Blankenberge met kinderen | 7x Kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Blankenberge met kinderen, de plaats aan de Belgische kust tussen de duinen. Prettig is de autovrije boulevard. En er zijn veel leuke beachclubs. Wij delen de leukste kinderactiviteiten en geven tips voor kindvriendelijke accommodaties in dit gebied!

Aan het strand is natuurlijk al snel voldoende te doen voor de kids. Schelpen zoeken, kastelen bouwen en zwemmen. Maar wat zijn er nog meer voor leuke activiteiten? Dit zijn een aantal toffe tips.

Doen in Blankenberge met kinderen

Niet direct een activiteit speciaal voor de kinderen, maar wel de moeite van het melden waard. Het Centrum Belle Epoque (aan de Elisabethstraat 24) is gevestigd in een pand en je komt er te weten over de beginjaren van het kusttoerisme. En dan ook om te bezoeken: het Huisje van Majutte, hier kan je binnenkijken in een vissershuisje.

Sealife Blankenberge

Een Sealife bezoeken is met de kinderen vaak een goed idee. In het aquarium is er veel van de onderwaterwereld te zien. In Sealife Blankenberge zijn er onder andere zeehonden & zeeleeuwen te zien, je kan een zoektocht doen met de kinderen en er zijn voedermomenten. En het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen opvangcentrum.

In dit park leeft een groep vrolijke Humboldt-pinguïns. De Humboldtpinguïn leeft niet in het wild tussen sneeuw en ijs, maar aan de kusten van Peru en Chili. Binnen het SEA LIFE-netwerk loopt een fokprogramma met deze pinguïns. Op deze manier overleeft de soort wanneer hij door een natuurramp in het wild is uitgestorven. 

Ook is er een zeehondenopvang. Ieder jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. Deze jonge pups zijn ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer geringe overlevingskans. Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum.

Verder is er voor de kids het klimavontuur en een speeltuin. Klim, klauter, slinger en balanceer doorheen het klimavontuur aan het grasveld laat de avonturier in je los.

De Lustige Velodroom

De Lustige Velodroom is een leuke activiteit op het strand als je in Blankenberge met kinderen bent. Voor € 2,50 mag je allemaal hele aparte fietsen uitproberen, net zo lang tot de tijd voorbij is. Zeker ook tof voor de ouders om te testen. Dit duurt tien minuten.

Leopoldpark

Het Leopoldpark biedt allerlei leuke activiteiten voor gezinnen. Zo speel je er minigolf, er is een speeltuin, er is crazy golf, je kan tennissen en karten. Dagelijks geopend vanaf de krokus tot en met (begin) november.

Omgeving van Blankenberge met kinderen

Ben je in Blankenberge op vakantie, dan is het wellicht ook leuk om de omgeving te verkennen. Enkele tips!

  1. Stap als de Kusttram rijdt zeker eens op. Er zijn 67 haltes tussen De Panne en Knokke. Knokke Station is de meest noordelijke halte en De Panne dan de meest zuidelijke. Onderweg kan je op- en afstappen en zo verken je de Belgische kust!
  2. Bezoek natuurpark ’t Zwin, een natuurgebied op de grens van België en Nederland. Met leuke wandelpaden.
  3. Op een minuut of 15 rijden van Blankenberge ligt de historische stad Brugge. Daar ga je heen voor het historisch centrum, de wafels en de leuke kinderactiviteiten!
  4. Vlakbij Brugge ligt het Boudewijn Seapark.
  5. De Uitkerkse Polder is het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen, hier zijn er kijkhutten en er is een bezoekerscentrum.
CenterParcs Park De Haan

Overnachten in Blankenberge met kinderen

Wil je overnachten in Blankenberge, dan is een van de aanraders om te verblijven bij het CenterParcs Park De Haan. Dit is een vakantiepark met veel faciliteiten. Zo is er een subtropische waterwereld met een golfslagbad, wildwaterbaan, jacuzzi’s, twee glijbanen, een Kinder-doe-bad en een buitenbad.

  • Dit is er verder te doen in de badplaats De Haan!

Een andere optie is overnachten in een van de kindvriendelijke appartementen van Holiday Suites in Blankenberge. Deze zijn speciaal ingericht voor gezinnen.

Verder lezen na deze blog over Blankenberg met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën