Het leukste van Mexico met kinderen

0

Liesbeth was met haar gezin (de kinderen waren 10 en 12 jaar) op een rondreis door Mexico! Al eerder vlogen zij met hun kinderen: die waren al op vier continenten. Zij deelt de hoogtepunten van hun rondreis door Mexico met kinderen.

Al enkele jaren zijn wij gastgezin voor uitwisselingsstudenten over de hele wereld: van Duitsland naar Mexico; van Polen tot Chili. Enerzijds omdat we graag de wereld verkennen vanuit onze luie zetel en anderzijds actief. Onze uitwisselingsstudenten leerden ons kennismaken met andere werelddelen, andere gewoontes en tradities. Tijd om deze culturen van dichtbij te leren kennen. In het jaar nadat we onze Mexicaanse uitwisselingsstudente terug op het vliegtuig richting thuisland hadden gezet, vlogen wij haar achterna.

Toegegeven, op rondreis naar Mexico met kinderen is niet evident en het vraagt voorbereiding, maar nog nooit heb ik het lastig of zwaar gevonden. Het ene land dient er zich natuurlijk gemakkelijker voor dan het andere. Zo vind ik Mexico ideaal voor tieners en met baby’s vind ik het geen aanrader, maar dat is mijn mening.

Leestip: Mexico staat in het overzicht van kindvriendelijke verre bestemmingen

Week 1 in Mexico met kinderen: Cancun

Onze eerste week was er eentje om uit te rusten en die begon daarom in Cancun. We vlogen met een vertraging van 15 uur (je leest goed) en kwamen beetje gefrustreerd toe. Maar hoe hoog onze frustratie ook was, hoe snel die terug verdwenen was. Cancun is postkaartland. Echt. Je vindt er alles wat je nodig hebt om uit te rusten en echt te genieten: sneeuwwit strand, helblauw water en zon. Veel zon.

De kinderen en ikzelf vonden het er heerlijk. Lekker uren in het water snorkelen, relaxen, lezen, zwemmen in de zwembaden die liepen van de ene kant van het resort naar het andere. Drankje nuttigen aan de poolbar, vollybal wanneer je er zin in hebt, pingpong om het exotische ritme. Dit is vakantie. De echtgenoot zag het anders. Hij heeft moeite met stilzitten en lekker niets doen. In Cancun is er van alles te doen, maar het is er warm en heel erg vochtig. Wandelen van het strand naar je kamer, bezorgde je zeker een aantal zweetdruppels op je rug, je benen, armen en overal waar je zelden zweette.

Bekijk direct de vakanties naar Mexico 

Kindvriendelijk Mexico

Dit is er te doen in de omgeving van Cancun

Naast luieren heb je in Cancun de mogelijkheid om prachtige dingen te bezoeken. Wij bezochten tijdens onze reis door Mexico met kinderen onder andere Chichén Itza, een Cenote, Tulum, Playa del Carmen en misschien nog het leukste voor de kinderen: Xcaret.

Chichén Itza

Chichén Itza was een van de steden van de Maya’s en is het meest indrukwekkend, spectaculaire, duizelingwekkende wat ik ooit zag. Ook de kinderen waren onder de indruk. We hadden dan ook het geluk een gids te nemen die zo enthousiast zijn verhaal vertelde alsof het zijn eerste keer was. Zijn enthousiasme was aanstekelijk. Ook hierom is het belangrijk dat je met iets ‘oudere’ kinderen gaat omdat ze dan ook een woordje Engels kunnen meepikken. De kinderen hielden van de straffe verhalen, de grote gebouwen en impressionante geschiedenis.

Cenote

Een cenote komt voor in regio’s waar er geen bovengrondse rivieren zijn. Het water sijpelt door de poreuze grond en vloeit via ondergrondse rivieren naar de zee. Op sommige plaatsen is het gesteente verweekt en ingezakt (een zinkgat), waarbij ondergrondse, met water gevulde holtes ontstaan, de cenotes. De Maya’s geloofden dat de cenotes heilige plaatsen waren omdat ze toegang geven tot de ondergrondse wereld.

Wij bezochten de Ik Kil cenote. Zeker de moeite waard en een ideale plaats om af te koelen! Geen zin om te zwemmen tussen de boomwortels en/of vissen? Ga zeker iets drinken op één van de terrasjes. Voor een prikje ben je ook innerlijk afgekoeld.

Tulum

Net als Chichén Itza is Tulum een ruïne stad en een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie in Mexico met kinderen. Wat Tulum mogelijks nog leuker maakt dan Chichén Itza, is de unieke ligging. Pal achter de ruïnes ligt de zee – die prachtige blauwe! Heel veel bezoekers van de Tulum site, dalen af naar het stukje strand pal onder de site. Het baden is er heerlijk. Maar als bij toeval ontdekte ik een minder toeristisch stuk strand 500 meter verder. Dit betekent wel dat je de site verlaat en je niet meer terug binnen kan.

Playa Del Carmen

Het gevoel van Playa Del Carmen, heb ik ook aan onze Noorderkust: een Boulevard met heel veel winkeltjes, schreeuwerige verkopers en veel prullaria. Vooral heel veel Amerikanen ook. De kinderen en wij vonden het best gezellig, maar of je nu hiervoor naar Cancun moet komen, dat nu ook weer niet.

Xcaret

Het toppunt van deze vakantie in Mexico met kinderen was de uitstap naar Xcaret. Xcaret en zijn tegenhangers zijn een soort waterpark /pretpark / natuurpark gebouwd rond historische overblijfselen. Een fenomeen dat je alleen hier ziet. Ik vind dit zeker een aanrader, maar voor de prijs zou ik het in de toekomst niet meer doen. Ik vind het belachelijk veel geld voor hetgeen je ‘slechts’ kan doen. Check zeker eens hun website mocht je benieuwd zijn wat er allemaal te beleven valt.

Mexico

Week 2 en 3 in Mexico met kinderen: Mexico City

Na Cancun vlogen we door naar Mexico City. Ook hier was ik terug blij dat de kinderen iets groter waren. Met baby’s zou ik het niet zo erg zien zitten. Het is een hele drukke stad, je hebt niet zo veel ‘bewegingsvrijheid’ en alles wordt met de auto gedaan. Geen rustige uitjes in het park, of mooie wandelingen langs een leuke winkelstraat. Wat wel mijn aanraders zijn, zijn Turibus, La Feria, Metepec en Teotihuacàn.

Turibus

Wat ik zeker aanraad tijdens een vakantie in Mexico met kinderen, is de Turibus. Toeristischer dan dit zal het niet worden, maar het is wel erg leerrijk en plezant. Je kan kiezen tussen verschillende routes (en dagen). Met de route die wij namen, zie je meteen alle historische hoogtepunten van Mexico City. De Turibus hanteert een hop-on hop-off systeem waarbij je uitstapt en instapt waar je wil. Een ideale manier om de stad te ontdekken. De zitjes bovenop de bus geven je het ideale overzicht. De gietende regenbui in je nek, neem je er met plezier bij!

La Feria

In Mexico City heb je 2 pretparken: La Feria en Six Flags Mexico. Gezien we al een grote hap uit ons budget kwijt waren in Xcaret, besloten wij naar het iets goedkopere La Feria te gaan. La Feria is een aanrader voor de iets jongere kinderen onder ons terwijl Six Flags dit absoluut niet is. In La Feria kan je gerust een dagje spenderen met verschillende attracties.

Metepec

Iets verder van Mexico City situeert zich Metepec aka de magische stad. En het heeft wel iets. Alles wat je ziet, bestaat uit klei: de huizen, de accesoires, de kerken, de stenen vloeren… enkel de auto’s blijken van metaal. Metepec brengt je terug naar vroeger: leuke marktjes met bijpassende folklore en superleuke huisjes en ambachten.

Teotihuacàn

Teotihuacàn met gemak op het lijstje: magnifieke, oogverblindende zaken. Net zoals Tulum en Chichén Itza verblindde deze ruïnes ons opnieuw. De tip hierbij is: kom vroeg ’s morgens. We waren er al rond 8u en we waren op een bepaald moment met een zestal andere toeristen de enige op de hele site. Een paar uur later was de site volgelopen met duizenden andere. De site op zich is groot genoeg waardoor je je nooit stoort aan al dat volk, maar het heeft iets magisch als je er (zo goed als) alleen rondloopt. Ook hier terug een aanrader voor de iets oudere kinderen ofwel de hele kleine baby’s. Een piramide beklimmen is nogal moeilijk met een buggy en vanaf op de piramide heb je toch echt wel het allermooiste uitzicht je ooit had.

Mexico met kinderen is wat mij betreft zeker een aanrader, maar ik zou wel wachten tot je kinderen iets ouder zijn.

Bekijk direct de vakanties naar Mexico 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.