Lang parkeren op Schiphol (P3) – Review

Hoe handig is lang parkeren op Schiphol bij P3 en is je auto hier parkeren het geld waard? Onlangs gingen wij op vakantie met de kinderen naar het Spaans Baskenland en de Spaanse Pyreneeën. We besloten om dit keer met de auto naar Schiphol te rijden en gebruik te maken van parkeerterrein P3. Hier lees je onze indrukken!

Voor het eerst sinds Corona gaan we op een vliegvakantie en omdat we in de tussenliggende jaren verhuisd zijn, bekijken we hoe we het makkelijkst bij Schiphol kunnen komen. Met het openbaar vervoer is het meerdere keren overstappen en een Schipholtaxi is al snel kostbaar. Dan valt mijn blik op het lang parkeren en dat blijkt ideaal! Voor 2 weken parkeren betalen wij ongeveer € 100, -. (hier zie je de prijzen)

Onze ervaring met lang parkeren op Schiphol

Op maandagochtend in de meivakantie rijden we naar Schiphol toe en dat voelt direct ontspannen: koffer en handbagage achterin, op tijd vertrekken en dan zonder overstappen of wachten naar het vliegveld. Via Google Maps reden we gemakkelijk naar de parkeerplaats toe.

Vervolgens moesten we zoeken naar een plek en dat is ons enige kritiekpunt op het parkeren bij het P3 lang parkeren op Schiphol: je kan niet gemakkelijk zien waar er vrije plaatsen zijn. Dat zou door middel van borden boven de ‘gangpaden’ gemakkelijk opgelost kunnen worden. Tijdens onze aankomst en vertrek waren er veel automobilisten op zoek naar een plek. Je kan trouwens ook kiezen voor overdekt parkeren, misschien is het binnen anders geregeld.

Busdienst naar Schiphol

Vanaf de parkeerplaats wandelen we met de bagage naar de ingang van het parkeerterrein, waar je op de bus naar het vliegveld stapt. Je kan natuurlijk ook al uitstappen met alle bagage bij de ingang, als je met meer dan 1 persoon bent uiteraard. Ik las onlangs dat er ook een service komt of al is waarbij je de bagage al kan inchecken bij het terrein van het lang parkeren op Schiphol. Dat is natuurlijk ideaal, want dan hoef je niet met zoveel spullen de bus in en dat maakt het in- en uitstappen een stuk minder druk en gecompliceerd.

Na een paar minuten wachten stappen we op de bus. Op de terugweg is het even zoeken naar de opstapplaats van de bus (direct voor de ingang van Schiphol). Al vrij snel komt de bus eraan en rijden we naar P3.

Is lang parkeren op Schiphol bij P3 het geld waard? Voor ons is dat een grote ja! Het is gemakkelijk, snel en een stuk minder gedoe dan met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen. Daarnaast is het goedkoper dan de Schiphol taxi.

Lees ook: vliegen vanaf de M pier op Schiphol en de Baby Care Lounge op Schiphol!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën