21x NEW YORK met kinderen | Gaafste Attracties

2

New York! Deze stad spreekt bij velen tot de verbeelding. En een reis erheen staat ook bij velen hoog op de lijst. Als ‘losse’ stedentrip of als onderdeel van een roadtrip of rondreis door Amerika. Wat je doet in New York met kind? Hier lees je de beste tips voor een bezoek aan New York met kinderen.

New York is de stad waar ik al jaren van droom. Echt van droom! Regelmatig kijk ik films en vlogs over New York. En zeker één keer per week zeg ik dat ik naar New York wil. Om de een of andere reden is het er nooit van gekomen om er daadwerkelijk heen te gaan. De droom om erheen te vliegen blijft en daarom de vraag: waarom niet met kinderen.

Lees ook over vliegen met kinderen, want dat is echt goed te doen! En een van de bloggers combineerde New York met West-Amerika, lees er meer over.

Uitkijkpunten New York

Empire State Building #1

Als je in New York bent, wil je de stad natuurlijk ook van boven zien! Het Empire State Building wordt gezien als het legendarische herkenningspunt van New York City. Het observatiedek op de 86e verdieping van het Empire State Building is het hoogste 360-graden openluchtobservatorium in de stad.

Edge Observation Deck #2

Een ander uitkijkpunt is het Edge Observation Deck. Dit is het hoogste openlucht Skydeck op het westelijk halfrond met 360° uitzicht over New York City. Leuk voor degenen zonder hoogtevrees: het is een ervaring met een glazen vloer en schuine glazen wanden. Zo kijk je meer dan 100 verdiepingen naar beneden. En met het uitzicht vanaf de westkant van Midtown Manhattan zie je de hele skyline van Manhattan! (tickets)

New York One World Observatory #3

One World Observatory ligt op het hoogste gebouw van het westelijk halfrond. Met de Skypod ga je in 47 seconden naar de 102de etage. Onderweg krijg je een virtuele time-lapse te zien over de veranderingen van New York sinds de jaren 1500. Buiten heb je een prachtig uitzicht over de stad.

SUMMIT One Vanderbilt Experience #4

En nog een tip voor een uitzicht op Manhatten van boven: op de top van het iconische gebouw One Vanderbilt kan dat bij SUMMIT. Naast een prachtig uitzicht op de stad, ontdek je het verhaal achter de oprichting van SUMMIT One Vanderbilt.

New York met kinderen | Bezienswaardigheden

Brooklyn Bridge #1

Een andere plek voor gave uitzichten is de Brooklyn Bridge. Wandel over deze brug voor de mooiste uitzichten op Manhattan. Neem eventueel de metro en wandel de hele brug over (als je kinderen oud genoeg zijn om zo’n stuk te lopen). Je kan ook fietsen huren in New York!

Vrijheidsbeeld #2

Ook zo’n iconische New York bezienswaardigheid is het vrijheidsbeeld. De goedkoopste manier om dit beeld te zien is om de ferry te nemen, dit is helemaal gratis! Stap op de Staten Island Ferry en zie het vrijheidsbeeld vanaf een afstand.

Als je Liberty Island wilt bezoeken moet je daar wel tickets voor kopen. Met de tour combineer je Ellis Island en Liberty Island (met het Vrijheidsbeeld). Op Ellis Island ontdek je het Immigratiemuseum. En bij Liberty Island is er een audiotour op kindermaat.

Central Park #3

Central Park is natuurlijk bekend als decor in heel veel films. Met je kinderen kan je er fietsen huren, varen, een ritje met een koets maken, voetballen of picknicken. De mogelijkheden zijn eindeloos, je bent in Amerika! Via Bajabikes is deze fietstour voor gezinnen door Central Park te boeken.

High Line Park #4

Wat ik heel graag wil doen in New York met kinderen is het High Line Park bezoeken. Dit park ligt op een verhoogde treinrails, middenin Manhattan. In 1980 reed hier de laatste trein en in 2006 is besloten om er een park van te maken. Nu geniet je er van de rust en tijdens een wandeling van ruim 2 kilometer kijk je uit op Manhattan en de Hudson River.

Times Square #5

Een van de bekendste pleinen ter wereld is Times Square! En als je in New York bent moet je hier even gaan kijken, met al die lichtjes en reclameborden. Zeker in de avond is het een schitterend gezicht. Het is er druk, maar het is wel een van de bezienswaardigheden die je niet wilt missen.

Op Times Square kan je naar Madame Tussauds, dit is ’s werelds grootste wassenbeeldenmuseum in een gebouw van meer dan 80.000 vierkante meter. Naast het zien van de beelden zijn er allerlei interactieve activiteiten als de MARVEL Universe 4D-bioscoopervaring.

– Andere leuke ervaringen zijn om bijvoorbeeld naar de St. Patrick’s Cathedral te gaan, een Broadway voorstelling te zien of om naar een wedstrijd van de Yankees te gaan.

New York met kinderen

New York met kinderen | Kinderactiviteiten

Central Park Zoo #1

Als je in Central Park met kinderen bent, dan kan je ervoor kiezen om naar de Central Park Zoo te gaan. Deze dierentuin werd in 1859 gebouwd met de intentie om er een bescheiden dierenverzameling op na te houden. Dat veranderde toen er een aantal dieren werd geschonken aan deze dierentuin. Inmiddels zijn er onder andere leeuwen te zien. De dierentuin is wel een stadsdierentuin en daarom niet al te groot.

Bronx Zoo #2

Een wat grotere dierentuin is de Bronx Zoo. Buiten Manhattan, waardoor je ook even weg bent uit de drukte van New York Op woensdag kan je gratis naar binnen, er wordt wel verwacht dat je dan een vrijwillige donatie doet. Niet helemaal gratis dus, maar zo duur als je het zelf wilt. Naast de dierentuin met een Congo Gorilla Forest en de African Plains, is er een vlindertuin, kinderboerderij, Wild Asia Monorail en er zijn andere attracties.

Botanische tuin #3

Bijkomen van de drukte kan bijvoorbeeld in de botanische tuin. New York Botanical Garden bestaat uit 50 tuinen. In de lente staat veel in bloei en in de zomer geniet je van de vele mooie bloemen.

New York Aquarium #4

We noemden al twee dierentuinen en er is ook een New York Aquarium. Deze is gebouwd in 1896 en het is daarmee de oudste in de VS. Dit aquarium ligt aan de beroemde Coney Island Boardwalk. Naast alle zeedieren die er te bewonderen zijn, is er een 4D-theater, je kan kijken bij het voeren van de dieren en er is een Aquatheater.

Coney Island #5

Het bekendste pretpark van New York vind je op Coney Island. Daarnaast heb je hier strand (!), het New York aquarium en het hele jaar door diverse evenementen. Leuk met en ook zeker leuk zonder kinderen.

In het Luna Park zijn er attracties voor alle leeftijden. De attracties zijn ingedeeld naar sensatiegraad, met de categorieën Extreem, Hoog, Matig, en Mild. Naast diverse gezinsvriendelijke attracties is er bijvoorbeeld de Coney Island Cyclone, een historische houten achtbaan die al sinds 1927 rijdt.

Toys ‘R’ Us #6

In het hart van New York een enorme speelgoedwinkel. Je kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken!

New York met kinderen | Themaparken

In de omgeving van New York liggen een aantal themaparken. Als je pretpark-fanaat bent is het wellicht leuk om een van deze grotere parken te ontdekken!

Nickelodeon Universe #1

Nickelodeon Universe is een overdekt themapark, 6,5 km buiten New York City. Het ligt in American Dream, heen entertainment- en winkelcentrum in New Jersey. Er zijn allerlei leuke attracties, met achtbanen voor de waaghalzen en er zijn attracties en entertainment voor de kinderen.

Indoor waterpark Dreamworks #2

Het indoor waterpark Dreamworks is het grootste overdekte waterpark van Noord-Amerika. Net als Nickelodeon Universe ligt dit park in New Jersey. Er zijn attracties voor de jongsten (waaronder 6 miniatuurversies van de grotere glijbanen), attracties voor gezinnen en attracties voor diegenen die echt houden van avontuur en snelheid.

LEGO Land New York Resort #3

LEGOLAND® New York Resort ligt in Goshen, Orange County, New York. Het park is gebouwd op ruim 60ha. Hier zijn er 15.000 LEGO®-modellen te zien, er zijn achtbanen, attracties, dieren en je kan naar de 4D-bioscoop.

New York met kinderen | Musea

Intrepid Sea, Air and Space Museum #1

Dit Intrepid vliegdekschip is een museum. Er is van alles te bewonderen, waaronder spaceshuttle ‘Enterprise’, de British Airways Concorde en een onderzeeër uit de Koude Oorlog. Daarnaast zijn er allerlei oude vliegtuigen te bekijken. Daarnaast zijn er 3-D Films en simulatoren. Een heel leuk uitje voor ouders en kinderen met interesse in de luchtvaart. Tickets koop je hier online!

American Museum of Natural History #2

Het American Museum of Natural History is het meest interactieve natuurhistorisch museum ter wereld. Hier zijn meer dan 32 miljoen specimens te bewonderen. Er is een grote permanente collectie van het museum, met een hele verdieping die gewijd is aan dinosaurussen. Omdat er zoveel te zien is, wordt het aangeraden om vooraf te bepalen waar je wilt beginnen en wat je niet wilt missen!

 • Een andere tip voor een museum in het teken van de natuur is Arcadia Aarde, hier ga je op een augmented reality reis door de planeet Aarde.

Staten Island Museum #3

Staten Island Museum staat in het teken van kunst, natuurwetenschappen en geschiedenis. Je reist hier terug naar het prehistorische tijdperk, toen er nog geen mensen in dit gebied woonden. Hoe zag het eiland er toen uit en welke dieren en planten kwamen hier voor? Daarna ontdek je hoe het eiland is veranderd toen er inheemse stammen, individuen en organisaties naar dit eiland kwamen. (tickets)

9/11 Memorial & Museum #4

Het 9/11 Memorial & Museum staat uiteraard in het teken van 9/11. Hier kijk je, onder andere aan de hand van persoonlijke verhalen, terug op de gebeurtenissen van 11 september 2001. Ook zie je voorwerpen die herinneren aan de verwoestende aanslag op de World Trade Centers.

Metropolitan Museum of Art #5

Voor de kunstliefhebbers is het Metropolitan Museum of Art een must tijdens een stedentrip New York. Hier zijn diverse tentoonstellingen te zien in het teken van moderne en hedendaagse kunst.

Museum of Broadway #6

Museum of Broadway staat in het teken van het verleden, het heden en de toekomst van Broadway. Voor de totstandkoming van dit museum is er samengewerkt met internationaal bekende artiesten, ontwerpers en theaterhistorici. Er is een interactieve ervaring gemaakt.

Solomon R. Guggenheim Museum #7

Dit museum is voornamelijk bekend als het Guggenheim. Als je houdt van moderne kunst, dan moet je naar dit museum gaan. Het gebouwd is ontworpen door architect Frank Lloyd Wright: hij ontwierp een spiraalvormig gebouw.

New York met kinderen | Baby, dreumes en peuters

Ook met kleine kinderen kan je goed naar New York reizen voor een stedentrip. Deze wereldstad heeft voor iedere leeftijdscategorie leuke opties! Het is haast overbodig om te zeggen dat alles wat je nodig hebt (luiers en dergelijke) te koop is in deze stad.

Kinderactiviteiten New York met kleine kids

Er zijn zoveel opties voor jongere kinderen in New York, dit zijn 5 snelle tips die je gemakkelijk kan combineren met leuke bezienswaardigheden:

 1. Dierentuin van Central Park: overzichtelijk en centraal in de stad.
 2. In Brooklyn Bridge Park zijn 2 speeltuinen voor peuters. Ga onder de brug ook naar Jane’s Carousel.
 3. Manhattan Kindermuseum
 4. American Museum of Natural History met de dino’s.
 5. Ga naar de Build-a-Bear en laat een knuffel maken.

Speeltuinen

Er zijn ontzettend veel speeltuinen in New York, alleen al in Central Park zijn er meer dan 10 opties. Voor jonge kinderen zijn dit onder andere aanraders:

 • Bleecker Street Playground bij Magnolia Bakery, deze speeltuin is leuk voor de kleintjes.
 • Pier 1 Playground ligt bij de Brooklyn Bridge en is leuk voor kids tot een jaar of 4.
 • Madison Square Park Playground richt zich op kids tot en met de kleuterklas leeftijd.
 • East 72nd Street Speeltuin in de Upper East Side met klimpiramide.
 • Dinosaurus Speeltuin in de Upper West Side
 • Evelyn’s Speeltuin in Union Square Park heeft in de zomermaanden waterpartijen.
 • Meer tips voor speeltuinen voor kids lees je in dit artikel.

New York met kinderen | Streetart

Misschien een vreemde activiteit in dit rijtje van bezienswaardigheden, maar ben je in New York, doe als een New Yorker. En hoe New York wil je het hebben: je haalt een coffee to go en gaat bij een speeltuintje zitten. Net als in Nederland raak je aan de praat met bewoners van de stad, waardoor je insider tips krijgt: de leukste bars, rooftops, winkels, uitjes en musea.

Laura deed dit en deelt haar beste plekken om streetart te bewonderen. Tijdens haar vakantie in New York gingen we op zoek naar de mooiste street art in twee verschillende wijken van Brooklyn. En zij hebben heel wat prachtige schatten gevonden! Dit is haar verhaal:

Brooklyn

Brooklyn is de grootste van de vijf ‘boroughs’ die New York City vormen. Dit stadsdeel bestaat uit verschillende wijken. Onze tocht ging door de wijken Williamsburg, nu vooral bekend om de hipsters, en Bushwick. Bushwick is een wijk waar het tien jaar geleden nog gevaarlijk was, maar die nu helemaal hip aan het worden is! Street art verandert continu. Als er nu een mooi kunstwerk te zien is op een bepaald gebouw, dan kan de eigenaar dat natuurlijk weg laten halen. Sommige kunstwerken van bekende kunstenaars zijn wel min of meer beschermd, en die zullen dus niet zo snel verwijderd worden.

Bepaalde wijken staan meer bekend om street art en in de wijk Bushwick zijn er nog industriële panden waarvan de eigenaren akkoord geven aan de artiesten om er mooie werken op te maken. Het lijkt wel een openluchtmuseum. Een wandeling langs die fabriekspanden resulteert al gauw in vele ooooh’s en aaaah’s want de kunst is overal om je heen!

New York met kids

App downloaden

Een wandeling langs street art door New York met kinderen is veel goedkoper dan een museumbezoek natuurlijk. Voor een paar euro kun je de app ‘Street Art in Brooklyn’ downloaden van New York Walking Tours. Je navigeert dan heel makkelijk door de wijken heen op een plattegrond. Ook kun je alle informatie lezen over de artiesten en hun werk, erg handig! De kinderen vonden het erg leuk om met de app te navigeren!

Williamsburg

Met deze app begonnen wij onze wandeling in de wijk Williamsburg. Onze oudste zoon had op school tijdens een kunstles gehoord over de Braziliaanse street artist Eduardo Kobra. Deze artiest maakt mooie, kleurige portretten maakt van beroemdheden. Een van zijn beroemde werken is ‘Fight for Street Art’, waarop hij Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat afbeeldt. Dit werk kun je vinden in Williamsburg. Maar ook werken van artiesten die wij daarvoor niet kenden waren erg mooi om te zien!

Bushwick

Na de wandeling door Williamsburg namen we de metro naar de wijk Bushwick. Bushwick is ongelofelijk en heeft waarschijnlijk de meeste kunstwerken per vierkante meter. We hebben vol verbazing om ons heen gekeken! In Bushwick kun je natuurlijk verder lopen met de app, maar wij kozen ervoor om hier een speciale rondleiding te doen door de wijk. Op deze manier konden we meer over de historie en het leven in de wijk te leren.

Het mooie van die rondleiding was dat we aan het eind onze eigen familie street art creatie konden maken met een lokale kunstenaar. Dit vonden de kinderen natuurlijk erg leuk om te doen! Ons eigen street art kunstwerk namen we mee naar huis en is ons mooiste souvenir van onze reis naar New York!

New York met kinderen | De stad ontdekken

Nadat we de leukste bezienswaardigheden en uitjes in de stad deelden, geven we een aantal tips voor New York.

Voordeelkaarten

 • Er is de Go City Explorer Pass met 95+ Tours & Attractions, met onder meer het Vrijheidsbeeld/Ellis Island Ferry, 9/11 Museum and Memorial, Empire State Building, Edge, MoMA en het American Museum of Natural History.
 • Ook is er de New York City: The Sightseeing FLEX Pass. Hierbij kan je kiezen uit 2, 3, 5, 7, 10 of 12 attracties.
 • Rondreizen in New York gaat gemakkelijk met de metro. Er zijn losse tickets te koop en dagkaarten. Wil je niet met de metro reizen, dan is er de hop on hop off bus tour te koop.

Fietstour op kindermaat

Via Bajabikes is deze fietstour voor gezinnen te boeken. Deze tour is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en kinderen vanaf 10 jaar mogen zelf fietsen. Deze New York Central Park Fietstour werd door de ANWB verkozen tot een van de leukste excursies in New York!

Reisgids New York

ANWB Extra New York biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. De reisgidsen van de ANWB Extra serie zijn de meest populaire gidsen van Nederland.

New York met kinderen | Stedentrip boeken

Vliegtickets

Vliegtickets naar New York boek je via Skyscanner. Hiermee kan je gemakkelijk de goedkoopste vliegtickets vinden.

Vlucht + hotel | New York TUI

Er zijn allerlei aanbieders van zogenaamde pakketreizen, waarbij je in een keer de vliegreis en het hotel boekt. Enkele tips daarvoor zijn:

Accommodatie

Tijdens een stedentrip New York met kinderen zoek je natuurlijk een geschikte accommodatie. Boek je geen pakketreis, dan ga je zelf op zoek naar een accommodatie. Er zijn heel veel hotels in New York. Bepaal vooraf in welk gedeelte van de stad jij wilt zitten (bijvoorbeeld Manhattan), zodat je gericht op zoek kan gaan naar een prettig hotel.

Via booking.com is er een enorme keuze aan hotels, appartementen en andere accommodatie. Filter bijvoorbeeld op gezinsvriendelijk, eigen kookgelegenheid of ontbijt inclusief. – Dat ontbijt inclusief boeken wordt trouwens door veel toeristen juist niet gedaan, omdat er zoveel keuze is aan restaurantjes in de stad.

Dat waren ze, al onze tips voor een vakantie in New York met kinderen! Meer tips lezen? Dit is onze uitgebreide blog over Florida met gezin en dit zijn tips voor West-Amerika!

2 Comments
 1. Frederique zegt

  Leuk zeg. Ik ben nooit in New York geweest maar ik hoor er vaak over dat het echt een leuke stad is om met kinderen te verkennen.

  1. Karlien zegt

   Ik ben ook heel benieuwd, wellicht gaan we volgend jaar naar New York in combinatie met Sint Maarten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.