DippieDoe met kinderen | Onze review!

0

Hoe leuk is attractiepark DippieDoe met kinderen? Ik mocht het testen. Met z’n vieren trokken erheen, naar dit park in Best (Noord-Brabant). Ik was met mijn jongste dochter (10 jaar), mijn zus en haar dochtertje (6 jaar). Dit zijn onze ervaringen in het park.

De parking was erg leeg, wat ons deed vermoeden dat het een rustige dag was in het park. En dat bleek ook zo te zijn. Daardoor waren sommige attracties in het buitengedeelde beurtelings open. Maar dat stoorde ons niet, we moesten nergens lang aanschuiven. (Tickets online kopen met korting)

Bezoek aan DippieDoe met kinderen

Een echt attractiepark zou ik DippieDoe niet noemen, eerder een binnen- en buitenspeeltuin met enkele grotere attracties. Volgens hun website is het park geschikt voor kinderen tot 12 jaar, maar mijn dochter van tien was er al wat groot voor. Dus het is eerder een aanrader voor jongere kinderen van 6 tot 9 jaar.

DippieDoe met kinderen

De binnenspeeltuin (of Binnenhaven)

De binnenspeeltuin bevat zo’n typische kooi met netten en klim- en klauterelementen. De nichtjes gingen er graag op verkenning. Ook de vuurtoren (zo’n steil klimkussen waar je met sokken niet op geraakt, maar met blote voeten wel) viel in de smaak. Net als de Stormtoren, een kleine attractie met een korte “vrije val”.

Later op de dag werd ook de grote glijbaan (met voetenzak) nog uitgetest. De klim naar boven is wel pittig, want er is geen trap, enkel een steile helling. Je krijgt het er warm van, zeker op een warme dag.

Verder zijn er binnen ook nog enkele speelhoekjes voor kleinere peuters en kleuters, maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt met onze (grote) dochters.

De buitenspeeltuin (of Buitenhaven)

Het buitendeel van DippieDoe is een heel overzichtelijk park met een stukje speeltuin (speeltoestellen in het zand, een groot springkussen) en enkele grotere attracties. Hier kunnen kinderen vanaf een jaar of zes zelfstandig rondlopen, spelen en attracties uittesten terwijl je als ouder een oogje in het zeil houdt vanaf het centrale terras. Zalig als het zonnetje schijnt wanneer je in DippieDoe met kinderen bent!

Er zijn twee kleine achtbanen in het park: een mini achtbaan voor de kleintjes (in de vorm van een trein) en achteraan in het park nog eentje voor kinderen vanaf 125 cm. Als je kleiner bent, kom je er niet in, ze zijn er streng op.

Mijn dochter was al eens eerder in DippieDoe geweest met een schoolreisje. Ze was toen 7 en groot voor haar leeftijd. Ze was toen één van de weinigen van haar klas die in de “grote” achtbaan mocht en ze herinnert zich nog dat ze er toen wel twintig keer (ja, echt waar mama!) achter elkaar in ging. Voor haar, op die leeftijd, was het echt een topper. Nu, drie jaar later, vond ze het nog steeds leuk, maar toch wat saai voor haar leeftijd (want de achtbaan gaat niet over de kop).

Attracties testen

De andere attracties werden ook enthousiast uitgetest: de zweefmolen (waar de mama’s gelukkig niet mee in hoefden), een mini boot én een grotere boot (best wel pittig voor de mama’s) en een mini reuzenrad.
We ontdekten ook een klein minigolfterrein en het nodige materiaal konden we (gratis, want in de prijs inbegrepen) afhalen bij een nabijgelegen attractie. De banen zijn niet meer nieuw, er stond ook heel wat water op omdat het net geregend had maar dat vonden we niet erg. We kozen gewoon de banen die we leuk vonden, de andere sloegen we over. Minigolf blijft leuk voor jong en oud.

Buiten op het terras aten we onze picknick op en we sloten binnen af met een ijsje.

DippieDoe met kinderen: een aanrader?

Besluit: dit was een leuk dagje uit! Een aanrader voor kinderen van 6 tot 9 jaar (of jonger, maar dan kan je wellicht niet alle attracties doen). Zeker ook een aanrader voor kinderfeestjes en schoolreisjes. Het park is heel overzichtelijk, wat maakt dat je kinderen er (gedeeltelijk) vrij kunnen rondlopen terwijl je zelf een terrasje doet.

DippieDoe is mooi gelegen, met uitzicht op het water en met als extra (gratis) attractie de vele vliegtuigen (van en naar de luchthaven in Eindhoven) die regelmatig overvliegen. Ze trekken de aandacht, zeker bij kinderen.

Praktisch: kijk op www.dippiedoe.nl voor openingstijden en prijzen. En je kan je Tickets online kopen met korting! In oktober is het buitengedeelte af en toe nog open, vanaf november enkel de binnenspeeltuin, maar in de kerstvakantie kan je opnieuw binnen én buiten.

Ook in Noord-Brabant:
De Efteling!
Museum Klok & Peel
Philips Museum
Van Abbemuseum
Dierenpark Beekse Bergen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.