preHistorisch dorp met kinderen – Onze review!

Aan de rand van de stad Eindhoven gelegen in Noord-Brabant vind je het preHistorisch dorp. Het PreHistorisch dorp is een historisch openluchtmuseum dat je terug katapulteert in de tijd van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Hoe leuk is een bezoek aan dit museum? Blogger Sandy was er met haar gezin en deelt haar indrukken!

De ingang van het preHistorisch dorp brengt je meteen centraal in het openluchtmuseum.
Bij onze aankomst werden we dadelijk getrakteerd op poppenkast. Nadien konden we naar wens, aansluiten bij een gratis rondleiding met gids. Wij kozen er echter voor om zelf op pad en ontdekking te gaan in het preHistorische dorp.

Bezoek aan preHistorisch dorp met kinderen

Er zijn 6 verschillende tijdszones terug te vinden. We brachten een bezoekje aan een ambachtshuis uit de late middeleeuwen. Er werd ter plaatse wol gesponnen en van dat wol werd er dan weer stof geweven. Het leuke was dat we zelf mochten meehelpen met stof weven. We kregen uitleg van hoe alles er aan toe ging in die tijd. Welke gebruiken er waren, welke materialen ze nodig hadden en gebruikten. Zo konden we ook vergelijken welke van deze materialen we nog steeds gebruiken in onze huidige tijd waarin we leven.

preHistorisch dorp met kind

Activiteiten in het openluchtmuseum

Maar daar eindigden onze beleving in het preHistorisch dorp nog niet. We konden nog meer activiteiten zelf uitproberen. Zo konden we hout kloven en echte houten spijkers maken. We leerden schrijven met veer en inkt, schieten met pijl en boog, gooien met speer om een everzwijn te vangen, potjes maken met klei en onze favoriet.. dat was brood bakken. Om brood te bakken moet je meel hebben. We moesten dus eerst aan de slag met enkele graankorrels en de maalstenen. Op die manier kan je ontdekken hoeveel werk hier voor te doen was. Nadien kregen we een stukje deeg dat we aan een tak moesten kleven en bakken boven het vuur. Ons broodje was gelukkig snel gebakken en heerlijk om van te smullen.

Verder zijn er heel wat gezelschapspelen te beleven uit de verschillenden tijden. Houten puzzels of een bordspel met steentjes. Het heeft nu geen geheimen meer voor ons. Door al deze belevingen begrijpen we waarom preHistorisch dorp wordt uitgeroepen tot hét kidsproof museum van Noord-Brabant.

museum kindvriendelijk

Herberg Den Bonten O

Voor wie graag wat wil eten of drinken, die kan terecht in Herberg Den Bonten Os gelegen op het marktplein vlakbij de ingang van het openluchtmuseum. Je kan deze herberg enkel bezoeken als je inkom betaald voor het museum. Er worden pure, lekkere gerechten opgediend in een leuke historische sfeer. Wij genoten alvast van een broodje kip zonder kop, een Bonten Os burger en een Oer Tosti. Absolute aanraders!

museum eindhoven

Bezoek aan het preHistorisch dorp

We wisten niet wat te verwachten van preHistorisch dorp, maar onze verwachtingen werden groots overtroffen. Er zijn verschillende erven, hoeves en ambachtshuizen te vinden in het openluchtmuseum. Verrassend was dat er zoveel historische figuranten aanwezig waren in klederdracht van het desbetreffende tijdperk. Dat maakt het allemaal nog eens unieker en levendiger. Je lijkt deel uit te maken van de geschiedenis. Een dagje of weekendje naar Eindhoven? Vergeet dan zeker geen bezoek te brengen aan preHistorisch dorp. Je zal versteld staan!

Voor wie graag zelf de geschiedenis wil gaan ontdekken in het preHistorisch dorp, die kan er terecht van dinsdag tot en met zondag. In de schoolvakanties is het openluchtmuseum ook open op maandag. Tickets kan je makkelijk online of aan de kassa kopen. Er zijn jaarlijks verschillende historische evenementen in het preHistorisch dorp. Kijk voor data en info op hun website.

Lees ook de review over Dierenrijk, een dierentuin in de omgeving van dit museum!

openluchtmuseum
openluchtmuseum Noord-Brabant
museum kindvriendelijk (2)
preHistorisch dorp met kind

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën