Drachten met kinderen | 7x uitjes

Drachten is een van de grotere plaatsen in de provincie Friesland en heeft allerlei opties voor leuke uitjes. Wat is er te doen in Drachten met kinderen? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke tips!

Drachten is een dorp en deze plaats ligt vlakbij allerlei mooie natuurgebieden. Het mag dan een dorp zijn, het is wel een van de grootste plaatsen van Friesland.

Doen in Drachten met kinderen

De Naturij

Met 70.000m2 speelplezier het leukste familiepark van Friesland: zo zet De Naturij zichzelf neer. En er is hier dan ook echt veel te doen: begin bijvoorbeeld in de indoor speelhal. Daarna speel je uren buiten in de mega speeltuin. Ga racen in de verkeerstuin, ga naar het Reptielenhuis of knuffel de geitjes. Energie over? Dan ga je op expeditie in de natuur, je wandelt het kabouterpad of je speelt nog even in het Speelbos! Zodra corona voorbij is gaan wij deze testen.

Nationaal park de Alde Feanen 

De Alde Feanen is één van de grootste moerasgebieden in West Europa en dit gebied is absoluut een bezoek waard als je in Drachten met kinderen bent. Er is veel water, rietlanden en een grote diversiteit aan dieren en planten. Je begint je bezoek bij het bezoekerscentrum. Bij de balie liggen alle routes voor een vaar-, kano-, wandel-, of fietstocht. Voor kinderen is er onderzoeksmateriaal te leen. En breng een gratis bezoek aan de expositie ‘Geraakt! De laatste vlucht van Lancaster R5682’.

De ‘Betty de bij’- speurtocht is gemaakt voor kindjes van 4 tot en met 6 jaar. De Ontdekkingsreis langs het Otterpad is een route voor kids van 7 tot en met 12 jaar. In de Doe- en beleeftuin kunnen kinderen spelen en ontdekken. Het Pettebosk heeft een speelbos met een speelweide en moerasbos. Ook zijn er diverse touwbruggen, klimpalen en een survivalbaan.

Alde Faenen
Beeld: Zuidoost Friesland

Museum Dr8888

Op zoek naar cultuur tijdens je bezoek aan Drachten met kinderen? Dan ga je naar Museum Dr8888. Dit is één van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst in Noord-Nederland. Elke woensdagmiddag is het Kinderatelier in Museum Dr8888.

Blotevoetenpad Opende

Een leuke activiteit in Drachten met kinderen is het Blotevoetenpad Opende. Er zijn twee routes, een van 1,6 kilometer en een van 3,4 kilometer. Afsluiten doe je met thee of koffie en wat lekkers bij Theetuin Blotevoetenhof.

Een andere activiteit voor kinderen hier is de ontdekkingstocht door de natuur. Hierbij volg je het spoor van Benno Buitenpret. Dit moet je wel vooraf reserveren!

Speeltuin Spijkerdorp

De Speeltuin Spijkerdorp is een bouwspeelplaats en speeltuin. Hier kan je hutten bouwen maar je kan natuurlijk ook spelen in de speeltuin. Wil je zeker zijn dat je een hut kan bouwen, reserveer dan een plekje.

Een andere speeltuin in Drachten is Speeltuin De Draaikolk. Hier kan je in de zomer in het kleine zwembad pootjebaden. Het is heel ondiep!

Meer tips voor Drachten met kinderen

Zwemcentrum De Welle is een leuke plek om te gaan zwemmen in Drachten met kinderen. Er is een recreatiebad met een snelle glijbaan, bubbelbad en een pierenbad met glijbaan en een fontein. Ook is er een buitenbad met grote speelweide en een survivalrek.

Jumpstyle Drachten – Voor kinderen vanaf 7 jaar is deze jumphal een ontzettend leuk uitje! Ouders kunnen mee springen maar je kan ook koffie drinken op het terras.

Openluchtmuseum It Damshûs ligt ten zuidwesten van Drachten. De bezoekers kunnen hier op een levendige en actieve manier ervaren hoe laagveenturf werd gemaakt en hoe de veenarbeiders leefden en werkten in de periode van 1863 tot ca. 1920. 

Zin in een ijsje? Dan moet je bij Toscana Drachten zijn! Met natuurlijk veel soorten ijs en wafels maar ook koffie,  driedubbele tosti’s,  huisgemaakte Monchoutaart en smoothies.

Wil je uit eten in Drachten met kinderen, dan moet je toch zeker Wereldrestaurant Omnia overwegen! Met verse kwaliteitsproducten, topservice en live cooking. De kinderhoek is een heerlijke plek voor de kids om te spelen.

Overnachten in Drachten met kinderen

Blijf je langer in Drachten of omgeving? Dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties!

Van der Valk is een luxe 4-sterrenhotel aan de rand van Drachten.

Waterpark Zwartkruis is een vakantiepark van Summio. Dit park ligt op 25 minuten rijden van Nationaal Park De Alde Feanen. Je verblijft in een van de mooie villa’s aan het water. Je kan hier een boot of fiets huren om het landschap en de Friese meren te verkennen.

Verder lezen? Lees dan onze tips voor Sneek of bekijk wat je doet in Leeuwarden.

Drachten
FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën