Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en willen absoluut nog eens terug. In deze blog deel ik onze beste tips voor een vakantie met het gezin in deze regio.

Het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald is een bosrijk park met als hoogste punt de Erbeskopf (816 m). De parken hier zijn het grensoverschrijdende natuurpark Saar-Hunsrück en het nationaal park Hunsrück-Hochwald. Het Deze parken liggen in het grensgebied van Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Wij waren een week naar het Landal Hochwald vakantiepark in de meivakantie. Dit park ligt tussen de regio’s Saar-Hünsruck, de Eifel en ook de Moezelstreek in. Dat betekende dat we de ene dag een wandelroute liepen in de ene regio en de volgende dag een route liepen in een andere regio, terwijl de rijafstand echt niet lang was. Wil je op vakantie in de natuur en niet te ver van Nederland weg, dan is dit park een goede optie.

Doen in de Saar-Hünsruck met kinderen

Wandelen

Een van de belangrijkste redenen voor ons om te kiezen voor een vakantie in de natuur, is omdat we van wandelen houden. De kinderen houden er net wat minder van, maar met de belofte van een speeltuin of ijsje komt het vaak goed. De mooiste routes in dit gebied zijn de zogenaamde Traumschleifen, dat zijn routes met een lengte van 6 tot ongeveer 20 kilometer.

De mooiste route vonden wij het Römerpfad, dit is een Premiumwandeling in het zuiden van de Eifel. De route loopt tussen Kordel en Butzweiler en onderweg zijn er allerlei Romeinse bezienswaardigheden. Normaal gesproken loopt het eerste deel van de route langs een waterval, vanwege een grote overstroming was dit deel afgesloten. Aan het eind kom je bij Burg Ramstein, met daarbij een café met uitzichten en een schommel.

Saar-Hünsruck met kinderen

Boomtoppenpad Saarschleife

Dit boomtoppenpad ligt ten zuiden van Saarburg. Het pad is zo’n 800 meter lang en komt tot een hoogte van 23 meter. Vervolgens gaat het pad spiraalsgewijs tot boven de boomtoppen de lucht in. Het hoogste punt is de 42 meter hoge uitkijktoren met een prachtig uitzicht op het dal van de Saarschleife. Bij goed weer kan je de Vogezen zien liggen.

Meer tips Saar-Hünsruck met kinderen

#1 Als je in de Saar-Hünsruck met kinderen naar het hoogste punt van het gebied wilt gaan, moet je naar de Erbeskopf gaan. Deze berg heeft een hoogte van 816 meter. In de wintermaanden kan je hier skiën, in de zomer kan je bijvoorbeeld naar de zomerrodelbaan gaan. De baan is ongeveer 1350 meter lang en je gaat er met een maximale snelheid van zo’n 40 km/u vanaf. Ook is er hier het Hunsrückhaus, een speeltuin en een klimpark.

#2 Bij het recreatiecentrum Peterberg is er nog een rodelbaan. De Zomerrodelbaan Peterberg is een rodelbaan waar je met een maximale snelheid van 42 km per uur naar beneden kunt rodelen! In dit recreatiegebied, met ligweide en bistro, is er ook een glijbaanparadijs, themaspeeltuin en waterloopband!

#3 Een leuke route in Saar-Hünsruck met kinderen is het bosbelevenispad „Zauberwald“. Deze route is zo’n 4 kilometer en onderweg kom je langs allerlei leuke opdrachten. De route is niet vlak, dus het is niet heel eenvoudig wandelen. Wel leuk natuurlijk, met de bijzondere boswezens die hier wonen!

#4 Een uitje dat we graag hadden willen doen is de Flugausschtellung P. Junior in Hermeskeil bezoeken. Mijn man is gek op vliegtuigen en precies daarom ga je hierheen. Zowel binnen als buiten zijn er veel helikopters te zien.

#5 In alle blogs met tips over deze regio komt de stad Trier weer terug, dus ook nu. Wij bezochten de stad tijdens onze vakantie en vonden het erg leuk. Het is een wat kleinere stad met veel bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. Zeker het Amfitheater maakte indruk op onze kinderen.

#6 Meer tips? Op deze pagina van het toerismebureau staan nog veel meer tips voor leuke activiteiten in de regio.

Amfitheater Trier
Amfitheater Trier

Saar-Hünsruck Met Kinderen | Overnachten

Overnachten in deze regio? Dit zijn een aantal tips!

  1. Aan het begin van dit artikel schreef ik het al, wij verbleven bij Landal Hochwald. Dit is een vakantiepark met vrijstaande vakantiehuizen, een grote buitenspeeltuin, indoorspeeltuin en indoor zwembad. Het park is kleinschalig en dat maakt het wel zo aangenaam verblijven vonden wij.

2. Bahnhof Thalfang ligt op 7 km van het nationaal park Hunsrück Hochwald. Verblijven kan in een suite met twee slaapkamers, woonkamer en keuken.

3. Een ander kindvriendelijk vakantiepark is het vakantiepark Hambachtal. Dit park ligt midden in de natuur, aan een rustig stuwmeer. Er is een subtropisch zwemparadijs met glijbaan, bowlingbaan, sauna en kids club. Er zijn vakantiehuizen voor 2 tot 6 personen.

Dat waren ze, onze tips voor een verblijf in de Saar-Hünsruck met kinderen. Lees ook onze tips voor Saarburg en wat je doet in de Elzas

Schillinger Panoramaweg
Schillinger Panoramaweg
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.