Emmen met kinderen – 7x Uitjes

Tijdens een weekendje weg in Drenthe verbleven we in de omgeving van de stad Emmen. Wat doe je in Emmen met kinderen, een stad in de provincie Drenthe? Hier lees je onze tips na een bezoek aan deze stad en de regio!

Toen wij in Emmen en omgeving waren, verbleven we bij het kindvriendelijke vakantiepark CenterParcs Sandur. Dit is een fijn en kindvriendelijk park en een mooie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen!

Emmen met kinderen

Wildlands

Denk je aan Emmen, dan denk je waarschijnlijk aan Wildlands, de grote dierentuin in Drenthe. Wildlands bestaat uit drie themagebieden. Leuk aan de gebieden is dat er onderweg heel veel te doen is voor kinderen. Dan een speeltuintje, dan een speciaal pad en ook is er een touwparcours. Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel wat dieren te zien.

Op een regenachtige dag kom je waarschijnlijk nog tijd tekort, met een enorm binnengedeelte en een binnenspeeltuin. De achtbaan maakt het verhaal compleet!

Emmerdennen

Nadat we uit Wildlands kwamen zijn we nog naar de Emmerdennen gereden. Dit is een bosgebied bij Emmen en het is een leuke plek om met de kinderen heen te gaan. In de Emmerdennen is een wandeling uitgezet, je loopt dan langs hunebedden. In dit bos met oude zandduinen is de Haantjeduin met zijn 31 meter boven NAP een van de hoogste toppen van de Hondsrug. De Wandelroute Hunebedden Emmerdennen is 3,5 kilometer lang, je volgt de gele pijlen en de start is aan de parkeerplaats Hunebed Wolfsbergerweg.

Speelbos Emmerdennen

Ook is (of was, laat het ons weten!) er in de Emmerdennen een speelbos, dit is een natuurlijke speeltuin. Geen schommels, maar natuurlijke speeltoestellen en vooral: zelf doen en op avontuur gaan. Als je wilt ben je hier uren zoet met de kinderen.

Veenpark Emmen
Veenpark

Veenpark

In het Veenpark leer je heel wat over de Drentse prehistorie. Met de trein en met de boot kom je langs allerlei nostalgische dorpen. Tijdens een bezoek in dit museum bij Emmen gaan de kinderen op pad met Geert en Lieske. Dit zijn 2 kinderen uit het dorp Bargermond uit 1920. Zij nemen je mee op ontdekkingstocht door het dorp om samen de andere dorpskinderen te helpen met hun dagelijkse klusjes. Geert en Lieske vragen jouw hulp bij het oplossen van de vragen in hun dorp Bargermond. Via de radio kun je ze horen, ook in de huisjes. Bij de balie kun je een echt ouderwets leitje met krijtjes halen om de oplossing van de vragen op te lossen. 

Kinderboerderij

In Erica, net buiten Emmen, vind je de kinderboerderij Naoberhoeve. Er zijn onder andere schapen, alpaca’s en een pony. Zeker een aanrader voor een uitje in de omgeving van Emmen met kinderen. In overleg met de beheerder mag je bij de dieren binnen de verblijven komen en ze aaien. Verder is er een speeltuin en er staan traptrekkers. Daarnaast zijn er klusjes te doen, als je het leuk vindt om te helpen.

  • Aquarenabad is een groot en modern zwembad, inclusief een waterkreek en een mega glijbaan van 80 meter.

Verblijven in Emmen met kinderen

Hotel ten Cate met familiekamers ligt op loopafstand van Wildlands Aventure Zoo, het centrum van Emmen en Noordbarger. Er is een restaurant met een serre, een brasserie met terras en een schoonheidssalon.

CenterParcs Emmen met kinderen

Zwemmen in de omgeving van Emmen kan bij Center Parcs Sandur. Wij waren hier een weekend met de kinderen. Op het park aangekomen verliep het inchecken heel vlot. Daarna reden we met de auto naar het huisje. Op dit park is de regel dat één auto bij het huisje mag blijven staan. Wat wel zo veilig is, is dat je naast de weg op het park een wandeldeel hebt. Tussen de weg en dit gedeelte zijn bosjes. Met jonge kinderen nog steeds oppassen natuurlijk, maar het is wel een stuk veiliger dan wanneer je over de weg moet lopen.

Sandur Emmen

De huisjes op dit park zien er niet allemaal hetzelfde uit. Om ieder huisje is een natuurlijke afscheiding gemaakt. Je hebt een vrij ruime tuin die grenst aan het water. De voorzieningen in je huisje zijn afhankelijk van het type huisje dat je boekt. Wij hadden een comfort huisje dat geschikt was voor zes personen. Beneden vind je de badkamer, een apart toilet, woonkamer en keuken. Boven zijn er nog twee slaapkamers.

Faciliteiten

Zoals bij ieder CenterParcs park is er een centraal gedeelte met restaurants, bars, activiteiten, binnenspeeltuin en een zwembad. Iedere dag liepen we langs de kinderboerderij. Hier kan je ook pony rijden. Direct naast de kinderboerderij is een speeltuintje. In het weekend hebben wij zoveel gedaan, dat we amper de tijd hadden om van deze faciliteiten gebruik te maken. De eerste avond aten wij bij de snackbar en daarna gingen we door naar het zwembad.

Na het zwemmen gingen de kinderen direct door naar de binnenspeeltuin. Deze bestaat uit een gedeelte met veel ren mogelijkheid, en een ballenbak – klimgedeelte. De kinderdisco, het midgetgolfen en alle andere leuke activiteiten die georganiseerd worden voor de kids hebben wij helaas niet kunnen doen. Tijdens het weekend in Emmen met kinderen werd ons meerdere keren gevraagd of we echt niet een paar dagen langer konden blijven. Er was nog zoveel om te doen.

Wat zijn jouw tips voor Emmen met kinderen? Dit doe je in Assen met gezin!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.