7x De Haan met kinderen | Uitjes Belgische kust

0

Reistipsmetkids is een Nederlands-Vlaamse reisblog. En dat is ideaal, want zelfs tijdens corona-tijden kunnen we zowel Nederland als Vlaanderen en de rest van België ontdekken. Vlaamse blogger Marilyn was onlangs aan de Vlaamse kust, in De Haan met kinderen. Wij delen wat je daar doet!

De Haan is een mooi dorp aan zee, te midden van natuur. Met de Kusttram kan je in de zomermaanden trouwens gemakkelijk reizen naar andere kustplaatsen, waardoor er ook veel andere uitjes mogelijk zijn. Bijvoorbeeld Plopseland De Panne, Boudewijnpark Brugge en Zoo serpentarium.

Doen in De Haan met kinderen

Familiepark De Sierk

Familiepark De Sierk geeft kinderen de kans om even circusartiesten te zijn. Allerlei circus-kunsten kan je hier leren. Het is een leuk park dat een alternatief is voor de drukkere pretparken. Let op: het park is beperkt geopend tussen de paasvakantie tot en met de herfstvakantie. Kijk daarvoor op de website!

Spioenkop van Wenduine

De Spioenkop van Wenduine is een mooi plekje, vanwege de ligging op 31 meter boven de zeespiegel. Vanaf boven geniet je van een mooi uitzicht over de omgeving!

Speelbossen in De Haan

Je vindt bij dit dorp meerdere leuke speelbossen. Ideaal.

  • Marilyn ging naar het Speelbos “De Slierberg”, met een avonturenparcours en een leuke slingerglijbaan de heuvel af.
  • Speelbos “Vossenhol” ligt in het bos aan de Vosseslag. Vanuit boomstammen zijn hier klauter- en klimmogelijkheden gemaakt er is een evenwichtsparcours en er zijn miniatuurauto’s.
  • Speelbos “Wonderbos” is een nieuw speelbos aan de Wenduinesteenweg 125.

Zwemmen in de Aqua Mundo

Wil je zwemmen, dan is de leukste plek daarvoor in De Haan, en wellicht aan de hele Belgische kust, misschien wel de Aqua Mundo. Hier vind je onder andere een golfslagbad, wildwaterbaan, jacuzzi’s, twee glijbanen (ook een Black Hole) een Kinder-doe-bad en een buitenbad. Je kan hier ook verblijven, dan kan je het zwembad gratis in. Anders moet je een dagticket kopen.

Extra tips voor kinderactiviteiten

  • Wil je naar een speeltuin, dan vind je hier een lijst met speeltuinen.
  • In het Astridpark kan je minigolf spelen.
  • Zwembad Wielingen is een ander zwembad, met een 25-meterbad en een ploeterbad.
  • Wandel de Erfgoedwandelroute, een route van 3 kilometer.
  • Het Vossenpad is een route van zo’n 7 kilometer. Volg de route en je komt langs een dierenparkje, een duinpaviljoentje en de speelzone ‘het Vossenhol’. De route gaat terug via het strand.

Overnachten in De Haan met kinderen

Denk je aan een weekendje weg of een vakantie aan de Belgische kust? Dan zijn dit enkele tips om te verblijven:

#1 Kies bijvoorbeeld voor een verblijf in het Center Parcs De Haan vakantiepark. Je verblijft in een van de cottages en je kan gratis naar het grote zwembad aqua mundo. Ook is er een indoor speeltuin.

#2 Of verblijf in een van de familievriendelijke appartementen van Holiday Suites, op diverse plekken langs de kust kan dat.

#3 Ibis De Haan is een hotel en heeft familiekamers en een buitenzwembad.

Lees ook onze tips voor vakantieparken in België!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.