Assen met kinderen | 7x kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Assen met kinderen, de stad in het noorden van de provincie Drenthe? Wij delen een aantal leuke tips voor kinderactiviteiten en restaurants.

Assen ligt vlakbij de provincies Groningen en Friesland. De stad heeft een binnenhaven en in de omgeving is er veel natuur. Wil je de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zien, dan kan je deze route lopen van ongeveer 4 kilometer.

Doen in Assen met kinderen

Adventure land

Een actief uitje is het klimcentrum In- en Outdoor Adventureland en hier kan je naartoe gaan met kinderen vanaf 5 jaar. De Jungle en het Klimpark nodigen uit tot een uitgebreide ontdekkingstocht. De klauterjungle is buiten en deze is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De klimwand en het hoogteparcours zijn indoor en geschikt voor kids vanaf 7 jaar. Met klimgordels en onder begeleiding van een instructeur gaan ze op ontdekkingstocht. Ook is er onder andere een survivalbaan of ga vlotten bouwen.

Drents museum

Het Drents museum is gevestigd in het voormalige provinciehuis van Assen. Dit museum staat in het teken van de geschiedenis van Drenthe. Over de prehistorie bijvoorbeeld maar ook over de rijkere families.

Ook met kinderen is een bezoek aan dit museum een aanrader. Bij alle grotere tentoonstellingen worden er familieroutes gemaakt waarbij er allerlei opdrachten bedacht worden. Ook kan je hier naar Het Grootste Poppenhuis van Nederland.

Asserbos met stadsboerderij

Het Asserbos is een van de oudste bossen van Nederland en dit bos ligt vlakbij het centrum van Assen. In het bos is er de Stadsboerderij, een vogeleiland, het Hertenkamp en een waterspeeltuin bij het Duurzaamheidscentrum. Bij het Duurzaamheidscentrum liggen wandelroutes en speurtochten met verschillende lengtes en thema’s. Deze zijn geschikt voor kinderen van 4 – 12 jaar. Op een mooie dag kan je uren doorbrengen in dit gebied!

Meer uitjes Assen met kinderen

1. Het Landgoed Overcingel ligt in het centrum van de stad. Dit is een Engelse landschapstuin van vijf hectare. Het park werd rond 1820 aangelegd en in het park zijn twee vijvers en er is een bloementuin.

2. Net buiten Assen ligt recreatieplas Baggelhuizen. Leuk om heen te gaan met de kinderen want er is een groot strand, speeleiland en vlonder in het water met glijbaan en kabelbaan. In dit gebied is er een kiosk, toiletten, een douche en sportvelden.

3. Yankee Doodle is een kindvriendelijk restaurant in Assen met kinderhoek. Het is een Amerikaans familierestaurant. Voor de kinderen zijn er diverse menu’s met onder het pancake- en kinderbuffet als keuzemogelijkheden.

Speeltuinen Assen en omgeving

#1 Regent het of willen de kinderen gewoon even een paar uur spelen? Dan kan je naar de binnenspeeltuin Ballorig gaan. Hier zijn aparte gedeeltes voor de jongste kinderen.

#2 Een andere indoor speeltuin vind je bij Skik in Assen. Op dit vakantiepark is er een indoor speeltuin en een bowlingbaan. Je kan hier ook voor een middag naartoe gaan.

#3 De grote buitenspeeltuin Kloosterveen heeft veel toestellen en is gratis toegankelijk (Asserwijk 38).

#4 Een van de indoor speeltuinen in de omgeving van Assen met kinderen is de speeltuin Tippedoki op de kindercamping De Berenkuil. In Tippedoki kunnen kinderen spelen in een klimjungle tot 10 meter hoog! Ga op avontuur en klim van boomhut naar boomhut via touwbruggen naar de top van hoge klimboom. Tippedoki is geschikt voor kinderen van 2 jaar tot en met 10 jaar. De speeltuin is opgedeeld in een gedeelte specifiek voor de kinderen t/m 5 jaar en het overige gedeelte is voor kinderen vanaf 6 jaar.

  • Tippedoki is in de periode tussen 29 maart en 1 september tijdens de vakanties (Pasen, Meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en Zomervakantie) niet geopend voor dagbezoek en uitsluitend toegankelijk voor de campinggasten.

Doen in de omgeving van Assen met kids

Ook in de omgeving van Assen zijn veel leuke uitjes te doen! Enkele tips daarvoor zijn:

  • De dierentuin Wildlands. Wij waren hier een dag met de kinderen en vonden dat erg leuk.
  • Ga naar de Hunebedden!
  • Kamp Westerbork is een speciaal uitje. Blogger Alyt was hier met haar kinderen.
  • Bezoek het pretpark Drouwenerzand
  • Het Friese dorp Appelscha ligt vlakbij.
  • Ga naar het Boomkroonpad in Drouwen

Overnachten in Assen met kinderen

De Bonte Wever is eigenlijk een combinatie van een uitje en een kindvriendelijke plek om te overnachten. Je verblijf hier is op basis van All Inclusive. Er is een subtropisch zwembad waar je ook een dagje heen kan gaan. Voor de ouders is er het saunaparadijs. Daarnaast is er onder andere een bowlingbaan, Kidsjungle en midgetgolf. 

Overnachten kan ook bij het Van der Valk Hotel. Dit hotel ligt aan de rand van de Baggelhuizerplas. Er zijn familiekamers en parkeren kan gratis bij dit hotel.

Verder lezen? Lees onze tips voor Emmen met kinderen bezoeken of lees wat je doet in Drachten.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën