Veurne met kinderen | 5x Uitjes Westhoek

Wat is er te doen in Veurne met kinderen? Wij delen een aantal leuke tips voor deze plaats in de Westhoek, provincie West-Vlaanderen.

De gemeente Veurne bestaat uit 11 deelgemeenten. Deze stad is samen met onder andere Ieper en Poperinge een regionaal centrum voor zowel de Westhoek als de Westkust. Goed, dan gaan we nu gelijk over naar de leuke uitstappen in Veurne met gezin.

De afbeelding bij dit artikel is ter illustratie

Doen in Veurne met kinderen

Stadswandelingen en speurtochten

  • Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar is er de Vikingtocht. Een rugzakje (€ 5, -) haal je bij het toerismecentrum op de Grote Markt.
  • Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er de tocht “Op zoek naar de Slapersbank”. Een rugzakje (€ 5, -) haal je bij het toerismecentrum op de Grote Markt.

Sint-Walburgapark

Vlakbij de Grote Markt ligt het mooie stadspark Sint-Walburgapark. Gecombineerd met het Vaubanpark is dit de groene long in het centrum van de stad. In het park staat de Sint-Walburgakerk en iets verderop is er een speelplein.

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum in Veurne richt zich voor een groot deel op gezinnen met kinderen in de leeftijd van (ongeveer) 4 – 12 jaar. Zij bieden algemene en thematische activiteiten aan zoals bakworkshops, een doe parcours voor kleuters en een gezinszoektocht.

Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde heeft een unieke uitstraling. Eerder kon je het kasteel bezoeken, op dit moment is het echter voor onbepaalde tijd gesloten vanwege renovatie. De parkomgeving is wel toegankelijk.

Overnachten in Veurne met kinderen

Langer in deze stad en de Westhoek verblijven? Dit zijn enkele tips voor kindvriendelijke accommodaties:

  • ’t Moerlogie heeft een tuin met een terras en een speelplaats. De kamers (ook voor vier personen) hebben kabel-tv en gratis WiFi. Er is privéparkeergelegenheid. Deze locatie is betaalbaar, maar ligt wel bijna 10 kilometer buiten het centrum van de stad.
  • Le Matignon – een vakantiehuis met een terras, 2 slaapkamers, een flatscreen-tv, een eethoek en een keuken met een vaatwasser en een magnetron.

Verder lezen? Dit is er te doen in De Panne met het gezin of ga naar pretpark Bellewaerde en lees ook over de leukste kindvriendelijke uitjes in België!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.