De Panne met kinderen | 7 activiteiten

0

Op vakantie naar De Panne met kinderen en ben je benieuwd wat er te doen is? Mirjam Hart was er met haar drie kinderen (Noah van 12, Eli van 3 en Filou van 1) en deelt haar leukste tips!

Deze zomer kozen wij voor een vakantie dichtbij huis: een autovakantie naar De Panne, België. Wij wonen in het noorden van Noord-Holland, het was daarom bijna 4 uur rijden naar deze Belgische kustplaats.

De Panne met kinderen

Vakantie in De Panne met kinderen

Acht dagen verbleven wij in een gezellig vakantiehuisje in Veurne, nog geen tien minuten rijden van Plopsaland De Panne. Maar omdat wij meer wilden zien dan alleen het bekende Vlaamse pretpark ging ik op zoek naar leuke alternatieven voor Plopsaland. Want er is veel meer te doen voor kinderen in De Panne.

Natuurlijk mocht een bezoekje aan Plopsaland niet ontbreken tijdens onze vakantie in De Panne. Maar wat konden we de andere 7 dagen dan zien en doen? Vooraf had ik een hele waslijst aan kinderactiviteiten in de Panne opgesteld. Daar hebben we slechts een deel van kunnen doen. Dit zijn mijn aanraders!

Nog meer tips nodig? Lees dit overzicht dat vol met tips staat voor kinderactiviteiten aan de Belgische kust.

Kinderactiviteiten in De Panne en omgeving

Boulevard De Panne

Het strand van De Panne geeft je direct een vakantiegevoel. Gekleurde strandhuisjes, overal de geur van verse wafels en een gezellige boulevard met restaurants en winkeltjes.

Je kunt er allerlei soorten fietsen huren, er is een speelparadijs en zomers worden hier regelmatig markten en braderieën georganiseerd. Alles op de Zeedijk is behoorlijk prijzig, maar voor een dagje tijdens je verblijf in De Panne met kinderen is het hier prima te doen!

Dierenpark De Zonnegloed

Ik was diep onder de indruk van dierenpark De Zonnegloed in Vleteren. Het is echt een mooi dierenpark dat de leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk nabootst.

Het is er dus heel fijn wandelen en je ziet er de mooiste dieren. Deze dieren hebben bijna allemaal een triest verleden, maar in deze dierentuin vlakbij De Panne krijgen ze de rust die ze verdienen.

De Panne met kinderen

Midgetgolf in Koksijde

Er zijn behoorlijk wat midgetgolfbanen rondom De Panne. Dat viel ons op toen wij er rondreden. Wij besloten te stoppen bij MiniGolf Petit Bois in Koksijde omdat de banen er zo ontzettend leuk uitzien.

Je kunt hier clubs huren en een potje minigolf spelen. Maar je kunt er ook alleen iets te drinken bestellen en kijken naar de verwoede pogingen van bezoekers om een hole in one te slaan.

De Panne met kinderen

Abdijmuseum Ten Duinen

Een beetje cultuur snuiven is voor ons een must tijdens een vakantie. Dus kozen wij voor een bezoekje aan Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde. Je kunt er met een speciale VR-bril ronddwalen door de eeuwenoude gangen van de abdij, maar je kunt de ruïnes ook in het echt bewonderen.

De restanten van de oude abdij zijn echt heel indrukwekkend en fotogeniek. Eli vond vooral de grote rode tovenaars (grote beelden van monniken) heel bijzonder.

Kasteel Beauvoort

Onze tiener had van te voren weinig zin in een bezoek aan dit kasteel in Veurne tijdens de vakantie in De Panne met kinderen. Maar de speurtocht maakte het helemaal goed!

De kinderen gaan in het kasteel op zoek naar kabouters die een opdracht voor ze hebben. De vragen zijn niet eenvoudig, maar de jongens vonden het enig.

Toen wij allang klaar waren met het bezichtigen van het kasteel wilden de jongens nog niet naar huis, omdat ze de speurtocht nog niet helemaal hadden gedaan. Echt een aanrader dus!

Plopsaland De Panne

Een artikel over De Panne met kinderen, dan kan Plopsaland toch niet missen. Dit uitje staat ook in onze tips van kindvriendelijke uitjes in België! Het is een echt attractiepark voor kinderen, gericht op de thema’s van studio 100, zoals Maya de Bij en Bumba.

Museos

Museos is een natuurhistorisch museum aan de kust bij Koksijde en staat hoog op de lijst van Reistipsmetkids om te ontdekken. Je vindt er vooral schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren.

Kindvriendelijk overnachten in De Panne

Waar verblijf je nou leuk en kindvriendelijk in De Panne? Dit zijn onze tips:

Heb je binnenkort een vakantie in De Panne met kinderen geboekt en wil je nog meer lezen? Lees dan verder op mijn blog.

Lees ook: dit doe je in Oostende met kinderen
De Belgische Kempen met kids – dit is er te doen
De supertoffe stad Leuven met kids bezoeken
Of lees over een vakantie in Zuid-Limburg met kids

skelter op het strand

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.