Landal Hochwald met kinderen | Review

Na twee coronajaren konden we eindelijk weer eens de grens over. We vertrokken in de meivakantie van 2022 naar Duitsland, op zo’n 4,5 uur rijden vanaf onze woonplaats. Bestemming: een week bij Landal Hochwald met kinderen. In dit artikel lees je onze indrukken van dit vakantiepark.

Na een aantal jaar waarin er heel weinig kon, was het ontzettend fijn om weer eens de grens over te rijden. Onderweg naar dit vakantiepark in Kell am See, stopten wij eerst in Verviers. Daarna reden wij in ongeveer 2 uur door naar het bungalowpark. Op de terugweg stopten wij in de omgeving van Valkenburg, bij Burgemeester Quicx, Coffee & More. Hier dronken we koffie en daarna wandelden we door de mooie beeldentuin in het Geuldal.

Ons verblijf bij Landal Hochwald met kinderen

Wij kozen voor een verblijf bij dit park, vanwege de rustige ligging in de natuur van de Saar/Hunsrück. Tegelijkertijd was er op het park wel voldoende te doen voor kinderen Er zijn speeltuinen, een binnenspeeltuin en er is een klein overdekt zwembad. Niet te groot en dat past ook precies bij dit park en de ligging.

Bij aankomst zijn we blij verrast, ons huisje grenst vrijwel direct aan het hoofdgebouw en de grote buitenspeeltuin. De kinderen kunnen in- en uitlopen en naar hartenlust spelen op het grote terrein. De speeltuin is langgerekt, met springkussen en er is ook een waterspeeltuin bij. Daarnaast is er een afgesloten sportveld.

Het huisje

Na ons vorig verblijf bij het vakantiepark in Julianadorp, wilde mijn man weer een huisje met een sauna. Daarom kozen wij voor een verblijf in een luxe bungalow voor vier personen. Het is een huisje met twee slaapkamers, een badkamer en bij ons dan nog een kamer met sauna en een goede douche. Daarbij is er een terras met tuinset en ligstoelen. De huisjes zijn niet nieuw, maar wel prima op orde.

Het park

Op het vakantiepark Landal Hochwald met kinderen is voldoende te doen, onze kinderen waren nog lang niet uitgespeeld toen we na een week naar huis gingen. Sowieso is de ligging aan het meer erg leuk, mijn man en ik wandelden ‘s avonds graag samen een rondje. Dit rondje is zo’n 2,5 kilometer lang.

Er is een restaurant op het park en een leuke binnenspeeltuin. In de binnenspeeltuin is er natuurlijk voldoende te klimmen en klauteren, ook is er een knutselhoek en een interactief scherm. Daarnaast is er een ruimte met computerspellen, tafelvoetbal en airhockey voor iets grotere kinderen. In de indoorspeeltuin kan je hetzelfde bestellen als in het restaurant.

Schillinger Panoramaweg
Schillinger Panoramaweg

Buiten is er de grote speeltuin met waterspeeltuin. En er is het overdekte zwembad, met een peuterbadje en een bubbelbad. Het overdekte bad is vrij klein, maar evengoed hebben wij hier iedere dag zeker een uur gezwommen.

Naast het stuwmeer en de stuwdam is er een overigens een buitenzwembad. Toen wij er waren, werd dit bad net gevuld (begin mei).

meer bij Kell am See
Het stuwmeer

De omgeving

In de directe omgeving van Landal Hochwald met kinderen zijn een aantal wandeltochten. Bij de receptie zijn de routebeschrijvingen van drie kortere routes (tussen de 5 en 7,5 kilometer). Wij wandelden die van 5 kilometer, deze was niet zo interessant. Daarnaast zijn er twee langere paden die langs het park komen. Dat zijn de Hochwald acht (20 kilometer) en de Schillinger Panoramaweg (15 kilometer). Deze hebben wij niet gewandeld met de kinderen.

  • Er is het Hermeskeil Air Museum en het brandweermuseum in Hermeskeil.
  • Wij wandelden de Traumschleife Frau Holle.
  • Erbeskopf is het hoogste punt van de Hünsruck. Leuk is de zomerrodelbaan Erbeskopf.
  • Wij bezochten de stad Trier.
  • Ook is het leuk om naar Saarburg te gaan.
  • Nationaal Park Hunsrück-Hochwald is prachtig.
  • Het Müllerthal in Luxemburg is ook goed aan te rijden.
  • Wij wandelden het Römerpfad in de Eifel, een prachtige route.
Landal Hochwald met kinderen

Verblijf bij Landal Hochwald met peuter

Eerder was een van de gastbloggers bij dit vakantiepark met haar peuter. Zij schreef onder meer: “Landal heeft speciale kinderbungalows. Die zijn duurder, dus wij hebben voor een gewone gekozen. Daar kun je dan het bedje en de kinderstoel bij bestellen. Je hebt ook nog de mogelijkheid om een badje of box toe te voegen. Het scheelt in ieder geval veel in wat je allemaal zelf mee moet nemen.

Landal Hochwald had iets wat ze niet overal hebben: een indoor speelparadijs. Dat is geweldig met kleine kinderen, want je hebt meteen iets te doen als het slecht weer is. Daarnaast was er een hoekje met computerspellen, tafelvoetbal en airhockey voor iets grotere kinderen. Het park heeft verder ook verschillende buitenspeeltuinen, een zwembad, een bowlingbaan en een animatieteam met Bollo de Beer. Het is in die zin dus erg geschikt voor kinderen.

Daarnaast hebben we het brandweermuseum bezocht in Hermeskeil. Het is een prachtige omgeving waar nog veel meer te doen is. Dat betekent vooral dat we ooit nog eens terug kunnen gaan, omdat we nog lang niet alles gezien hebben. Ik heb een top vakantie gehad met mijn twee mannen en kijk al uit naar de volgende keer.”

Landal Hochwald met kinderen | Een aanrader?

Een week op dit vakantiepark verblijven vonden wij eigenlijk te kort. De omgeving is zo mooi en de kinderen hadden het op het park zo naar hun zin. Zeker zo in het late voorjaar, met het groen aan de bomen en de temperatuur rond de 20 graden, was dit een heerlijk verblijf. Omdat de reisafstand naar Nederland en België niet al te lang is, is het een ideale plek voor een korte of langere break in de natuur. Wij komen terug en raden een verblijf aan als je zoekt naar een wat kleiner vakantiepark in de natuur, met een aantal faciliteiten.

Ook hierheen? Bekijk de website van dit vakantiepark en boek direct jouw verblijf!

Landal Hochwald met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën