Bergen op Zoom met kinderen | 10x Doen

Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de oude stad Bergen op Zoom. Een stad met ruim 800 monumenten, smalle straten en pleinen. Wat is er te doen in Bergen op Zoom met kinderen? Je leest hier de leukste tips voor deze stad in Noord-Brabant.

Ga je met de kinderen op pad, dan is het leuk om het centrum te ontdekken via de Stadsstenen Familie Speurtocht. Deze haal je bij de VVV. Onderweg kom je onder andere langs speelfonteinen en ijssalons.

Doen in Bergen op Zoom met kinderen

Bezienswaardigheden

Een van de bezienswaardigheden hier is de Lievevrouwepoort, ook wel bekend als de Gevangenpoort. Dit gebouw was eerst onderdeel van de vestingmuren en werd later een gevangenis. In deze Gevangenpoort kan je een rondleiding krijgen en dat is ook erg leuk voor kinderen. Er is hier een escape room, voor mensen vanaf 16 jaar, maar nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar mogen ook meedoen!

Het stadspaleis het Markiezenhof is nu in gebruik als museum. Ook voor gezinnen is dit een leuke plek om heen te gaan: om het gebouw te bewonderen en om een van de speurtochten te doen.

  • De Peperbus is de kerktoren van de Sint Gertrudiskerk en deze mag je beklimmen! Na 183 treden sta je boven en op een heldere dag kan je zelfs Antwerpen zien liggen.

Dilemma Doolhof

Het Dilemma Doolhof (Ruytershoveweg 0) is een interactieve kunstinstallatie. Hier krijg je een indruk van de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar. Het Doolhof stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het verleden en het heden. Adviesleeftijd voor een bezoek is vanaf groep 7. Het doolhof is vrij toegankelijk. – Het is niet duidelijk of deze er nog is!

Blote Voetenpad | Landgoed Lievensberg

Een Blote Voetenpad is een leuke manier om met de kinderen buiten in beweging te zijn. In Bergen op Zoom met kinderen kan je hiervoor terecht bij het Landgoed Lievensberg, aan de Balsedreef 5. Dit is een pad van 2,5 kilometer. Het pad is gratis toegankelijk! Het Landgoed Lievensberg heeft twee ingangen, bij taverne ‘t Appeltje (zie de tip hieronder). Je kan naar hartenlust wandelen door dit gebied of je volgt de uitgezette route van 12 kilometer.

Combineer je bezoek aan Landgoed Lievensberg met eetcafé ‘t Appeltje. Het was ooit een boerderij, nu is het een begrip in Bergen op Zoom en omgeving. Bij ‘t Appeltje spelen de kinderen in de speeltuin en de ouders zitten op het terras.

Natuurpodium Brabantse Wal

Dit Natuurpodium is een bezoekerscentrum en hier kan je het een en ander te weten komen over de Brabantse Wal. De vaste expositie is leuk voor jong en oud.

Daarnaast zijn er diverse korte wandelroutes uitgezet, zoals een Kabouterpad en een Blote Voetenpad. Wil je verder lopen dan 1 – 2 kilometer, dan zijn er ook langere routes.

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Nog een bezoekerscentrum dat leuk is om te bezoeken als je in Bergen op Zoom met kinderen bent: De Kraaijenberg. In het centrum staan kinderen centraal, waardoor het erg leuk om om dit bezoekerscentrum met het gezin te bezoeken. De uitkijktoren mag je beklimmen!

De Nieuwe Drenck

Bij De Nieuwe Drenck kom je als je wilt kamperen op een minicamping. Maar je kan er ook heen als je een dagje uit wilt. Bijvoorbeeld voor het pannenkoekenhuis met groot terras. Daarnaast is er een grote zandspeeltuin en een kinderboerderij.

Klimbos Brabantse Wal

Wil je een actief uitje in een bosgebied, dan is het Klimbos Brabantse Wal een aanrader. Er zijn hier diverse klimroutes met bruggen, netten, lianen en tokkelbanen. En voor kinderen vanaf 1.30 m is er een Junior Klimbos.

Voor jonge kinderen is hier een Kabouterpad uitgezet! Je kan voor € 7,95 een knapzak huren.

Noord-Brabant stad

Doen in de omgeving van Bergen op Zoom met kinderen

Ook in de omgeving zijn een aantal leuke kinderactiviteiten te doen. Zo is er het Slingerpad, een ontdekkingstocht door de bossen van het Oudland. Dit pad is speciaal voor kinderen uitgezet.

Is het mooi weer, dan kan je terecht bij Zwembad De Melanen in Halsteren. Met een terras, een grote speelweide, buitenbad en een kleuterbad.

Overnachten in Bergen op Zoom met kinderen

Wil je langer in Bergen op Zoom en omgeving verblijven, dan zijn er allerlei opties om te overnachten. Kindvriendelijke accommodaties zijn onder andere:

  • StayOkay Bergen op Zoom is een prima plek als je met het gezin een weekendje weg wilt. Met familiekamers, voldoende speelruimte en een speelhoek.
  • Een hotel in het stadscentrum met een familiekamer? Dan kan je gaan voor Tulip Inn.

Meer lezen na deze blog over Bergen op Zoom met kinderen? Dit is wellicht ook interessant:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën