurtocht in het museum. Wat een beestenboel in het museum (4 t/m 7 jaar) is een speurboekje voor jonge kinderen met een begeleider die voorleest en voor kinderen die al net kunnen lezen. Ga samen met Hans de Gans, de nachtwacht van het Historisch Museum in Goes, op zoek naar alle dieren die in het hele museum verstopt zitten. Ook is er een route voor kinderen vanaf 7 jaar. Ga op ontdekkingstocht door het museum en zoek de juiste antwoorden bij de plaatjes van de speurtocht. 

Ben je 13 jaar of ouder? Het museum heeft een hele nieuwe speurtocht door het museum. Je kunt je eigen avatar kiezen, krijgt bonuspunten door de juiste wapens te vinden en krijgt de kans om gevechten te winnen of verliezen.

Goese stoomtrein

Een leuke daguitstap in Goes met kinderen is een rit met de Goese stoomtrein. Bij de Stoomtrein Goes-Borsele beleef je een treinreis zoals deze begin vorige eeuw plaats had kunnen vinden. Zit op de houten banken van de 3e klasse of op het luxe pluche van de 1e /2e klasse. De treinen rijden vanuit Goes naar diverse stations in Landschapspark Borsele. Dit is de naam voor het gebied tussen de A58 en de Westerschelde, met karakteristieke dorpen en oude polders.

Bezoek populaire attracties zoals ‘Park de Pluimweide. Of stap uit in Kwadendamme, voor een bezoek aan ‘Berkenhof Tropical Zoo’ of natuurgebied ‘Zwaakse Weel’. Voor kinderen is in dit natuurgebied het speciale vlinderbelevingspad erg leuk. Dit is een route van 1 kilometer.

De trein is een rijdend museum en daarnaast is er het museumdepot in Goes. Dit museumterrein ademt de spoorsfeer van lang geleden en hier staan de museumtreinen. Je kunt er het Tractiegebouw (werkplaats) bezoeken om te zien hoe de vrijwilligers de treinen restaureren en onderhouden!

Goes met kinderen

Berkenhof’s Tropical Zoo

Een van de leukste uitjes van Zeeland is Berkenhof’s Tropical Zoo en ook tijdens een rit met de stoomtrein kan je hier gemakkelijk heen, want dit uitje ligt op nog geen 50 meter afstand van het station. Bekijk tropische vogels, reptielen en insecten. Voor kinderen is er een overdekte Kids Jungle, het speelbos en mooie dagen spelen zij in de waterspeeltuin buiten. De indoor speeltuin bestaat uit twee ondiepe plassen die verbonden zijn met een beekje. Langs de kant zijn er verschillende plekken waar je als ouder plaats kan nemen.

Ook tof is de vlindertuin en ga terug naar de prehistorie bij de fossielenmijn en dino’s. Gedurende het vlinderseizoen (begin april t/m november) fladderen de meest prachtige tropische vlinders rond. De combinatie van activiteiten maakt het een ontzettend leuk uitje voor gezinnen. De vlindertuin is waanzinnig, zeker als je in het vlinderseizoen gaat.

Berkenhof Tropical Zoo

Familie- en natuurrondvaart

Denk je aan Zeeland, dan denk je aan water. Ga daarom ook zeker mee met een rondvaart, bijvoorbeeld deze familie rondvaart vanaf Goes naar Burghsluis aan boord van de MS Onrust. Vaar langs mosselpercelen, spot zeehonden en bruinvissen, zie de Zeelandbrug en bekijk de Oosterscheldekering vanaf het water. De familie rondvaart gaat over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland. Aan boord krijg je een van de verrekijkers zodat je zelf vogels en zeehonden kunt spotten. Daarnaast worden er ook steeds vaker bruinvissen gespot!

Klimbos Zeeland

Ook kan je in Goes met kinderen gaan klimmen in het klimpark Zeeland! Midden in Zeeland, tussen Middelburg en Goes, is er een klimpark aan de oevers van het Veerse Meer. Dit is een prachtige locatie waar water en bos samenkomen. Er is een klimtoren van 20 meter hoog en in deze toren stap je af op 4, 8 of 12 meter hoogte. Onderweg kom je de leukste hindernissen tegen en ook zijn er 2 tokkelbanen per route. Liever niet klimmen? Dan wacht je in het restaurant.

  • Routes op 4, 8 en 12 meter hoogte
  • Verschillende Tokkelbanen
  • Vrije val van 20 meter
  • Van 1,25 m. kun je klimmen onder begeleiding
Zeeland uitje
Klok’uus

Meer uitjes in Goes met kinderen

Klok’uus

Een ander leuk uitje bij Goes is Klok’uus, dit was het ‘Leukste uitje van Zeeland 2021’! Het uitje vind je tussen de boomgaarden en het Poelbos. Kinderen kunnen heerlijk klimmen en klauteren in de indoor speeltuin. Sjees onderdoor een echte combine van de freefall glijbaan, val 8 meter hoog van de spidertower of klim door het grote klimrek. Maar ook buiten vind je een grote speeltuin. Met onder andere een hoog touwenparcours, bungeetrampoline en skelterbaan. In de zomer vind je meerdere springkussens terug, waarbij je heel leuk met water kunt spelen.

Verder is er ook een gaaf indoor touwenparcours. Zijn de kinderen 6 jaar of ouder? Dan mogen zij op avontuur in het hoge touwenparcours. Wandel over een wiebelend touw, neem een duik in de springnetten, klim helemaal tot in de top, stuiter op mega ballen en slinger van de ene naar de andere kant. Kinderen vanaf 4 jaar mogen met een begeleider door dit circuit heengaan.

  • Voor peuters en kleuters zijn er zowel binnen als buiten speelopties op maat.

Verder kan je er lasergamen, archery tag spelen of paintballen vanaf 6 personen. Ook is hier een restaurant.

Eeterij en Spelerij Vierlinden

Er zijn in en rondom Goes met kinderen opvallend veel leuke uitjes. De Eeterij en Spelerij is een grote, unieke binnenspeeltuin in een prachtige oude boerenschuur. Er zijn klimtoestellen en er is de acht meter hoge boomhut. Daarnaast is er ook een speciale softplay peuterhoek. In het café terecht voor fingerfood, lekkere lunches en goede dorstlessers.

Subtropisch zwembad Omnium

Laatste tip is om te gaan zwemmen in het subtropisch zwemparadijs Omnium in Goes. In dit zwembad zijn er twee grote glijbanen, lazy river en er is een groot tropisch bos. Verder is er een veilig afsluitbaar peuterbad met leuke speeltoestellen. 

Overnachten Zuid-Beveland en Goes met kinderen

Wil je in Goes verblijven in een hotel? Het Hotel Katoen is een boetiekhotel in Goes met gratis WiFi. Je kan verblijven in een loft voor 4 personen. De eigen badkamer is voorzien van een inloopregendouche. Tegen een toeslag kan je de spa reserveren en gebruikmaken van een Finse sauna, een bubbelbad en een stoomcabine.

Roompot Beach Resort ligt aan het strand en de Noordzee. Op dit vakantiepark is een subtropisch zwembad met een golfslagbad, een peuterbad, een buitenbad en een waterglijbaan. Daarnaast is er onder meer een Kids Club, een indoorspeeltuin, buitenspeeltuinen, voetbalveld en een trampoline. De tieners kunnen gamen in de ChillZone.

  • Familieresort aan de Zeeuwse kust
  • Waterpret in golfslagbad met glijbaan!
  • Wind- & kitesurfschool
Huisjes op het strand van Roompot Beach Resort
Paardekreek Goes

Camping De Paardekreek ligt direct aan het Veerse Meer met veel watersportvoorzieningen. Hier is onder meer een overdekte waterspeeltuin, buitenzwembad en wellness. In de zomer is ook het buitenzwembad geopend. Voor kids is er onder meer een buiten- en binnenspeeltuin en is er skelterverhuur. 

Verder lezen na dit artikel over Goes met kinderen? Lees wat je doet in Zoutelande, Middelburg of in Vlissingen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën