Knokke-Heist met kinderen | 9x Uitjes

Wat is er te doen in Knokke-Heist met kinderen, de badplaats aan de Belgische kust? Wij delen een aantal leuke tips voor uitstapjes in deze plaats!

Deze plaats is de groenste gemeente aan de kust. Een kwart van het grondgebied bestaat namelijk uit natuur! Zo kan je er wandelen maar er is natuurlijk nog veel meer te doen.

Tips voor Knokke-Heist met kinderen

Marie Siska

Het restaurant Marie Siska is echt een begrip in Knokke-Heist en verre omgeving. Ook blogger Marilyn was hier eens. Bijzonder voor gezinnen bij dit restaurant met terras is namelijk de enorme speeltuin. Hier zijn de kids uren zoet. De speeltuin is gratis toegankelijk. Wel merkte Marilyn dat de prijzen van de gerechten en drankjes wat aan de hoge kant liggen.

For Freedom museum

In het For Freedom museum staat de zware tijd tussen 1940 en 1944 centraal. Hoe was het leven in de Zwinstreek tijdens de Tweede Wereldoorlog? Je leert hier over de bijzondere waarde van vrijheid. Er zijn veel oorlogsobjecten te zien en aan de hand van de audiotour hoor je interessante verhalen.

Sincfala

En Sincfala is het museum van de Zwinstreek. Ook met de kids is dit een museum in Knokke-Heist om te bezoeken. Reden hiervoor is dat kinderen gek zijn op Fonske en zijn bijzondere verhalen. Fonske is de zoon van een visser en woont in het museum. Bezoek zeker Fonskes zolder, waar je een fort bouwt van puzzelstukken. En je kan je omkleden en zo word je een echte piraat.

Zwin

Een heel mooi (en grensoverschrijdend) natuurgebied is het gebied ‘t Zwin. Blogger Marilyn ging hier eens heen met haar gezin en was enthousiast. Het is een prachtige mix van een interactief binnengedeelte en een mooi natuurrijk buitengebied. Vanaf de start bij het bezoekerscentrum krijg je allerlei info over het gebied en wat er allemaal te beleven valt. Daarnaast is daar een taverne, een speeltuin en kan je onmiddellijk al heel wat vogels spotten. En dan buiten het bezoekerscentrum zijn er veel wandelpaden. Er is een blotevoetenpad, een huttentocht en er zijn veel andere routes.

Kinderspeeldorpen op het strand

De kids beaches in Knokke-Heist zijn ideaal voor gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze vind je aan het Albertplein te Knokke-Zoute en schuin tegenover het Casino. Kids Beach Zoute is een buitenspeeltuin met diverse speelzones. Zo vind je er een peutertuin, elektrische auto’s, springkastelen en een verwarmd zwembad. Kids Beach Knokke heeft een klimparcour van 68 meter!

Extra tips voor Knokke-Heist met kinderen

  • Minigolf Duinbergen
  • Lakeside Paradise is een watersportcentrum met allerlei opties.
  • Sportoase Duinenwater is een gaaf zwemparadijs met glijbanen!
  • River Woods Beach Club is een strandtent en een van de drie thema’s is familie.

Bezoek tijdens je verblijf aan de Belgische kust bijvoorbeeld ook de plaatsen Brugge en Oostende en in Zeeland het stadje Sluis.

Lakeside Paradise Sport Hostel

Kindvriendelijk overnachten Knokke-Heist

Waar overnacht je in Knokke-Heist met kinderen? Dit zijn een aantal tips.

De Zes Bochten is ideaal voor het gezin. Zo overnacht je in een ruime familiekamer. Daarbij is er zowel buiten als binnen speelruimte. De grote buitenspeeltuin is volledig omheind en bij allebei de plekken is er een stuk voor peuters.

Lakeside Paradise Sport Hostel is ook erg prettig voor families. Hier overnacht je in een familiekamer. Er is veel mogelijk qua watersport. Daarnaast is er een restaurant, een strand en een kinderspeelplaats.

Verder lezen na deze tips voor Knokke-Heist?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.