Lokeren met kinderen | 5 Leuke activiteiten

Over Vlaanderen, en in mindere mate Wallonië, hebben we al heel wat artikelen geschreven over wat er te doen is. Lokeren miste nog in het overzicht, dus bij deze: onze tips voor een bezoek aan Lokeren met kinderen.

Lokeren is een stad in het Waasland, Oost-Vlaanderen. Het is de tweede belangrijke stad in deze regio, Sint-Niklaas is de belangrijkste. De gemeente heeft ongeveer 40.000 inwoners.
De foto bij dit artikel is ter illustratie!

Doen in Lokeren met kinderen

Stadsmuseum Lokeren

Het Stadsmuseum Lokeren laat je de geschiedenis van de stad ontdekken en dan met name de 19de en 20ste eeuw. Deze tijd draaide om de haarsnijderij-industrie. Ook leuk voor de kinderen, want bij de balie haal je een tas vol kijk- en doe opdrachten waarmee je de collectie op een creatieve manier kan ontdekken. Na afloop kan je met een stadsplan de omgeving van het museum ontdekken. (Website)

Varen op de Durme

Leuk om te doen op een warme dag: ga met een bootje de Durme op. Dat kan met kajak, kano of gezinssloep. Dit huur je bij het Meersland, er is geen vaarbrevet vereist.

Molsbroek & het bezoekerscentrum

Een leuke daguitstap is een bezoek aan het natuurgebied Molsbroek. In het bezoekerscentrum (Molsbergenstraat 1) start je bezoek. Hier kan je vragen om de exploratiekit. Leuk om te doen is het blotevoetenpad ontdekken. Over de Molsdijk wandel je in zo’n 4,5 kilometer een rondje rondom het gebied.

Het Groot Molsbroek is een vrij groot natuurreservaat van 122 hectare. De wandeldijk biedt een mooi zicht op de natuur. Onderweg kom je langs 8 infoborden, 3 gratis te gebruiken vaste verrekijkers, een 24/7 infopunt, kijkkast met stereodia’s, een insectentuin met blote voetenpad en in de winter een kijkwand bij de wintervoederplaats. Wandelend verken je naast het Molsbroek ook het natuurgebied De Buylaers.

Binnenspeeltuin Time4kids

Regent het als je in Lokeren met kinderen bent? Of hebben de kinderen zin om even te spelen. Er is de binnenspeeltuin Time4kids. Dit is een speelparadijs voor kinderen tot 11 jaar. Er is ook een mini-funzone voor kinderen tot 1 meter. In de zomervakantie is deze speeltuin enkele weken gesloten, dus let goed op de openingstijden.

Overnachten in Lokeren met kinderen

Langer in Lokeren en het Waasland verblijven? Dan zijn dit enkele tips voor kindvriendelijke accommodaties:

  • KROOST – Overnachten in een groene, rustige omgeving, net buiten het centrum van de stad. Kroost is een mini woonst en heeft alles om een ultiem vakantiegevoel te creëren. Privé parkeren is gratis.
  • Pañ boetiek BnB in Zele biedt duplex vierpersoonskamers. Deze hebben een terras, airconditioning, koelkast, waterkoker, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche en een haardroger.

Dat waren ze, onze tips voor een bezoek aan Lokeren met gezin. Verder lezen? Bekijk dan wat je doet in het leuke Gent!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën