Verre reis met peuter | De leukste bestemmingen

0

Wij waren al op een aantal verre reizen met peuters. Op Curacao, in Thailand en op Kaapverdië was er steeds een peuter mee. Ook al is het soms vermoeiend (Nee nee nee hoor je ook op reis) en weigeren ze soms twee meter zelf te lopen, het is ook ontzettend leuk. Wij genieten er volop van en ik deelde mijn redenen voor het reizen met kinderen daarom. Waar je heen gaat? Ik deel bestemmingen voor een verre reis met peuter. 

Ondanks soms lange en zware reisdagen zou ik niet zonder verre reizen met kids willen. Ik vind de ervaringen die we opdoen zo uniek, dat ik die lange vliegreis er zeker voor over heb.

Het mooiste daarvan is dat ik stress heb van het vliegen met kinderen, mijn kinderen genieten er juist van. Ze vinden het heel leuk om in een vliegtuig te zitten en verheugen zich op de bestemming die we gaan ontdekken.

Bestemmingen voor een verre reis met peuter

Argentinië

Argentinië staat heel erg hoog op mijn lijst met bestemmingen waar ik heen wil. Onlangs deelde een gezin hun verslag van een rondreis Argentinië met peuter. Het is een groot land, veel variatie in de landschappen en je kan er gemakkelijk rondreizen was wat zij aangeven als voornaamste redenen om dit land te ontdekken.

Australië of Nieuw-Zeeland

Helemaal aan de andere kant van de wereld liggen Australië en Nieuw-Zeeland. Australië biedt een mix van grote steden, relaxte surfplekken en adembenemende natuur. Nieuw-Zeeland is vooral een enorme aanrader als je gek bent op natuur en wandelen.

De afstanden zijn in Nieuw-Zeeland, vergeleken met Australië, ook iets minder groot. Ben je in dit gebied, dan kan je er ook voor kiezen om naar Fiji en Vanuatu te gaan.

Curacao

Curacao, ik ben gek op dit eiland. We waren er met een dreumes en een peuter en het was heerlijk. Prachtige stranden om de hoek, vanaf je accommodatie kan je dagelijks het eiland over rijden en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Heerlijk!

Kaapverdië of Zuid-Afrika

Op Kaapverdië waren we met een peuter en een baby. Het leuke aan deze eilandengroep is dat het redelijk dichtbij is (een uur of 7 vliegen) en je bent toch in een hele andere omgeving. Daarnaast kan je de diverse eilanden, die allemaal een eigen karakter hebben, ontdekken. Ook heb je geen inentingen nodig en het is een heel veilig land.

Zuid-Afrika is waar ik drie keer ben geweest, helaas nog niet met de kinderen. Het land is prachtig en zo ontzettend divers. Het waanzinnige Kaapstad en omgeving is wat ik het leukst vind.

Thailand of Bali

We waren in januari in Thailand met de kinderen en wat is het een aanrader! Het land is enorm, waardoor er ontzettend veel te zien en te doen is. Het lastigste is om een keuze te maken: je kan niet alles doen en je wilt ook niet continue aan het reizen zijn.

Bali is waar diverse lezers van mijn blog waren met hun kinderen. Vergeleken Thailand is het ontzettend klein. Hierdoor ben je niet zoveel aan het reizen. Ik raad wel aan om in diverse plaatsen een accommodatie te boeken. Wij waren zeven jaar terug op het eiland en vonden het erg leuk om in een aantal plaatsen een aantal dagen/weken te verblijven.

Verenigde Staten

Wij waren in Florida met baby en ik weet zeker dat het een prachtige bestemming is voor een verre reis met peuter. Voordelen zijn dat het erg Westers is, de gezondheidszorg is goed op orde en je vindt gemakkelijk eten dat je kind ook lust. Nadeel is dat de afstanden erg groot zijn. Als je niet oppast ben je eindeloos aan het rijden.

Vietnam

Esther was met man en dreumes in Vietnam en vond het een heerlijk bestemming voor een verre reis. Het eten is ontzettend lekker, daar begint ze mee als ze vertelt waarom ze nog een keer naar kindvriendelijk Vietnam wil gaan. Het land is ontzettend goedkoop en de bevolking is erg kindvriendelijk. Esther heeft echt genoten van de rondreis door Vietnam.

Wat is jouw favoriete land voor een verre reis met peuter? Lees ook de tips voor een verre reis zonder tijdsverschil!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.