9x Uitstappen in België met peuters en kleuters

0

Een dagje weg met peuter of kleuter? Hoe vind je dan net dat leuke uitje dat past bij de leeftijd van jouw kindje? En welke uitstappen in België zijn nou echt leuk voor families met kleinere kinderen zoals een dreumes, peuter of kleuter. Wij zochten het uit en delen een aantal leuke activiteiten en familie uitstappen in België met peuters en kleuters!

Een dagje uit met kleuter of peuter is heel erg leuk. Niet ieder uitje is echter even tof voor een bezoek met kind van 2, 3, 4 of 5 jaar. In de loop der jaren hebben meerdere bloggers van Reistipsmetkids uitjes bezocht in België met hun jonge kind. Daarom hebben we de uitstappen kunnen testen met kids van deze leeftijd. Mis jij tips in dit overzicht? Laat deze in de reacties achter, andere ouders met kleine kinderen halen daar inspiratie uit voor hun dagje weg met kinderen.

Uitstappen in België met kleine kinderen

Plopsa

Zet je uitstappen, België en kleuters of peuters samen dan kom je toch wel al snel uit bij Plopsa. Dus ja, wij delen Plopsa daarom ook maar direct als eerste tip in deze lijst. Waarom ga je een dagje naar Plopsa?

Het is een tof en afwisselend uitje dat de kinderen zeker blij zal maken. In België zijn er de parken Plopsaland De Panne, het park in Coo en als het regent dan ga je naar het overdekte park Plopsa Indoor Hasselt.

Harry Malter

Onze Vlaamse bloggers noemden dit familiepark in de omgeving van Gent als tip voor uitstappen in België met kleine kinderen. Familiepark Harry Malter is een park waar je een combinatie hebt van kunnen spelen, attracties, shows en dieren. Geen grote attracties of wilde dingen, maar vooral veel charme. Dit park stond op de planning om getest te worden door ons, maar ja, toen kwam Corona helaas. Je ziet er onder meer kamelen, alpaca’s, woestijnvos en een gordeldier.

Jumpsquare

Zoek je een leuk dagje weg in België op een regenachtige dag? Ga dan naar Jumpsquare, op allerlei locaties in het land kan je springen in het trampolinepark. In onder andere Brugge, Kortrijk, Brussel en Hasselt kan je je uitleven op de trampolines. Voor peuters en kleuters van 2 t/m 5 jaar is er ook nog de speciale MiniJump. Dan is de Jump Arena speciaal gereserveerd voor de jongste fans! Zij kunnen op dat moment veilig stuiteren, zonder grotere (en wildere) kinderen om zich heen. Ieder park is net weer anders ingericht, maar de meeste trampolineparken hebben in ieder geval de Maincourt: deze Area biedt zo’n 300 – 500 m2 aaneengesloten Trampolines en is het centrale punt in de Jump Arena. 

SEALife Blankenberge

Aan de Belgische kust zijn er ook opties voor een dagje weg met peuter, ga bijvoorbeeld in de kustplaats Blankenberge, is Sealife. In SEALife Blankenberge zijn er onder andere zeehonden & zeeleeuwen te zien, je kan een zoektocht doen met de kinderen en er zijn voedermomenten. En het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen opvangcentrum. Verder is er voor de kids het klimavontuur en een speeltuin.

Kabouterberg in Kasterlee

Voor kinderen tot en met 6 jaar is de Kabouterberg bij Kastelee echt bijna een must om te bezoeken. Blogger Anke bezocht dit uitje in Kasterlee en de reactie van veel lezers was dat dit echt een van de leukste uitjes in België is. Je gaat hier samen met een verteller en een groep kinderen op pad.

Onderweg zijn er veel stopplaatsen waar de kinderen kunnen uitrusten, taart mogen bakken voor een jarige kabouter, liedjes zingen, kijken hoe fit ze zijn, naar de kabouterschool, op een podium samen zingen en dansen, door tunnels kruipen. Het is een heel actief uitje, met een verhaal erbij en dat maakt het voor kleine kinderen erg leuk.

Boudewijn Seapark

Het Boudewijn Seapark is een afwisselende uitstap in België in de omgeving van Brugge. Er is hier een expohal, een schaatspiste (in de winter), een attractiepark, een dolfinarium, zeehonden- en zeeleeuwenshows, een binnenspeeltuin en een waterpretpark (in de lente/zomer). Met kindjes tot een jaar of 6 kan je veel dingen samen doen, kinderen vanaf 6 jaar kunnen veel dingen in dit park al wel zelfstandig doen, aldus de blogger die dit park voor ons testte.

Vanwege de vele activiteiten in dit park, met wat attracties, spelen en dieren, is het een heerlijk uitje!

Megaspeelstad

Megaspeelstad is een betaalbaar kinderpretpark en het ligt ten oosten van Antwerpen. Je betaalt een tientje inkom voor de kinderen (die groter zijn dan 85 centimeter) en alle attracties zijn inbegrepen. Bij deze tip voor uitstappen in België heb je veel keuze uit activiteiten. Kinderen boven de 7 jaar mogen bepaalde toestellen zelfstandig bedienen, kinderen onder de 7 jaar hebben dan begeleiding nodig.

Je vindt in Megaspeelstad onder andere speelkooien per leeftijd, ballenbad, trampolinepark, discozaal, springkasteel, blokkenzone, playstationzone. Er zijn ook een aantal attracties waar er personeel bijstaat: een monorail, botsauto’s, disco twister, schommelboot, kiddie rides, paardenmolen en tassenmolen.

Dan heb je daarnaast ook nog het buitengedeelte, dat is Toverstad. Er staan ook hier veel speelmogelijkheden. Zo is er een grote klimvulkaan, een airtrampoline, grote glijbanen, klautertoestellen, hindernissenparcours, trampolines. Daarnaast vind je er ook een aantal diertjes (geiten en kippen) een go-kartpiste en een ballshooter.

Aquapark Bellewaerde

Naast het pretpark kan je in Ieper met kinderen ook naar het Bellewaerde Aquapark gaan! Dit is een tof waterpark voor het hele gezin en er zijn attracties voor jong en oud. In de peuterzone Bambino Beach kunnen kleinere kinderen zich volop uitleven en bij de speelzones Junior Explorer en Aqua Fort zijn er ook plaatsen waar het water laag staat. 

Let op, het reserveren van tickets moet momenteel nog steeds hier online! Kinderen jonger dan 12 jaar moeten steeds begeleid worden door een volwassene.

Houtopia

Een van de uitstappen in België voor jonge kinderen vind je in de Ardennen! Dat is Houtopia, speciaal ingericht voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Hier mogen de kinderen aan de hand van allerlei ervaringen de 5 zintuigen en de wereld rondom echt gaan ontdekken. Ook is er een evenwichtig parcours, een avonturenparcours, een glijbaan van meer dan 30 meter en een grote buitenspeeltuin.

Wildpark Forestia

Het wildpark Forestia ligt vlakbij de Hoge Venen. Dit park heeft een klimpark en een dierenpark, waardoor het een leuke combinatie biedt van activiteiten. Met wat oudere kinderen wandel je in een uurtje ongeveer langs alle dieren, met jongere kinderen ben je waarschijnlijk wat langer onderweg.

Het klimpark is (deels) geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, waardoor dit een van de avontuurlijkere uitstappen in België is in deze lijst voor gezinnen met kleine kids! Voor kinderen vanaf 2 jaar is er de Mini klimroute. Hier kunnen peuters en kleuters die nog niet oud genoeg zijn voor de werkelijke klimroutes, spelenderwijs genieten van deze kleine “klauter” route, wel onder begeleiding van een volwassene. En hoe ouder je bent, hoe meer parcoursen je kan proberen en hoe hoger deze gaan.

Recreatiedomein Keiheuvel

Recreatiedomein Keiheuvel ligt op de mooie Kempen! Dit domein ligt in een uitgestrekte en groene oase. Ga hier op een mooie dag heen en dan zal je de hele dag vermaak hebben. Er is hier zoveel te beleven. Denk aan een de avontuurlijke speeltuin, er zijn openlucht zwembaden, je kan naar de kinderboerderij, er is minigolf, een gocart parcours en de trampoline.

Villa Verbeelding

Een heel bijzonder en vooral ook creatief museum is het museum Villa Verbeelding in Hasselt. Hier kan je allerlei dingen zien en uitproberen, het is allemaal op een erg speelse wijze ingericht. Je wordt vanaf de eerste seconde getriggerd om dingen te ontdekken en dat is echt geweldig. Op de website van Villa verbeelding zie je welke tentoonstellingen er zijn en aan welke workshops je kan deelnemen.

  • Je uitstapje uitbreiden? Dit zijn de leukste vakantieparken in België en Nederland voor een vakantie of weekendje weg met peuter of kleuter.
Villa Verbeelding

Binnenspeeltuinen België voor peuters en kleuters

De Kleuterspeelstad in Turnhout is gericht op kids tot 6 jaar, dit is een leuke binnenspeeltuin met alle speeltoestellen en ballenbakken die je kan verwachten. Voordeel is dat de kinderen maximaal 6 jaar zijn en niet 12 jaar zoals in de meeste binnenspeeltuinen.

En de Jungle City in Doornik is een pretpark voor peuters en kleuters met een binnenspeeltuin, buitenattracties en de fluo minigolf in jungle thema.

In Heusen-Zolder, over de grens voorbij Eindhoven, ligt Tarzan & Jane. Dit is de grootste binnen- en buitenspeeltuin van de Benelux. De binnenspeeltuin is 4000 m2 groot en heeft vier verdiepingen! Er is ook een baby & peuter zone en een waterspraypark

Uitstappen in België met peuters en kleuters

We hebben hierboven een aantal leuke tips voor daguitstappen met kleinere kinderen gedeeld. Natuurlijk is er in België veel meer te doen! Een aantal ideeën zijn:

  1. Ga wandelen met de kinderen, bijvoorbeeld een van deze kindvriendelijke routes.
  2. Ook verzamelden we eens tips voor blotevoetenpaden en belevingspaden.
  3. Je kan naar een van de binnenspeeltuinen gaan. Vaak zijn er aparte zones voor kindjes van 0 – 4 jaar.
  4. Of bezoek een van de vele speelbossen die België rijk is.
  5. Daarnaast is het leuk om met kinderen een zoektocht te doen, die haal je vaak bij het toerismebureau.
  6. Sommige musea hebben een programma speciaal voor de allerkleinsten.
  7. Kinderboerderijen zijn erg leuk voor jonge kinderen en vaak zijn deze gratis toegankelijk.

Welke tip voor uitstappen in België voor kleine kinderen mis jij in deze lijst? Eerder deelden we de tips voor uitjes met peuters in Nederland en ook gaven we tips voor vakanties met peuter.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.