Brugse Ommeland met kinderen | 5x Uitjes

Een stedentrip Brugge is een bekend daguitstapje of stedentrip-mogelijkheid, ook voor de Nederlandse gezinnen. Maar een verblijf in het Brugse Ommeland is een stuk onbekender. Tijd om daar verandering in te brengen. Wij delen enkele leuke daguitstappen in het Brugse Ommeland met kinderen.

Natuurlijk, de prachtig mooie stad Brugge vormt het hart van deze Vlaamse regio. Echter, in deze Vlaamse toeristische regio is er nog zoveel meer moois te zien.

Dit is er te doen in het Brugse Ommeland met kinderen

Zwin Natuurpark

Het Zwin Natuurpark is een prachtige plek voor een uitstap met gezin. Dat ontdekte blogger Marilyn toen ze met haar gezin erheen trok. Dit is een prachtig grensoverschrijdend natuurgebied tussen Knokke-Heist en Cadzand in Nederland. De start is het prachtige bezoekerscentrum met een taverne en een speeltuin. Bij de huttentocht wandel je langs een tiental kijkhutten waar van alles te beleven valt. Je kan een blotevoetenpad wandelen, naar de interactieve tentoonstellingen of je gaat de mooie Zwinvlakte op. Voor de natuurliefhebber valt veel te beleven hier.

Seafront Maritiem Themapark

Het Seafront Maritiem Themapark is een themapark over zee en zeevaart, vis en visserij in Zeebrugge. In de oude vismijn van Zeebrugge ontdek je de visserij met de kinderen. Er zijn interactieve expo’s en voor kinderen is er nog wat meer te beleven: maak een tocht onder water met een knotsgekke diepzeemobiel, neem een verfrissende duik in het ballenbad of leef je uit op het pirateneiland.

Landschapspark Bulskampveld

Het Landschapspark Bulskampveld is het meest bosrijke gebied van heel West-Vlaanderen. Er zijn diverse onthaalpoorten en er is meer dan 225 kilometer wandelplezier. Expeditie Bulskampveld bestaat uit 5 expedities of avontuurlijke wandellusjes en deze zijn leuk voor het hele gezin. Het is een afwisselende en uitdagende route met speelnatuur, hindernissenparcours, spelletjes, opdrachten en raadsels. In dit gebied zijn meer speeltuinen, klimparken en plekken om een ijsje te halen.

Volkssterrenwacht Beisbroek

Eigenlijk twee in een, dit uitje in het Brugse Ommeland met kinderen, want de Sterrenwacht is gevestigd in in kasteel Beisbroek. In de Volkssterrenwacht kom je het een en ander te weten over het heelal. Ook is er een interactieve tentoonstelling. En buiten, bij het planetenpad, ontdek je zelf wat de afstanden tussen de verschillende planeten zijn. Op schaal dan.

Tillegembos

Het Tillegembos is een provinciedomein. Dit bos is zo’n 131 hectare groot en er staat een kasteel. Via de vele wandelpaden, er zijn korte en langere wandelroutes, kom je sowieso langs Kasteel Tillegem. Bij de herberg ‘In de Trutselaar’ kan je wat eten en drinken. En tof voor de kinderen: er is hier een grote speeltuin.

LAGO Brugge Olympia

Voor mij is een vakantie eigenlijk niet compleet als ik niet gezwommen heb. In het Brugse Ommeland met kinderen kan je bijvoorbeeld naar het LAGO Brugge Olympia gaan om te zwemmen. In dit zwembad is er een topsportbad en een subtropisch zwemparadijs. Er zijn peuterbadjes, een buitenbad, de wildwaterbaan en drie glijbanen. Buiten is er een speelplein en natuurlijk kan je het een en ander aan eten en drinken kopen.

For Freedom Museum

De zevende tip in deze lijst met uitjes is het For Freedom Museum in Ramskapelle. Dit is een museum over de WO II waarin aandacht wordt besteed aan de bevrijding van West-Vlaanderen en de Slag om de Schelde. Het is een mooi en informatief museum in een prachtig decor. Echt aan te bevelen, ook voor een bezoek met kinderen.

Een ander leuk uitje met gezin is het Fort Napoleon, lees daarover in ons artikel over een bezoek aan Oostende met gezin.

Verblijven in het Brugse Ommeland met kinderen

Dit gebied vraagt om een langer verblijf! Wil je hier overnachten, dan zijn dit wellicht goede tips!

Jabbeke is de perfecte uitvalsbasis om het Brugse Ommeland te ontdekken. Dit prachtige en bosrijke gebied met kastelen en mooie wandel- en fietsroutes. Het Klein Strand in Jabbeke is een recreatiedomein met een waterparadijs voor jong en oud. Er is hier een zwemvijver met waterglijbanencomplex en het zandstrand. Voor de kleinsten is er een ondiep badje. Via Holiday Suites kan je kindvriendelijk overnachten in vakantieverblijven voor voor 2 tot 6 personen. Bekijk ze hier!

  • Kasteelhof van Loppem ligt in Loppem, op 10 kilometer van Brugge. Het is een rustgevende locatie met een grote tuin. Er is een familiesuite die bestaat uit 2 afzonderlijke kamers.

Wil je meer lezen over vakanties in België? Wij maakten eerder een artikel over regio’s in België voor een vakantie. Of lees over de Vlaamse Ardennen!

Brugse Ommeland met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën