Boudewijn Seapark met kinderen in Brugge | Onze review

Dagje uit in België met het gezin? Wat denk je van een uitstapje met de kids naar Boudewijn Seapark in Brugge. Wat valt er te beleven in dit park met kinderen van 6 tot 12 jaar? Blogger Marilyn en gezin probeerden het uit en delen hun ervaring in deze blog.

Het Boudewijn Seapark ligt in de buurt van de prachtige stad Brugge. Ben je voor het eerst in Brugge, dan moet je zeker de prachtige historische binnenstad bezoeken. Brugge is een romantische stad die sinds 2000 op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO, en dit zijn al onze tips voor Brugge!

Er valt heel wat te beleven in de stad en voor kids die een dag cultuur willen afwisselen met iets anders is Boudewijn Seapark een aanrader.

Boudewijn Seapark

Bezoek aan Boudewijn Seapark met kinderen

Op een kwartiertje van het historisch centrum van Brugge vind je Boudewijn Seapark. Op de terreinen van Boudewijn Seapark kan je van alles doen. Er is een expohal, een schaatspiste (in de winter), een attractiepark, een dolfinarium, zeehonden- en zeeleeuwenshows, een binnenspeeltuin en een waterpretpark (in de lente/zomer). Er is dus heel wat te doen in dit “kleine” park.

Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark met kinderen

Boudewijn Seapark wordt in de volksmond “Boudewijnpark” of “Dolfinarium” genoemd.

Boudewijnpark, het is geleden van toen ik 6 jaar was dat ik nog eens in dit park kwam. Ik moet zeggen dat ik er op zich niet veel meer van weet, maar ik weet wel dat de dolfijnen een grote indruk nagelaten hebben. Wat verwacht ik van dit park? Vooral een superleuke dolfijnenshow en de rest is meegenomen.

Dolfinarium België

Dolfinarium

Een dolfinarium is een bassin voor het houden van dolfijnen. Soms worden deze zeezoogdieren gehouden in combinatie met andere dieren zoals zeeleeuwen, zeehonden, orka`s en pinguïns. De dieren worden onder andere getraind om er shows mee te gegeven. (definitie Wikipedia)

Dierenshows

The “eyecatcher” van het Boudewijn Seapark is toch wel het prachtige overdekte Dolfinarium. In dit mooi verlichte gebouw met een projectiescherm van maar liefst 320 m2 komt de dolfijnenshow volledig tot zijn recht. Iedereen zal betoverd worden en met volle teugen genieten van de acrobatische toeren van deze zoogdieren.

Dolfinarium België

Naast de ultramoderne show in het overdekt gedeelte zijn er ook nog open lucht zeeleeuwen- en zeehondenshows. Deze zijn dan niet zo “fancy” maar wel heel erg leuk om te zien.

Bij de zeehondenshow kom je van alles te weten over de zeehonden en kan je ze van heel dichtbij bewonderen. En met een beetje geluk, word je misschien wel de dierenartsassistent. Bij de zeeleeuwen kan je dan weer genieten van een heerlijke show. Er zit een leuke verhaallijn in die meerdere malen resulteerde in lachbuien.

Dolfinarium België

Sensibiliseren

Wat ook opviel is dat men veel aandacht besteedt aan de natuur en het publiek probeert te sensibiliseren. Ze tonen op een educatieve manier aan dat milieuvervuiling een groot gevaar is voor de dieren. Ze verwerken dit thema in alle shows en weten zo groot en klein te raken.

Boudewijn Seapark met kinderen

Pretpark

Boudewijn Seapark is niet alleen een Dolfinarium, het is ook een pretpark. Het is geen groot attractiepark waar je de nieuwste achtbanen vindt, maar een overzichtelijk park waar de kinderen veel “zelf” mogen doen. Vooral voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is dit park ideaal omdat je ze de vrijheid kan geven om dingen alleen uit te proberen. Jongere kids kunnen ook veel doen, maar met de nodige begeleiding uiteraard. Voor kinderen ouder dan 12 jaar zullen de attracties niet uitdagend genoeg zijn.

Boudewijn Seapark met kinderen

Binnenspeeltuin

Is het slecht weer of willen je kinderen gewoon even binnen spelen, dan kan dat in Bobo’s indoor. In het park kan je zonder toeslag deze zaal betreden en lekker even uitrusten aan een tafeltje. Ondertussen genieten de bengels van de speeltoestellen zoals de klimtoren, springkasteel, ballenbad, en noem maar op. Ideaal!

Boudewijn Seapark met kinderen

Waterpretpark

Bij zomerse temperaturen neem je best zwemkledij en een handdoek mee want er is een heel leuk waterpretpark op het domein. Neem plaats op een ligstoel en laat je kind genieten van de waterpret. Je vindt in Boudewijn Seapark een ondiep zwembad waar plezier en afkoeling voorop staan. Erg leuk en gezellig en ieder kind wil er in, weer of geen weer!

Meer informatie over de openingsuren en dergelijke vind je op de website van Boudewijn seapark.

Boudewijn Seapark met kinderen

Boudewijn Seapark met kinderen: onze ervaring

Boudewijn Seapark vonden wij een zeer geslaagd uitje. Het park is op zich niet zo groot maar je kan er wel veel doen/beleven. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is het park ideaal. Juist omdat het een klein overzichtelijk park is, kan je je kinderen vrijheid geven. Voor oudere kinderen zal het pretpark niet aanspreken, maar ze zullen zeker genieten van de dierenshows net als de ouders.

Klein puntje van kritiek: Boudewijn Seapark is een ouder park en dat merk je meteen. De laatste jaren werd er niet zo veel vernieuwd en dat oogt een beetje stoffig. Het contrast met de hypermoderne dolfijnenshow is dan ook groot. Een beetje opfrissing zou niet misstaan.

Boudewijn Seapark met kinderen

Overige kinderactiviteiten in Brugge en omgeving

Kijk ook eens naar de andere blogberichten over Brugge.

pretpark kids België
pretpark kids België

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën