15x Kinderactiviteiten in Berlijn – dit wil je niet missen

Dit doe je in Berlijn met kinderen

0

Met de kinderen was ik deze zomer een weekend in Berlijn op stedentrip. Wat was het heerlijk! Berlijn is een ontzettend leuke stad en er is heel veel te doen. Ik deel daarom tips voor kinderactiviteiten in Berlijn.

Als je Berlijn met kinderen bezoekt, heb je aan een weekend echt niet genoeg om de stad te zien. Ik denk dat je aan een week ook nog te weinig tijd hebt. Berlijn is een enorme stad en er is zoveel te doen. Bedenk daarom vooraf welke kinderactiviteiten in Berlijn jij graag wilt doen.

Kinderactiviteiten in Berlijn – de stad ontdekken

Berlijn is een mega stad en te voet kom je niet ver. Zeker niet als je met kleine kinderen op stedentrip bent. Ik ontdekte Berlijn per bakfiets en dat was ideaal met mijn peuter en kleuter.

Nu zijn er ook andere manieren dan per fiets om Berlijn te ontdekken. Bijvoorbeeld met een rondvaartboot of per Hop On Hop Off bus. Daarnaast is het openbaar vervoer ook een prima manier om Berlijn te ontdekken. Met de Berlin WelcomeCard reis je gratis en ontvang je korting op de entree.

Wij bereikten Berlijn per trein, dat was snel en goedkoop. Boek jouw tickets online!

Kinderactiviteiten in Berlijn – kindvriendelijke activiteiten

In Berlijn zijn er twee dierentuinen. Tierpark en Zoologischer Garten. De Zoologischer Garten is de oudste dierentuin van Duitsland, erg mooi en heel erg bekend. Het Tierpark is vergeleken met Zoologischer Garten een heel stuk ruimer van opzet. De ene dierentuin ligt in Oost-Berlijn, de andere in West-Berlijn.

2. Nog meer dieren zien? Ga dan naar het Aquarium. Het aquarium is 365 dagen per jaar geopend en heeft heel wat bijzondere dieren.

3. Speeltuinen zijn met kleine kinderen echt een must. Berlijn heeft wat dat betreft echt heel veel te bieden. Je vindt op zoveel plekken speeltuinen. Dat is ideaal. Met de kinderen ging ik met een bakfiets op stedentrip. Op die manier zag ik veel van de stad, ik kon de kinderen makkelijk vervoeren en bij een speeltuin stopten we even.

4. De Fernsehturm is een hele mooie, en bekende, manier om de stad van boven te ontdekken. De toren staat op de Alexanderplatz. Met een lift ga je erg snel omhoog, naar het platform waar je over de stad heen kan kijken.

5. Met de rondvaartboot zie je meer van de stad, zonder dat je met je kinderen moet slepen. Mijn jonge kinderen zijn helaas niet zo’n fan van rondvaartboten. Toch koos ik ook in Berlijn voor een boottocht. Je ziet Berlijn vanaf het water, wij deden de tour over de Spree en langs de musea. Er is ook een avondtour, die duurt drie uur. Als mijn man mee was geweest naar Berlijn, dan had ik hiervoor gekozen. Alleen zag ik het niet zitten om met een peuter en een kleuter tot 22.00 aan een activiteit mee te doen.

6. De Reichstag is ook een mooi gebouw om te bezoeken. Jaren terug was ik in Berlijn met mijn moeder en ik vond de Reichstag, zeker vanwege koepel en hoe je daarin rondloopt, echt een aanrader. Je kan vanaf boven over Berlijn uitkijken, dus ook daarom is het leuk om te doen. De toegang is gratis, maar je moet je wel vooraf online aanmelden of ter plekke in een rij gaan staan en hopen dat er nog plek is.

Wij bereikten Berlijn per trein, dat was snel en goedkoop. Boek jouw tickets online!

7. Legoland is natuurlijk leuk met kinderen. Er is een Legoland Discovery Center in Berlijn. Als je de kaartjes online bestelt, ben je goedkoper uit. Ook kan je een combinatieticket kopen.

8. Wij waren op de laatste namiddag naar het Schloss Charlottenburg geweest, met een heel mooi park. Centraler in de stad ligt Schloss Bellevue.

Kinderactiviteiten in Berlijn – kindvriendelijke musea

9. Het Natuurkunde museum licht vlakbij Hauptbahnhof en ook vlakbij het kindvriendelijke hostel waar wij verbleven. Een van mijn bloggers was er geweest met haar zoon en zij raadde het museum aan. Er is onder andere een Tyrannosaurus.

10. Het Computerspielemuseum gaat volledig over computerspellen. Veel kinderen zullen dit leuk vinden. Het gaat over de geschiedenis en ontwikkeling van computerspelletjes. Natuurlijk kan je heel veel spellen ook proberen.

11. Het DDR-museum is een museum waarin je vooral heel veel kan doen. Het gaat over het leven in de DDR.

Berlijn met kinderen in de zomer

In de zomer, op de mooie dagen dan, dan hoef je niet perse een museum in of een binnenactiviteit te doen. Berlijn is enorm en er zijn ook heel veel leuke buitenactiviteiten voor gezinnen.

12. Zo zijn er veel strandjes en parken. Waar wij heel graag heen wilden, maar wat niet doorging vanwege regen, was het Monbijoupark. Dit park heeft een speeltuin, kinderbad en een leuk café aan het water waar je onder andere pizza’s eet. Toen we in de rondvaartboot zaten kwamen we erlangs, een uur later regende het helaas.

13. Berlijninfo tipt twee mooie meren met stranden en speelmogelijkheden aan de rand van Berlijn. Dit zijn de Wannsee ten zuid-westen van Berlijn en de Mügelsee in het zuid-oosten.

14. Mooie, grote parken in Berlijn zijn onder andere het Mauerpark en Grosser Tiergarten.

15. Op Berlijn-blog kwam ik toevallig op een blog over een nog onbekend Labyrinth. Lees deze blog, het klinkt echt tof!

Lees ook: dit deden wij in Berlijn met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.