Verviers met kinderen | 8x Leuke kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Verviers met kinderen? Dat wilden wij ook weten, dus we gingen op onderzoek uit. In deze blog delen we enkele leuke tips voor kinderactiviteiten in deze stad in de provincie Luik.

Verviers ligt ten noorden van de Belgische Ardennen in Wallonië, aan de Hoge Venen, en is een oude industriestad. In de stad is nog veel terug te zien van de rijkdom die er toen was. Er wordt veel gerenoveerd waardoor er steeds meer te zien is van de mooie gebouwen die in de industriële periode gebouwd werden.

Doen in Verviers met gezin

De stad was in het verleden bekend om de textielindustrie. Een aantal monumenten in de stad herinneren je aan dat verleden. Daarnaast staat deze stad bekend om de fonteinen, wel 21. Via de VVV kan je een route ophalen. Volg deze wandelroute en dan wandel je langs een aantal fonteinen.

Chocoladefabriek Darcis

Net als op wat andere plekken in België is het in Verviers chocolade troef: ben je er gek op dan wil je de Chocolaterie Darcis & het Chocolade Museum niet overslaan. ‘La Chocolaterie‘ van de beroemde chocolademaker Jean-Philippe Darcis ligt op wandelafstand van het stadscentrum van Verviers. Chocolaterie Darcis bestaat uit een winkel, een degustatiesalon, productieateliers, een academie voor patisserie en een chocolademuseum. In de museumruimte ontdek je wereld van de chocolade.

Wij stopten hier tijdens onze tussenstop op weg naar Landal Hochwald, in Duitsland. De winkel/restaurant is echt een aanrader, met mooie en lekkere taartjes. Voor dit gebouw staat een van de fonteinen die onderdeel uitmaakt van de hierboven beschreven fonteinenroute. Bij de ingang van het chocolademuseum (rechts naast de hoofdingang) liggen allerlei flyers en folders over deze route en andere uitjes in en rondom Verviers met kinderen.

Goolfy Verviers

Bij Goolfy Verviers vind je een indoor minigolf parcours, wat natuurlijk ideaal is tijdens regenachtige dagen.

Toeristisch Centrum van Wol en Mode

In het Toeristisch Centrum voor Wol en Mode kom je te weten hoe je van wol een laken maakt. Bij het interpretatiecentrum ontdek je de verschillende stappen die nodig zijn om van wol lakens te maken. Het museum is ook interessant voor kinderen.

Verviers met kinderen

In de buurt van Verviers met kinderen

Verviers ligt aan de rivier de Vesder, of Vesdre in het Frans. In dit gebied zijn een aantal leuke uitjes mogelijk. Hieronder deel ik een aantal tips en op deze pagina van het toerismebureau van de streek de Vallei van de Vesdre staan meer tips. Ook zijn er allerlei tips voor wandelroutes in deze streek.

Forestia

Blogger Anouk bezocht Forestia met haar zoon, dit is een een wildpark en er zit ook een klimpark bij. Tijdens een wandeling van ongeveer een uur wandel je langs heel wat verschillende dieren, er zijn wel dertig verschillende soorten in Forestia. In het klimbos zijn 11 klimroutes en 2 tokkelbanen: voor elke leeftijd/grootte en ervaring is er wel een parcours dat passend is.

Hoge Venen

We noemden het al een aantal keer, de Hoge Venen. Het natuurgebied op de grens tussen de Ardennen en de Duitse Eifel, in de buurt van Verviers. Het natuurgebied is ongeveer 45 vierkante kilometer groot en ligt tussen de plaatsen Malmedy, Eupen, Spa en Monschau. Naast bossen, heide en grasland zijn er in dit gebied vooral veel veenmoerassen. Ook vind je er de hoogste bergtoppen van België: de Botrange (692 m) en de Baraque Michel (674 m). In de winter kan je, als er sneeuw ligt natuurlijk, skiën. Daarnaast kan je in dit gebied veel wandelen en fietsen.

Hoge Venen

Mijn van Blegny

Net buiten de stad kan je naar de mijn van Blegny, een authentieke kolenmijn. Dit uitje ligt ook op maar zo’n 20 kilometer van Maastricht! Je gaat op een ondergronds bezoek door deze mijn, op een diepte tussen de 30 en 60 meter. Een bezoek duurt al snel 2 uur.

Chateau de Franchimont in Theux

Het Kasteel van Franchimont is een middeleeuws fort. Dit kasteel is gebouwd op een gebergte en je hebt uitzicht over drie valleien. Tijdens een bezoek ontdek je onder andere de evolutie van de militaire architectuur, met de ontwikkeling van vuurwapens.

Overnachten in Verviers met kinderen

Blijf je langer in de stad of de provincie Luik? Dan zijn dit aanraders om te overnachten:

  • Hotel Van der Valk is gevestigd in een voormalig station uit de 19e eeuw. In de zomermaanden heb je gratis toegang tot een buitenzwembad.
  • Radisson BLU Balmoral ligt in de bossen van Spa en is een stukje luxer. De kamers hebben een flatscreen-tv met kabelzenders, luxe bedden en een moderne badkamer.

Dat waren ze, onze tips voor deze stad en de omgeving. Meer lezen? Bekijk dan onze tips voor Luik.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.