Walibi Bright Nights 2023 | Review

De Fright Nights van Walibi, tijdens Halloween, zijn een groot succes onder de achtbaan-liefhebbers in Nederland. Nieuw in 2022 zijn de Walibi Bright Nights. Tijdens deze dagen, en vooral avonden, is het park verlicht, er zijn verrassende activiteiten en bijzonder entertainment. Op Tweede Kerstdag gingen wij naar het pretpark met onze kinderen en dit zijn onze indrukken!

Bright Nights; Rides & Lights ziet tijdens deze kerstvakantie voor het eerst het licht! Het hele park wordt mooi verlicht en er zijn allerlei andere leuke activiteiten. Wij zijn heel erg benieuwd naar dit event en willen ook graag weten hoe leuk dit pretpark is voor onze kinderen van 8 en 10 jaar.

  • Praktische vragen over de Bright Nights? Op deze pagina staan veel antwoorden!

Ons bezoek aan Walibi Bright Nights 2022

Wij komen rond 16:00 bij het park aan, net voordat het echt donker wordt. En dat is tof, want we zien het park langzamerhand veranderen in een fantastische lichtshow. Johan is onze echte achtbaan liefhebber en als we de achtbaan Speed of Sound zien met de muzikale lichtshow, is hij verkocht. Na 4 rondjes in deze achtbaan lopen we richting het kindergedeelte, met attracties voor jonge kids, dat ook weer fantastisch verlicht is!

Walibi Bright Nights

Daarna lopen we door richting het hoofdpodium en het 45 meter hoge reuzenrad La Grande Roue. Dit is het toneel van duizenden twinkelende lichtjes. Een fantastisch gezicht en op het moment dat wij er zijn is er een optreden bezig. Extra leuk om dat te bekijken vanuit het reuzenrad.

De rest van de avond staan er veel achtbanen op de planning voor Johan en vermaken wij ons in onder andere het prachtig verlichte kasteel, in de wens-laan en bij een aantal andere rustigere attracties. Als het 20:00 is, en het park sluit, vinden we het echt jammer dat we het park uitgaan.

Walibi Bright Nights

Walibi Bright Nights 2022 met kinderen | Een succes?

Ik kan het heel kort houden: gisteren waren we op bezoek in het park en de kinderen praten er vandaag continu over de park-plattegrond ligt open op de eettafel. De kinderen vonden het bezoek fantastisch!

En wij ook! Of je nu enorm veel (Johan) of wat minder (ik) van achtbanen houdt, het is echt een leuke activiteit tijdens de kerstvakantie. De over the top verlichting, lichtshows, muziek en allerlei andere elementen maakt het echt een ervaring. Naast het fantastische reuzenrad, de achtbanen en de optredens vonden wij ook de rit met de oldtimers, de Tour de Noël, heel erg tof. De tuin waar je doorheen rijdt is zo mooi verlicht.

Het park is prachtig versierd tijdens de Walibi Bright Nights en onderweg kom je allerlei vuurkorven tegen om even op te warmen. Daarnaast kan je overal eten en drinken halen, lichteffecten aandoen en natuurlijk in attracties gaan.

En nu we achteraf de park plattegrond nog eens bekijken, zien we dat we vooral ook veel niet gezien en gedaan hebben. Zo kunnen de kinderen bij Santa’s Workshop spelen, knutselen, snoepen en uitrusten. Verder kan je onder andere gaan lasergamen, curlen en meedoen aan een wedstrijdje razendsnel kerstbomen versieren of indoor sneeuwballen gooien.

Wij zouden echt nog eens gaan!

Praktische informatie

Ga je met hele jonge kinderen? Een bezoek wordt aangeraden met kids vanaf 6 jaar, maar wij zagen meerdere gezinnen met jongere kinderen die er echt plezier in hadden. Daarnaast zagen we meerdere groepjes kinderen vanaf een jaar of 10 samen door het pretpark rennen!

Walibi Bright Nights 2022 start op maandag 26 december 2022 en loopt door tot en met zondag 8 januari 2023. Het park is geopend van 12:00 tot 20:00. Op zaterdag 31 december en zondag 1 januari is het park gesloten. Reguliere tickets kosten € 30,- voor volwassenen, € 23, – voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar en € 15, – voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar.

Walibi Bright Nights

Tijdens deze Bright Nights zijn niet alle attracties geopend, denk aan kinderachtbaan Drako, wildwaterbaan El Rio Grande, waterbaan Crazy River en watergevecht Splash Battle. De andere attracties zijn toegankelijk als de weersomstandigheden het toelaten.

Verder lezen? Dit zijn pretparken in Europa en lees onze tips voor uitjes in de kerstvakantie en de uitjes rondom de kerst in België!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën