De Panne met kinderen en Koksijde – 7x Uitjes

Op vakantie naar De Panne met kinderen en ben je benieuwd wat er te doen is? Onze gastblogger was er met haar gezin, van puber tot peuter, en deelt haar leukste tips!

Deze zomer kozen wij voor een vakantie dichtbij huis: een autovakantie naar De Panne, België. Wij wonen in het noorden van Noord-Holland, het was daarom bijna 4 uur rijden naar deze Belgische kustplaats. Acht dagen verbleven wij in een gezellig vakantiehuisje in Veurne, nog geen tien minuten rijden van Plopsaland De Panne.

Wat konden we de andere 7 dagen dan zien en doen? Omdat wij meer wilden zien dan alleen het bekende Vlaamse pretpark ging ik op zoek naar leuke alternatieven voor Plopsaland. Want er is veel meer te doen voor kinderen in De Panne. In dit artikel lees je wat wij deden tijdens een vakantie aan de Belgische kust met ons gezin! Vooraf had ik een hele waslijst aan kinderactiviteiten in de Panne opgesteld. Daar hebben we slechts een deel van kunnen doen. Dit zijn mijn aanraders!

Nog meer tips nodig? Lees dit overzicht dat vol met tips staat voor kinderactiviteiten aan de Belgische kust.

Vakantie in De Panne met kinderen

Natuurlijk mocht een bezoekje aan Plopsaland niet ontbreken tijdens onze vakantie in De Panne. Dit uitje staat ook in onze tips van kindvriendelijke uitjes in België! Het is een echt attractiepark voor kinderen, gericht op de thema’s van studio 100, zoals Maya de Bij en Bumba.

Het strand van De Panne geeft je direct een vakantiegevoel. Gekleurde strandhuisjes, overal de geur van verse wafels en een gezellige boulevard met restaurants en winkeltjes. Je kunt er allerlei soorten fietsen huren, er is een speelparadijs en zomers worden hier regelmatig markten en braderieën georganiseerd. Alles op de Zeedijk is behoorlijk prijzig, maar voor een dagje tijdens je verblijf in De Panne met kinderen is het hier prima te doen!

Kinderactiviteiten in De Panne en omgeving

Dierenpark De Zonnegloed

Ik was diep onder de indruk van dierenpark De Zonnegloed in Vleteren. Het is echt een mooi dierenpark dat de leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk nabootst. Het is er dus heel fijn wandelen en je ziet er de mooiste dieren. Deze dieren hebben bijna allemaal een triest verleden, maar in deze dierentuin vlakbij De Panne krijgen ze de rust die ze verdienen.

Midgetgolf in Koksijde

Er zijn behoorlijk wat midgetgolfbanen rondom De Panne. Dat viel ons op toen wij er rondreden. Wij besloten te stoppen bij MiniGolf Petit Bois in Koksijde omdat de banen er zo ontzettend leuk uitzien.

Je kunt hier clubs huren en een potje minigolf spelen. Maar je kunt er ook alleen iets te drinken bestellen en kijken naar de verwoede pogingen van bezoekers om een hole in one te slaan.

Abdijmuseum Ten Duinen

Een beetje cultuur snuiven is voor ons een must tijdens een vakantie. Dus kozen wij voor een bezoekje aan Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde. Je kunt er met een speciale VR-bril ronddwalen door de eeuwenoude gangen van de abdij, maar je kunt de ruïnes ook in het echt bewonderen.

De restanten van de oude abdij zijn echt heel indrukwekkend en fotogeniek. Eli vond vooral de grote rode tovenaars (grote beelden van monniken) heel bijzonder.

Kasteel Beauvoort

Onze tiener had van te voren weinig zin in een bezoek aan dit kasteel in Veurne tijdens de vakantie in De Panne met kinderen. Maar de speurtocht door Kasteel Beauvoort maakte het helemaal goed! De kinderen gaan in het kasteel op zoek naar kabouters die een opdracht voor ze hebben. De vragen zijn niet eenvoudig, maar de jongens vonden het enig.

Toen wij allang klaar waren met het bezichtigen van het kasteel wilden de jongens nog niet naar huis, omdat ze de speurtocht nog niet helemaal hadden gedaan. Echt een aanrader dus!

De Panne met kinderen
Kusttram

Doen in Koksijde Met Kinderen

De gemeente Koksijde heeft drie badplaatsen, dat zijn natuurlijk Koksijde, Oostduinkerke en Sint-Idesbald. Daarnaast telt deze gemeente maar liefst 700 hectare natuurgebied! De natuur, de brede stranden en de duinen met de hoogste duin van België, de ‘Hoge Blekker’, zorgen voor een ontspannen dagje uit. Je vindt dit gebied vlakbij De Panne met kinderen.

  • Het MuseOs is een natuurhistorisch museum over dierkunde. Dit museum is gespecialiseerd in schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren.
  • In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, in Oostduinkerke in de gemeente Koksijde, kom je van alles te weten over visserij. Hier was een leuke familiezoektocht. Omdat er een renovatie gaande is, er komt een potvis aan, gaat dit museum is 2023 pas weer open.

Een van de bloggers van Reistipsmetkids was bij MiniGolf Petit Bois in Koksijde met kinderen. De reden hiervoor was, omdat de banen er zo ontzettend leuk uitzien. Er zijn namelijk meer banen in deze omgeving. Je kan er minigolfen, uiteraard, en er is ook een terras.

Zwem- & recreatiebad Hoge Blekker heeft een binnen- en buitenbad. Binnen er een 25 meterbad, instructiebad en er zijn drie kinderbaden. Daarnaast is er een wildwaterbad. In de zomermaanden is het verwarmde openluchtbad open. Leuk ook is de glijkoker met sterrenhemel. Er is een cafetaria met buitenterras.

Kindvriendelijk overnachten in De Panne en Koksijde

Waar verblijf je nou leuk en kindvriendelijk in De Panne? Dit zijn onze tips:

Hotel La Terrasse biedt eenvoudig ingerichte kamers en familiekamers in het centrum van De Panne, op minder dan 100 meter van het zandstrand. 

Holiday Suites biedt appartementen voor gezinnen. Op diverse plekken langs de kust hebben zij aanbod.

Sunparks Oostduinkerke heeft een subtropisch zwembad met glijbaan en golfslagbad. Je verblijft in een van de comfortabele vakantiehuizen.

Lees ook: dit doe je in Oostende met kinderen
De Belgische Kempen met kids – dit is er te doen
De supertoffe stad Leuven met kids bezoeken

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën