Een weekend in Londen met kinderen

Tips voor een kindvriendelijke stedentrip Londen

0

Reizen met kinderen kan een behoorlijke onderneming zijn en zeker als ze iets jonger zijn is het ontdekken van een grote, drukke stad vaak niet de meest ontspannen manier van reizen. Als je weet dat Londen in vergelijking met Amsterdam meer dan 10x zoveel inwoners heeft en qua oppervlakte 7x zo groot is, dan kun je je misschien een beetje voorstellen aan welk avontuur je gaat beginnen. Daarom geeft local Nienke een aantal praktische tips om je bezoek aan Londen met kinderen soepel te laten verlopen voor het hele gezin.

Tips voor Londen met kinderen

Openbaar Vervoer in Londen met kinderen

Londen is natuurlijk bekend om de rode dubbeldekker bussen. Verken de stad bijvoorbeeld met zo’n bus. Je ziet veel van de stad en je kinderen verliezen geen energie doordat ze heel veel wandelen.

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Londen: bussen en metro’s komen om de paar minuten en je hoeft nooit echt lang te wachten. Met een oplaadbare Oyster Card kun je gemakkelijk door de hele stad reizen. Kinderen onder de 5 jaar reizen gratis en gaan gewoon met jou mee door de poortjes, wel zo makkelijk!

Denk eraan dat bij de metro niet elk perron met een roltrap of lift te bereiken is en dat je dus regelmatig veel trappen moet lopen. Ik zou je aanraden zeker de spits (tussen 7:00-9:30 en 16:30-19:30) te vermijden, want soms is het zo druk dat je een paar metro’s voorbij moet laten gaan om mee te kunnen. Met een kinderwagen kom je dan zeker niet binnen!

Mocht het lopen door de stad je teveel worden, zijn de zwarte taxi’s een uitkomst: ze zijn wat hoger dan een normale auto en je rijdt je wandelwagen dus makkelijk naar binnen. Taxi te duur? Bij de bus hebben ze ook altijd plek voor kinderwagens, even de chauffeur melden dat je naar binnen wilt en dan kun je van de achterste deur gebruikmaken.

Londen met kinderen

Attracties in Londen

Er zijn ontzettend veel dingen in Londen te doen die leuk zijn met kinderen, zoals het London Eye reuzenrad, het aquarium bezoeken en naar het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace of the Horse Guards Parade kijken.

Er zijn ook ontzettend veel musea die compleet gratis of in ieder geval gratis voor kinderen onder de 12 jaar zijn. Hier kun je dus gewoon een paar uurtjes naar toe zolang het leuk blijft voor iedereen. Veel musea in Londen zijn interactief en hebben speciale speurtochten voor kinderen. Een ander groot voordeel aan de musea in Londen is dat ze super baby-vriendelijk zijn. Velen hebben een hoek met zacht speelgoed en er zijn genoeg plekken om te voeden en te verschonen.

Aanraders voor Londen met kinderen zijn het Natural History Museum en het Science Museum (deze liggen naast elkaar in Kensington), het National Maritime Museum (Greenwich) en het Transport Museum (Covent Garden).

Parken in Londen

Wat me het meest is bijgebleven van de uitstapjes die ik als basisschooljuf maakte met mijn klassen, is dat waar je ook heen gaat… de speeltuin vaak de nummer één hit is bij de kids. Hoewel het natuurlijk regelmatig regent in Londen (alhoewel dit minder dan in Nederland is!), zijn er tientallen parken waar je heerlijk kunt wandelen, spelen en toffe dieren spotten zoals gekke eenden, eekhoorns en zelfs vossen!

Bezoek bijvoorbeel: St. James’s Park (hier zit een groep pelikanen), de Princess of Wales Memorial Playground in Hyde Park (compleet met piratenschip) of reis iets verder naar KEW Gardens (met een prachtig palmenhuis) of Richmond Park (met een hertenkamp).

Londen met kinderen

Restaurants in Londen

Eten kun je in Londen echt overal. Het goede nieuws is ook dat veel restaurants prima geschikt zijn om te bezoeken met kinderen, zeker als je er voor 5 uur ‘s middags bent. Zo zit het spannende Rainforest Cafe vol met jungledieren en kun je bij de Pizza Express, die overal door de stad zit, voor het ‘Piccolo Menu’ gaan. Je zou zelfs een echte Britse Afternoon Tea (High Tea) met z’n allen kunnen doen, bijvoorbeeld bij de B Bakery bus, die je onder het genot van allemaal lekkere hapjes de hele stad doorrijdt in een rode dubbeldekker bus.

Maar als je echt een plek zoekt waar de locals met hun kinderen heen gaan… dan moet je in Londen toch echt naar de pub. Jazeker! De pub is in Engeland het verlengstuk van de huiskamer en zeker in het weekend zitten de meesten vol met families die aan de typische Sunday Roast zitten. Gezellig! Vooral in de wijken Notting Hill, Hampstead Heath (daar omheen, zoals Highgate en Archway) en Chelsea zul je veel kindvriendelijke restaurants en pubs vinden.

Londen is zoals je kunt lezen zeker goed met kinderen te bezoeken en ik wens je dan ook een paar fijne dagen door met het hele gezin! Voor vragen kun je altijd bij The London Tester terecht.

Doen in Londen met kinderen

Blogger Manon reageerde op deze blog, zij had wat aanvullingen! Vorig jaar ben ik met mijn dochter van 9 een weekend naar Londen geweest. Nu is het met een kind van 9 natuurlijk alweer heel anders dan met kinderen die nog aan een buggy gebonden zijn. Wat ons betreft zijn dit kinderactiviteiten die aan de to do list toegevoegd mogen worden:
1) Struinen over de Camden market. (Ga vroeg op de dag)
2) Kijken bij de horse guards parade en bezoek het museum hier. De horse guards parade is een andere wisseling dan die bij het paleis. Deze is veel minder druk en toch ook zeker de moeite
3) M&M en Disney store bezoeken!

Nienke Krook is de oprichtster van The London Tester, waar ze insider tips over het reizen/verhuizen naar Londen en de rest van het Verenigd Koninkrijk deelt. Na een aantal jaar leerkracht op een basisschool geweest te zijn, werkt Nienke nu fulltime als reisblogger en woont ze met haar vriend sinds 2013 in de Britse hoofdstad.

nienke-krook

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.