Gezinsuitstappen in Wallonië – 10x Tips

Ga je een dagje of langer naar Wallonië en ben je op zoek naar leuke uitjes? Zoek niet verder, want wij delen een aantal leuke gezinsuitstappen in Wallonië.

Wil je nog meer tips voor Wallonië met kinderen lezen, bekijk dan ook onze uitgebreide blog over de Belgische Ardennen of lees verder in de blog over kindvriendelijke uitjes België!

Leukste gezinsuitstappen In Wallonië

Themapark Euro Space Center

Het themapark Euro Space Center staat super hoog op ons lijstje om eens te bezoeken met het gezin! Hier kom je veel te weten over het heelal. Leuk is dat het niet enkel lezen is, maar juist ook heel veel doen en ervaren. Want hoe kan je lopen op de maan, wat is zwaartekracht en hoe voelt een vrije val? Dit ontdekken de kinderen spelenderwijs. Dit themapark ligt ten zuiden van Dinant en Durbuy.

Le Pass

Nog meer interactief ontdekken? Dan kan je naar le Pass. Blogger Anke bracht een bezoek aan dit wetenschapsmuseum met haar kinderen en zij raakten niet uitgekeken. Dit museum ligt in Frameries, in de provincie Henegouwen. Het museum bestaat uit een aantal zones, waarin je steeds een ander wetenschappelijk onderwerp ontdekt. Geen zorgen, het is ontzettend leuk gedaan en interactief. Er zijn ook tal van workshops, dus er is echt voor ieder wat wils hier.

Grot van Comblain

Volgende van de gezinsuitstappen in Wallonië is een bezoek aan een grot. In de grot van Comblain zie je de thuisbasis van vleermuispopulaties. Tijdens een rondleiding ontdek je de natuurlijke site op een interactieve manier. Ook de grotten van Neptunes is een aanrader om te bezoeken met het gezin.

Abdij van Villers

De Abdij van Villers is een goed bewaard gebleven oude cisterciënzerabdij. Met het ontdekkingsboekje “Moi, Radulphe” ga je samen met de kinderen op een ontdekkingstocht door het middeleeuwse deel van de abdij. De denkbeeldige monnik Radulphe helpt ze een raadsel oplossen.

Kasteel van Lavaux-Saint-Anne

Volgende tip in de lijst van gezinsuitstappen in Wallonië is een bezoek aan het kasteel van Lavaux-Saint-Anne. Dit kasteel ligt op zo’n 15 kilometer van Rochefort. Je kan kiezen om zelf het kasteel te bezoeken of om mee te gaan met een rondleiding. De kinderen mogen zich verkleden als prinses of ridder. Daarnaast kan je een wandeling van zo’n 3 kilometer maken door de kasteeltuinen. Honden mogen aangelijnd mee tijdens de wandeling.

Street art in Charleroi

Wil je een stedentrip leuk maken voor kinderen? Ga dan op gezinsuitstap in de Waalse stad Charleroi. Er is een ‘underground’ stadsparcours met werken van honderden graffitikunstenaars en schilders. Zijn de kinderen fan van stripverhalen, dan is het stripparcours een aanrader. Deze route is ongeveer 2 kilometer lang, dus goed te doen voor de kinderbenen.

Meer doen in Charleroi met het gezin? Ga bijvoorbeeld indoor skydiven bij Airspace indoor skydiving of ga skaten in het West Station Skatepark. Wat eten kan bijvoorbeeld bij Le Bistro, dit is een van de oudste cafés van Charleroi.

gezinsuitstappen in Wallonië
Stoomtrein (c) Bernard Carbonneaux

Dubuisson Beerstorium

In Dubuisson Beerstorium ga je met de kinderen op brouwerijbezoek. Wellicht niet het eerste wat je te binnenschiet als je zoekt naar gezinsuitstappen in Wallonië, maar juist wel verrassend leuk om te doen. In het museum leer je aan de hand van virtual reality, 3D-animaties en een escape game over de geschiedenis van de oudste brouwerij van Wallonië. Dit is in het kasteel van Ghyssegnies in Pipaix.

Stap in de stoomtrein

De Valleien van de Viroin en de Haute-Meuse ontdek je tijdens een tocht met een stoomtrein. Je komt langs pittoreske landschappen op een van de mooiste spoorwegnetwerken van Europa. Daarnaast rijdt de trein door dorpjes als Nismes, Olloy-sur-Viroin en Vierves. De reis eindigt met een bezoek aan het Stoomtreinmuseum.

Dinant kinderen
Dinant Aventure (c) Wbt / Denis Closon

Dinant Aventure

Een van de meer avontuurlijke gezinsuitstappen in Wallonië in dit overzicht is het Dinant Aventure. Je kan hier fluisterbootjes of een kayak huren, maar voor het echte avontuur ga je natuurlijk de hoogte in. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het avonturenpark ontdekken. Er zijn verschillende bruggen op een hoogte van 12 meter rondom het hele domein. Daarnaast is er de kabelbaan met een afdaling vanaf een 35 meter hoge rots. Ook is er een ondergrondsparcours met diverse obstakels in de duisternis!

Meer tips voor uitjes in Wallonië met kinderen lees je op de website van VisitWallonië.

Gezinsuitstappen in Wallonië: waar overnacht je?

Blijf je langer dan een dagje? Dan zijn dit enkele tips voor accommodaties:

Hotel Eden Ardenne is een 3-sterrenhotel met gratis WiFi in de Ardennen. Het beschikt over een restaurant en een ruim terras met panoramisch uitzicht op het Meer van Neufchâteau.

Center Parcs Les Ardennes heeft een subtropisch zwemparadijs op het park en er is de Indoor speelhal Action Factory met speelwereld BALUBA.

Lees ook de tips voor uitstapjes in Nederland met gezin en bekijk wat je doet in de stad Mons met kinderen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën