Durbuy met kinderen | 8x Leuke kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Durbuy met kinderen, de kleinste stad van de Belgische Ardennen? Wij gingen op onderzoek uit en delen enkele leuke tips.

Deze stad kreeg al in 1331 stadsrechten. Een hele grote stad zoals Brussel of Antwerpen is het niet geworden en zal het waarschijnlijk ook niet worden. Met een marketingtruc, namelijk zichzelf benoemen als kleinste stad ter wereld, kwamen de toeristen dan wel! Hoe dan ook, dit kan je er doen tijdens een bezoek met het gezin.

Doen in Durbuy met kinderen

Bezoek sowieso het historisch centrum van de stad. Als de kinderen geen zin hebben om te lopen dan kan je ook in het toeristentreintje stappen.

Le parc des Topiaires

Het vormsnoeipark, of beter wel Le parc des Topiaires, bestaat uit ruim 250 plantensculpturen. Er zijn verschillende mooie sculpturen te zien!

Wandel bij het dorp Heyd

Het dorp Heyd ligt in de gemeente Durbuy. Hier is een wandeling van 4 kilometer uitgezet, volg hiervoor de groene driehoeken. Onderweg wandel je langs het bos en geniet je hier en daar van een uitzicht.

Minigolf

Leuk uitje in Durbuy is om te gaan minigolfen bij Minigolf van Durbuy. Voor €5, – per persoon kan je de baan met 18 holes spelen. Met iedere hole wordt het een beetje lastiger.

Uitkijktoren

Stap je in het toeristentreintje, dan stop je bij de uitkijktoren. Het is echter ook leuk om omhoog te wandelen. Dit kan vanaf de Anticlinaal, door de bossen omhoog. De toren is enkel geopend als het treintje rijdt.

Boucle de Durbuy

Boucle de Durbuy is een wandeling van zo’n 5 kilometer. Vanaf de Place aux Foires wandel je langs de bordjes met een blauwe ruit. Je komt onderweg langs enkele bekende plekken en je wandelt door het bos.

Weris

Ook het dorp Weris ligt in de gemeente Durbuy. Dit dorp is bekend vanwege de diverse soorten megalieten. Er zijn een aantal wandelingen uitgezet waarbij je langs de bekendste dolmen en menhirs komt. Daarnaast kan je in het Megalietenhuis hier meer over te weten komen. Je kan de wandelzoektocht van 5 kilometer voor gezinnen hier downloaden.

Avontuurlijkere activiteiten

Wil je wat meer actie, dan kan je allerlei verschillende avontuurlijke activiteiten doen. Bijvoorbeeld raften en speleo, bekijk dat hier op de website van het toerismebureau. Meer weten over de wandel- of fietstochten, bezoek dan het informatiekantoor aan de Place aux foires 25 in Durbuy.

Overnachten in Durbuy met kinderen

Langer blijven in Durbuy, dan zijn dit tips voor kindvriendelijk overnachten:

#1 Dennenheuvel – Mont-Des-Pins – Domaine de Vacances biedt de combinatie van wellness, gastronomie en mooie kamers in een natuurlijke omgeving. Tegen een toeslag mag je gebruik maken van een spagedeelte met sauna, een bubbelbad, een Italiaanse douche en een ontspanningsruimte met een sterrenhemel. Dit vakantiecomplex ligt aan de rand van Bomal-sur-Ourthe, midden in een mooi park en dicht bij Durbuy. Er zijn familiekamers.

#2 Durbuy, ses ruelles pittoresques et sa gastronomie is een accommodatie met uitzicht op de tuin, een seizoensgebonden buitenzwembad, een bar en een tennisbaan. Het appartement beschikt over 1 slaapkamer.

#3 Escape at Durbuy biedt accommodatie met een balkon, een tuin en een buitenzwembad. Er zijn twee slaapkamers.

#4 Moulin de Hotton aan de rivier de Ourthe ligt op zo’n 10 kilometer van Durbuy en biedt verblijf in een karakteristiek chalet op palen. Op het vakantiepark is een grote buitenspeeltuin.

  • Chalets direct aan rivier de Ourthe.
  • Verblijf in het Ardens plaatsje Hotton.

Lees ook de tips over verblijven in een van de vakantieparken in de Ardennen of bezoek ook de Hoge Venen en de stad Verviers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.