Blankenberge met kinderen | 7x Kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Blankenberge met kinderen, de plaats aan de Belgische kust tussen de duinen. Prettig is de autovrije boulevard. En er zijn veel leuke beachclubs. Wij delen de leukste kinderactiviteiten en geven tips voor kindvriendelijke accommodaties in dit gebied!

Aan het strand is natuurlijk al snel voldoende te doen voor de kids. Schelpen zoeken, kastelen bouwen en zwemmen. Maar wat zijn er nog meer voor leuke activiteiten? Dit zijn een aantal toffe tips.

Doen in Blankenberge met kinderen

Niet direct een activiteit speciaal voor de kinderen, maar wel de moeite van het melden waard. Het Centrum Belle Epoque (aan de Elisabethstraat 24) is gevestigd in een pand en je komt er te weten over de beginjaren van het kusttoerisme. En dan ook om te bezoeken: het Huisje van Majutte, hier kan je binnenkijken in een vissershuisje.

Sealife Blankenberge

Een Sealife bezoeken is met de kinderen vaak een goed idee. In het aquarium is er veel van de onderwaterwereld te zien. In Sealife Blankenberge zijn er onder andere zeehonden & zeeleeuwen te zien, je kan een zoektocht doen met de kinderen en er zijn voedermomenten. Dit uitstapje is helaas niet zo goedkoop.

ZOO Serpentarium

Een ander uitstapje met dieren in de hoofdrol is de ZOO Serpentarium. Dit is de enige reptielenzoo van België. Hier ga je op ontdekking en zie je reptielen, spinnen, hagedissen en kikkers. En je hoeft niet enkel te kijken naar slangen en hagedissen, want je kan ze ook aanraken als je dat wilt. Dit uitje is betaalbaarder dan Sealife.

De Lustige Velodroom

De Lustige Velodroom is een leuke activiteit op het strand als je in Blankenberge met kinderen bent. Voor € 2,50 mag je allemaal hele aparte fietsen uitproberen, net zo lang tot de tijd voorbij is. Zeker ook tof voor de ouders om te testen. Dit duurt tien minuten.

Autodroom Blankenberge

Deze autodroom ligt vlakbij de pier. Je mag dan een half uur racen op een gocart op het circuit.

Leopoldpark

Het Leopoldpark biedt allerlei leuke activiteiten voor gezinnen. Zo speel je er minigolf, er is een speeltuin, er is crazy golf, je kan tennissen en karten. Dagelijks geopend vanaf de krokus tot en met (begin) november.

Omgeving van Blankenberge met kinderen

Ben je in Blankenberge op vakantie, dan is het wellicht ook leuk om de omgeving te verkennen. Enkele tips!

  1. Stap als de Kusttram rijdt zeker eens op. Er zijn 67 haltes tussen De Panne en Knokke. Knokke Station is de meest noordelijke halte en De Panne dan de meest zuidelijke. Onderweg kan je op- en afstappen en zo verken je de Belgische kust!
  2. Bezoek natuurpark ’t Zwin, een natuurgebied op de grens van België en Nederland. Met leuke wandelpaden.
  3. Op een minuut of 15 rijden van Blankenberge ligt de historische stad Brugge. Daar ga je heen voor het historisch centrum, de wafels en de leuke kinderactiviteiten!
  4. Vlakbij Brugge ligt het Boudewijn Seapark.
  5. De Uitkerkse Polder is het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen, hier zijn er kijkhutten en er is een bezoekerscentrum.

Overnachten in Blankenberge met kinderen

#1 Wil je overnachten in Blankenberge, dan is een van de aanraders om te verblijven bij het CenterParcs Park De Haan. Dit is een vakantiepark met veel faciliteiten. Zo is er een subtropische waterwereld met een golfslagbad, wildwaterbaan, jacuzzi’s, twee glijbanen, een Kinder-doe-bad en een buitenbad.

  • Dit is er verder te doen in de badplaats De Haan!

#2 Een andere optie is overnachten in een van de kindvriendelijke appartementen van Holiday Suites in Blankenberge. Deze zijn speciaal ingericht voor gezinnen.

#3 Zoek je een familiekamer in de buurt van het station, dan kan je verblijven bij Value Stay Blankenberge. Dichtbij het treinstation en op tien minuten lopen van het strand.

Verder lezen na deze blog over Blankenberg met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.