Gulpen met kinderen | 7x kinderactiviteiten

Wij waren op vakantie in Gulpen met kinderen en hebben toen Gulpen en de omgeving ontdekt. In dit artikel lees je onze tips voor deze plaats in Zuid-Limburg!

Gulpen ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, met in totaal tien pittoreske dorpjes, met onder andere Eys, Slenaken en Epen. Het is een ontzettend mooi en heuvelachtig landschap. Zoek je rust en natuur, dan ben je hier op de juiste plek.

Het plaatsje staat bekend om het heuvellandschap, de Gulpener Bierbrouwerij en het Proeflokaal. Het landschap is door Stichting Natuur en Milieu bekroond met 5 sterren. Dat komt onder andere door de Geul en Gulp die door de dalen van het Heuvelland stromen, de mooie natuur en de landschapselementen.

Dit is er te doen in Gulpen met kinderen

Wandelen

Als ik denk aan Zuid-Limburg, dan denk ik aan wandelen. En ook in en rondom Gulpen met kinderen kan dat goed hebben we gemerkt. Je kan bijvoorbeeld starten bij het natuurtransferium in Gulpen. Dit is een centraal startpunt van wandel-, MTB, en fietsroutes. Ligging: Oude Rijksweg 20 te Gulpen.

Vanaf de Gulperberg heb je mooi uitzicht over de omgeving. Parkeer bij zwemparadijs Mosaqua, aan de overkant van de ingang start de route van 1 kilometer de berg op! Bij het zwemparadijs starten ook andere routes, die worden aangegeven door middel van gekleurde paaltjes. Ook bij de Kampsweg in Euverem, bij Qurios Gulpen in de buurt, starten een aantal routes. Dit startpunt is naast een leuke speeltuin!

Kasteel Neubourg

Wij wandelden vanaf Qurios Gulpen via de weilanden naar Gulpen met kinderen. Onderweg kwamen we langs het kasteel Neubourg. Dit kasteel dateert van na 1288. Het kasteel wordt (particulier) bewoond. Je kan er niet in, maar het is wel een mooi bouwwerk om te zien. Vanaf het kasteel is er een lange (oprij)laan met bomen, hierover loop je richting het centrum van Gulpen.

kasteel Neuburg

Gulpen centrum

In het centrum van Gulpen speelden de kinderen bij een soort waterbaantje aan het Prins Willem Alexanderplein. Het korte baantje loopt vanaf een fonteintje naar het water over een plein. Daarnaast is er een grote vijver met fonteinen. Ook stonden wij even te kijken bij de watermolen Molen Roex. Wij aten hier een aantal broodjes die wij haalden bij bakkerij Paulissen.

Voor een echte lekkere lunch ga je natuurlijk naar de De Pannekoekenmolen. Er is een terras en er is een mini speeltuin.

watermolen

Mosaqua Subtropisch Zwemparadijs

Als je wilt zwemmen tijdens je verblijf in Gulpen met kinderen, dan ga je naar het Mosaqua Subtropisch Zwemparadijs. Er zijn hier binnen- en buitenzwembaden, een wildwaterbaan en glijbanen.

Cup&Vino

En Cup&Vino zit in Euverem, een gehucht naast Gulpen. Helaas was deze leuke plek gesloten tijdens ons verblijf in deze omgeving. Je kan hier terecht voor goede koffie en wijn en daarnaast hebben ze ook ontbijt, lunch, diner, borrelhapjes en taarten. Fijn voor kinderen is de speeltuin erbij.

Gulpen Roompot

Overnachten in Gulpen met kinderen

Wil je langer in Gulpen en omgeving verblijven, echt een goed idee, dan zijn dit aanraders om te overnachten met het gezin.

Qurios Gulpen

Wij verbleven bij dit nieuwe vakantiepark. Het is een mooi park met een aantal speeltuinen, restaurant, receptie en kleine supermarkt. Niet super veel faciliteiten, wel fijne en moderne huisjes.

Wij verbleven drie nachten bij dit vakantiepark en we hadden een Hillside Royal 4 huisje geboekt. Dit huisje ligt deels in een heuvel. Het leuke daaraan is dat het vanaf de voorkant lijkt op een soort Teletubbie-landschap. En zit je in of voor je huisje, dan zie je enkel de paar huisjes naast je! Daarnaast kijk je vanuit je huisje uit over het Zuid-Limburgs heuvellandschap, prachtig! Het huisje heeft een luxe open keuken met Quooker. Er is een badkamer met inloopdouche en er zijn twee slaapkamers.

Er zijn ook allerlei andere huisjes te boeken bij Roompot Gulpen, bijvoorbeeld Hilltop Lodge 4. Deze zouden wij de volgende keer wel willen proberen. Het huisje bestaat uit een aantal verdiepingen en staat bovenop de heuvel. Het uitzicht is daarom fantastisch. Er zijn twee slaapkamers, allebei met badkamer ensuite.

Roompot vakantiepark Limburg

Net als bij het vakantiepark in Callantsoog is bij Roompot Gulpen niet bijzonder veel vermaak, zoals je bij Center Parcs hebt. Wel zijn er leuke speeltuinen, er is een brasserie, take-away service, animatie voor de kinderen, een minishop en fietsverhuur. De kinderen konden naast het huisje de berg op en af rennen, dwaalden rond over het park en gingen lekker hun gang. Wandel je vanaf de receptie de Kampsweg op, dan zie je na een meter of 100 – 200 een leuke speeltuin. Bij die speeltuin starten een aantal wandelroutes, op het bord zie je welke routes dat zijn.

Wij vonden ons verblijf bij Roompot Gulpen met kinderen voor herhaling vatbaar: het zijn mooie en schone huisjes in een prachtig landschap. Ideaal voor een weekend weg of gezinsvakantie in het zuiden van Nederland.

Meer tips accommodatie Gulpen met kinderen

Park Gulperberg biedt accommodatie met een buitenbad en een binnenbad. Je kan hier een chalet huren met twee slaapkamers.

Hotel Restaurant Les Jumeaux ligt aan de voet van de Gulperberg. Er zijn familiekamers.

Meer tips lezen voor deze regio? Lees de tips voor kindvriendelijk Maastricht en dit zijn leuke uitjes in Zuid-Limburg.

Gulpen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën