Joure met kinderen | 7x Leuke activiteiten

Wat is er te doen in Joure met kinderen, dit Friese dorp? Wij delen een aantal leuke kinderactiviteiten in en rondom deze stad.

Joure is officieel gezien geen stad, maar qua grootte is het net iets meer een stad dan een dorp. Het is het dorp van het jaarlijkse Friese ballonfestival en hier komt Douwe Egberts vandaan.

Doen in Joure met kinderen

Indoor speeltuin Speelbos

Regent het? Ga dan lekker spelen bij de binnenspeeltuin in Joure. Natuurlijk met allerlei speeltoestellen, er is een gedeelte voor de peuters en je kan naar de game-wereld. Speelbos Joure heeft ruim 1500 m2 speelplezier voor kinderen van 1 t/m 12 jaar. Ben je met dreumes of peuter, dan is er het peutereiland. Ideaal is dat kinderen boven 3 jaar hier niet mogen spelen.

Leuk is ook de Kids escape room, voor kinderen vanaf 6 jaar. Je hoopt te ontsnappen uit een kamer vol kisten gevuld met puzzels en breinbrekers. Wanneer de deur in het slot valt begint de race tegen de klok. De kinderen gaan hier natuurlijk als team aan de slag.

Museum

Een leuke kinderactiviteit in Joure is een bezoek aan het Museum Joure, want er is veel te zien en te doen in dit maakmuseum. In dit museum kunnen de kinderen zelf ontdekken en spelen. Na afloop drink je koffie met een stuk Friese oranjekoek in het  Museumcafé De Túnkeamer. Er is een terras in de tuin.

Zwembad Swimfun

Ben je in Joure met kinderen, dan mag een bezoek aan het zwembad Swimfun eigenlijk niet missen. In dit grote zwembaden zijn er glijbanen, bubbelbaden en golven. Voor de kleinsten is er een peuterbad met glijbaantje.

Zwemmen, meren en strandjes bij Joure met kinderen

Is het een mooie dag of wil je even uitwaaien? Ga dan naar het water van De Put van Nederhorst. Met een strandje en een groot stuk gras, je kan er zwemmen en er zijn een aantal speeltoestellen.

  • Daarnaast is er bij de Langweerder Wielen een klein strandje om met het gezin naartoe te gaan.
  • Of je gaat naar het Tjeukemeer, waar je meerdere strandjes kan vinden.

IJsboerderij Boereiis

Niet in Joure, je moet een stukje naar het noorden rijden. Maar op een mooie dag is deze beleefboerderij echt wel tof om te bezoeken. Natuurlijk voor een boerenijsje op het terras. Daarnaast kan je de boerderij en de dieren bekijken Er is een streekwinkel en voor de kinderen is er een grote speeltuin met klimtoestellen, speeltracktoren en een ‘springbulte’. (Website)

Puzzelmuseum Joure

Houden jullie van puzzelen? Dan is het leuk om tijdens je dag in Joure met kinderen naar het Puzzelmuseum te gaan. Hier zijn er allemaal soorten puzzels te zien en natuurlijk mag je zelf ook aan de slag gaan! Bezoek aan het museum gaat op afspraak.

Roompot Waterpark Terkaple

Overnachten in of bij Joure met kinderen

Blijf je langer in deze omgeving?

Overnacht dan bijvoorbeeld bij het Recreatiepark Tusken de Marren (letterlijk: tussen de meren), een vakantiepark in Akkrum. Bijna alle vakantiewoningen liggen aan het water en beschikken over een eigen aanlegsteiger.

Roompot Waterpark Terkaple ligt op een kilometer of 5 van Joure af. Hier verblijf je in ruime waterwoningen met een eigen aanlegsteiger. Er is een natuurbad en er zijn speeltuinen.

Verder lezen? Lees dan onze tips voor Friesland of bekijk wat je doet in Leeuwarden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.