Aalter met kinderen | Kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Aalter met kinderen, deze Oost-Vlaamse gemeente en stad? Wij delen enkele leuke tips voor kinderactiviteiten in deze plek aan de rand van het Meetjesland.

De gemeente Aalter bestaat uit acht dorpen. Met het leuke dorpshart van Aalter tot een groot landschapspark: er zijn hier veel leuke activiteiten mogelijk. Laten we snel een aantal toffe tips delen.

Doen in Aalter met kinderen

Landschapspark Drongengoed met Kabouterpad

Landschapspark Drongengoed is met 750 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied van de provincie Oost-Vlaanderen. Dit park is een restant van de bossengordel die er in de middeleeuwen was tussen de steden Gent en Brugge.

Leuke kidsproof activiteiten bij dit landschapspark in Aalter met kinderen:

  • In Kleit is er een speelbos voor kindjes.
  • Bij het domein rond de Drongengoedhoeve is er een Kabouterpad Pinnemuts. Dit pad is 2 kilometer lang. En er zijn hier twee speeldomeinen.

Skatepark in Aalter-centrum

Bij het Sportpark Aalter-centrum is er een skatepark van 500 vierkante meter, zowel voor beginners als voor gevorderde skaters is dit een leuk park. Onder andere met Piramide, Funbox en Quarterpipe + bank.

Bij het sportpark is ook het Zwembad Aalter-centrum. Er zijn twee zwembaden.

Kasteeldorp Poeke

Als je in de gemeente Aalter met kinderen ben, kan je een uitstap maken naar kasteeldorp Poeke. Het kasteel van Poeke heeft spitse torentjes, roze gevels en een gracht. Het kasteeldomein is sinds de zomer van 2021 eigendom van Toerisme Vlaanderen. Het domein is een bosrijk park van 56 hectaren. In de komende jaren wordt gewerkt aan heropening. Het kasteel is te bezoeken met een gids op dit moment.

Restaurant met speeltuin

  • Zoek je een restaurant met speeltuin in Aalter met kinderen, dan kan je Sparrenhof Aalter bezoeken. Er is een kinderkaart met spaghetti, kaaskroketten en enkele vleesgerechten.
  • Brasserie Nobelstede is een ander kindvriendelijk restaurant in Aalter. Met pannenkoeken en wafels en een leuke speeltuin buiten.
  • COFFtails & Cream heeft het DINOdorp, dit is een indoor speeltuin. De keuken daarbij is tot 1730 open. Daarna kan er een reservatie worden gemaakt voor CARL’S en kunnen wat oudere kinderen in de speeltuin blijven spelen.
  • Het Jagershof ligt op de rand van het Drongengoedbos. Er is een speeltuin met speeltoestellen.

Bekijk ook de speelterreinen in de gemeente. En lees de tips over het Brugse Ommeland.

Overnachten in Aalter met kinderen

Langer in deze omgeving verblijven? Dit zijn enkele kindvriendelijke accommodaties:

B&B Het Eycken Huys ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Aalter. Met trampoline, zwembad buiten en een familiekamer.

Apollonia is gevestigd in een voormalige boerderij. De kamers hebben allemaal een eigen terras. Er zijn kamers voor vier personen. In de tuin staat een speeltoestel met glijbaan en schommels.

Dat waren ze, onze tips voor Aalter met kinderen! Lees ook de tips voor Gent en Brugge!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.