Bredene & De Haan met kinderen | Uitjes

Reistipsmetkids is een Nederlands-Vlaamse reisblog. En dat is ideaal, want zelfs tijdens corona-tijden kunnen we zowel Nederland als Vlaanderen en de rest van België ontdekken. Vlaamse blogger Marilyn was onlangs aan de Vlaamse kust, in De Haan met kinderen. Wij delen wat je daar doet en ook in de dichtbijzijnde plaats Bredene!

De Haan is een mooi dorp aan zee, te midden van natuur. Met de Kusttram kan je in de zomermaanden trouwens gemakkelijk reizen naar andere kustplaatsen, waardoor er ook veel andere uitjes mogelijk zijn. Bijvoorbeeld Plopseland De Panne, Boudewijnpark Brugge en Zoo serpentarium.

  • De Spioenkop van Wenduine is een mooi plekje, vanwege de ligging op 31 meter boven de zeespiegel. Vanaf boven geniet je van een mooi uitzicht over de omgeving!

Doen in De Haan met kinderen

Familiepark De Sierk geeft kinderen de kans om even circusartiesten te zijn. Allerlei circus-kunsten kan je hier leren. Het is een leuk park dat een alternatief is voor de drukkere pretparken. Let op: het park is beperkt geopend tussen de paasvakantie tot en met de herfstvakantie. Kijk daarvoor op de website!

Speelbossen De Haan

Je vindt bij dit dorp meerdere leuke speelbossen. Ideaal.

  • Marilyn ging naar het Speelbos “De Slierberg”, met een avonturenparcours en een leuke slingerglijbaan de heuvel af.
  • Speelbos “Vossenhol” ligt in het bos aan de Vosseslag. Vanuit boomstammen zijn hier klauter- en klimmogelijkheden gemaakt er is een evenwichtsparcours en er zijn miniatuurauto’s.
  • Speelbos “Wonderbos” is een nieuw speelbos aan de Wenduinesteenweg 125.

Zwemmen in de Aqua Mundo

Wil je zwemmen, dan is de leukste plek daarvoor in De Haan, en wellicht aan de hele Belgische kust, misschien wel de Aqua Mundo. Hier vind je onder andere een golfslagbad, wildwaterbaan, jacuzzi’s, twee glijbanen (ook een Black Hole) een Kinder-doe-bad en een buitenbad. Je kan hier ook verblijven, dan kan je het zwembad gratis in. Anders moet je een dagticket kopen.

Extra tips De haan met kinderen

  • Wil je naar een speeltuin, dan vind je hier een lijst met speeltuinen.
  • In het Astridpark kan je minigolf spelen.
  • Zwembad Wielingen is een ander zwembad, met een 25-meterbad en een ploeterbad.
  • Wandel de Erfgoedwandelroute, een route van 3 kilometer.
  • Het Vossenpad is een route van zo’n 7 kilometer. Volg de route en je komt langs een dierenparkje, een duinpaviljoentje en de speelzone ‘het Vossenhol’. De route gaat terug via het strand.

De gemeente Bredene ligt in de provincie West-Vlaanderen. Deze badplaats ligt vlakbij Brugge (22 kilometer afstand) en tussen de badplaatsen Oostende en De Haan in. Dat betekent dat er in de omgeving ook veel te doen is.

Rondom De Haan – Bredene met kinderen

1. Het Zwembad ‘Ter Polder’ is het openbare zwembad van Bredene. Dit is een bad van 10×25 meter en er is een instructiebad van 8×10 meter. In 2024 wordt er een groter zwembad geopend, dat duurt helaas nog even.

2. En het recreatiedomein Grasduinen is een domein van tien hectare. Leuk voor een bezoek aan Bredene met kinderen, want met speelpleinen, sportplaats en vijver. Er zijn diverse wandel- en fietspaden naar het domein. Start je vanuit de Zandstraat, dan kan je gratis parkeren.

Mocht je willen leren zeilen, surfen op suppen, dan moet je naar Twins Club gaan. En blijf je liever droog, er is ook een terras.

3. Minigolf is volgens mij ook echt zo’n vakantie-activiteit. Ben je in Bredene met kinderen, dan kan je terecht bij Minigolf Versluys. Hier zijn 21 met kunsttapijt aangelegde holes. Ook is er een terras.

4. Het Fietskotje is een restaurant langs de fietsroutes Paddegat en Breduinia en leuk om eens te bezoeken tijdens een uitje naar Bredene met kinderen. Er worden verse pannenkoeken verkocht per halve of hele meter.

  • Ook een aanrader: Brasserie Duinenhoeve met een speelhoek voor de kids.

Het natuurreservaat D’Heye ligt op de grens van Bredene en De Haan. Dit is een natuurgebied dat al 1000 jaar oud is en 48 hectare groot. Je ziet hier duinen, heidegewassen, akkers en weilanden. Bezoeken mag enkel met gids.

Center Parcs De Haan

Overnachten met kinderen

Denk je aan een weekendje weg of een vakantie aan de Belgische kust? Dan zijn dit enkele tips om te verblijven:

Kies bijvoorbeeld voor een verblijf in het Center Parcs De Haan vakantiepark. Je verblijft in een van de cottages en je kan gratis naar het grote zwembad aqua mundo. Ook is er een indoor speeltuin.

Ibis De Haan is een hotel en heeft familiekamers en een buitenzwembad.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën