Pretparken in Europa voor gezinnen | 5 tips

Wat zijn leuke pretparken in Europa om met het gezin naartoe te gaan? De bloggers van Reistipsmetkids.nl hebben in de afgelopen jaren meerdere grote pretparken getest. Een aantal zijn favoriet en daarvoor zijn dit onze tips.

We delen verschillende soorten toffe pretparken in West-Europa om te bezoeken met kinderen. Daarbij delen we ook tips voor de omgeving, zodat je het pretpark kan combineren met een vakantie of een stedentrip.

Pretparken in Europa om met de kinderen naartoe te gaan

Europa-Park

Het Europa-Park is een van de leukste en beste pretparken ter wereld! Ze bezitten naast een “European Star Award” ook de “Tripadvisors Travelers’ Choice award” voor beste attractiepark van Europa. En als kers op de taart ontvingen ze voor 4 opeenvolgende jaren de “Golden Ticket-award” wat hun officieel bekroont als beste attractiepark van de wereld!

Europa-Park is opgedeeld in 15 landthema’s en ze gaan tot het uiterste om de sfeer van dat land over te brengen. Zowel de attracties, de shows, het decor als de kleding van het personeel zijn volledig afgestemd op dat specifieke land. En om het helemaal af te maken kan je in de restaurants de specifieke gerechten van dat land bestellen.

Het park is het Walhalla voor de rollercoaster-liefhebber want er staan maar liefst 13 achtbanen. Wat ook gaaf is, is de virtual Reality( VR) rollercoaster, de Alpenexpress-coastiality. Een gewone rollercoaster hebben ze in 2 gesplitst en in de achterste wagonnetjes zitten mensen met een VR-bril. Het leuke is dat je kan kiezen uit 5 films, dus eigenlijk kan je dezelfde achtbaan 6 keer anders beleven: 1 keer zonder bril en 5x met een VR-film. Hoe gaaf is dat!

Dit park ligt in Rust, vlakbij het Zwarte Woud. Bezoek het bijvoorbeeld als tussenstop onderweg naar Zwitserland of Italië.

Europapark
Europa-Park

LEGOLAND Denemarken

In een artikel over pretparken in Europa voor gezinnen mag LEGOLAND toch echt niet missen. Het park begon ooit met Miniland, wat lijkt op Madurodam in de vorm van LEGO®. In Duploland kunnen de kinderen bouwen en er zijn een aantal attracties, deze zijn al geschikt voor de kleinsten! Ook kan je een Jungle rit maken op een echte LEGO safari! Er zijn meerdere achtbanen in LEGOLAND, een van de bekendste is de drakenachtbaan. En in de LEGO NINJAGO Wereld kunnen kinderen hun ninjavaardigheden trainen.

Dit pretpark in Denemarken leent zich uitstekend voor een verblijf tijdens een vakantie met kinderen. Ook kan je het combineren met een rondreis Denemarken. Blogger Eva bezocht LEGOLAND Denemarken tijdens een rondreis door het land. Zij schreef hierover: uiteraard gingen we ons twee volledige dagen uitleven in Legoland en de laatste dag bleven we ter plaatse in Lalandia in het zwemparadijs. Dit is een fantastisch vakantiepark om de hoek bij LEGOLAND. Met het grootste waterpark van Scandinavië zeker een ideale plek om te verblijven met het gezin.

LEGOLAND Duitsland

Je kan ook kiezen voor een bezoek aan Legoland Deutschland. In dit park zijn er allerlei attracties, deze zijn met name leuk voor kinderen tot een jaar of 12. De attracties zijn vergelijkbaar met die van het park in Denemarken. Daarnaast zijn er veel bouwwerken van LEGO en de kinderen mogen natuurlijk zelf met LEGO spelen. Ook in dit park kan je overnachten, in het Feriendorf.

Pretpark in Europa

Disneyland Parijs

Natuurlijk kan Disneyland Parijs niet missen tussen de pretparken in Europa voor gezinnen. Dit pretpark is wereldberoemd en voor veel mensen is dit vakantiebestemming op zich.

Er zijn hier allerlei attracties, Disney-personages, het kasteel van Doornroosje, shows en parades. De atttracties Big Thunder Mountain en Star Wars® Hyperspace Mountain zijn leuk voor oudere kinderen en volwassenen en voor de jongsten is er de wereld ‘It’s a Small World’. Daarnaast zijn er vier filmische studiokavels met spannende attracties en spectaculaire shows te ontdekken.

Verblijven kan bijvoorbeeld bij Village Nature Paris, een fantastisch vakantiepark. Of combineer het bezoek aan dit pretpark met kids met een stedentrip Parijs en overnacht in de stad.

Portaventura World in Spanje

Ook Portaventura World staat hoog op de lijsten van gave pretparken voor gezinnen in Europa. Dit park ligt in de buurt van Salou, in de omgeving van Barcelona.

Voor de kleintjes is er onder andere Sesamo land met attracties op kindermaat, de bekende Sesamstraatfiguren en een grote Sprookjesboom met een springende waterstraal.

Thrill ride seekers hebben aaan een dag misschien niet genoeg. Zo is er de Dragon Kahn, een lange achtbaan met maar liefst 8 inversies, dus acht keer over de kop! Dan de Shambala, de hoogste achtbaan en de snelste van Europa!! In de Furious word je in 3 seconden gelanceerd tot een snelheid van 135 kilometer per uur.

Pretpark in Europa

Gardaland, Italië

Een van de pretparken in Europa waar meerdere gezinnen van Reistipsmetkids al waren is Gardaland, aan het Gardameer. Het is een mooi park met veel attracties en ook voor kleinere kinderen zijn er opties. De tip van blogger Petra is om een avondticket voor Gardaland te kopen; dit is een stuk goedkoper. Ook is het minder heet om na 18.00 uur te gaan. Het park is dan nog tot 23.00 uur open, dus je hebt tijd zat.

Er zijn in totaal 32 spannende attracties en 6 achtbanen. Voor kinderen is er onder andere het Peppa Pig-themagebied met 3 nieuwe attracties.

Meer tips voor pretparken in Europa

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke pretparken in Europa, dit zijn een aantal opties:

  • De Efteling in Nederland natuurlijk!
  • In België kan je onder andere naar Walibi Belgium
  • Harry Potter Studio Tour in Londen
  • Alton Towers is qua grootte het grootste pretpark van Europa, deze ligt in Engeland
  • Liseberg Park ligt bij Göteborg in Zweden

Meer tips voor pretparken in Europa voor gezinnen lezen? Eerder deelden we tips voor pretparken met overnachtingsmogelijkheden en ook deelden we leuke pretparken in Duitsland.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën