Vliegen vanaf de M Pier op Schiphol

Wellicht ben ik de enige, maar als ik ergens blij mee ben dan is het de M Pier op Schiphol. Vanaf hier vliegen de prijsvechters. En zoals het hoort: er is dan weinig luxe. Maar met kinderen vind ik dit echt ideaal. Ik deel wat je kan verwachten als je vliegt vanaf de M Gate op Schiphol.

Schiphol is normaal gezien een plek met heel veel winkels en restaurants. Je moet vaak ook een heel stuk lopen om bij de juiste pier te komen voor jouw vliegvakantie. De H/M gate is een uitzondering.

De M Pier op Schiphol

Dit gedeelte is speciaal voor de prijsvechters gebouwd. Zo kunnen zij goedkopere vluchten aanbieden vanaf Amsterdam. En eigenlijk is dit wel zo prettig. Als je met een prijsvechter vliegt, check je meestal online al in. Je hoeft dus niet naar een balie om je ticket op te halen. Kom je op Schiphol aan, dan loop je direct naar de gate. Dit is achterin hal 3, vlakbij balie 30.  Eerst sta je bij de tassencontrole. Onze ervaring, na een aantal vluchten vanaf deze gate, is dat je er zo doorheen bent.

Met de kinderen vind ik deze gate zo geweldig, omdat het allemaal zo simpel is. Geen douanecontrole, tenzij je naar een gebied buiten Schengen vliegt. Niet duizend winkels waar je kind in kan rennen en het is niet zo druk.

Voor de kinderen is er een glijbaan, er zijn veel banken en er zijn stopcontacten. Daarnaast vind je één winkel met wat leesvoer en souvenirs, en 3 cafés. Het is allemaal duur, uiteraard. Qua boeken heb je niet veel keuze, dus ik zou eerder naar de AKO op Schiphol Plaza gaan als je nog wat leesvoer wilt meenemen.

Naar het vliegtuig

Even voor vertrek komt op het bord te staan vanaf welke gate je vliegt. Vanaf dat moment is er nog minder luxe. Je wandelt naar de juiste gate en loopt een trap af. Dan verzamel je je met alle andere reizigers in een grote ruimte. Hierin staat ongeveer vijf stoelen. Als je zover is, wandel je naar buiten en ga je via een trap het vliegtuig in. (Info Schiphol)

De M Gate is dus heel praktisch, weinig luxe, maar voor mij ideaal met de kids. Voordat je naar binnengaat, vraag je af of je alles bij je hebt (eten, boeken e.d.). De Baby Care Lounge van Schiphol is vanaf hier niet toegankelijk. Lees ook onze ervaring met lang parkeren op Schiphol!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën