Landal Coldenhove met kinderen | Review

Tijdens Hemelvaart 2022 waren wij een aantal dagen op het vakantiepark Landal Coldenhove met ons gezin, tijdens een familieweekend. In dit artikelen delen wij onze ervaringen tijdens ons verblijf of dit park bij Eerbeek.

Ik wilde al heel lang eens naar dit vakantiepark in Gelderland, omdat het midden op de Veluwe ligt. Tussen de wildroosters in, in het bos. Als je Reistipsmetkids.nl al langer volgt, dan weet je dat wij een voorliefde hebben voor natuur en wandelen. En dat is precies wat ik verwachtte van een vakantiepark op de Veluwe.

Ons verblijf bij Landal Coldenhove met kinderen

Wij verbleven van woensdag tot en met zondag bij dit vakantiepark. Genoeg tijd dus om de omgeving en de faciliteiten op het park te ontdekken. Voor ons was er een bungalow voor zes personen geboekt. Met twee kinderen hadden we daarom genoeg ruimte, maar de bungalows zijn niet echt ruim. De bungalow heeft drie slaapkamers, een badkamer en apart toilet, woonkamer, keuken en een schuurtje.

Het mooie aan dit bungalowpark is dat je echt middenin het bos verblijft. Vanaf de bank, en vanaf het terras, kijk je direct naar de heuveltjes en bomen. Dat geeft echt het vakantie-middenin-de-natuur-gevoel. Ideaal! Wat ook prettig is aan de vele bomen en heuvels, is dat je echt de rust ervaart. De huisjes liggen van elkaar af en door deze natuur kijk je niet direct bij de buren naar binnen. Onlangs waren we bij Landal Hochwald en ook daar had je de privacy, maar door de bomen van de Veluwe is er nog meer rust.

Faciliteiten

Op het park zijn veel faciliteiten. De grote indoorspeeltuin was favoriet bij de kinderen, maar ook de buitenspeeltuin bij de receptie viel goed in de smaak. Op sommige momenten was er een opblaasbare stormbaan, waar ze enthousiast gebruik van maakten. Daarnaast zijn er bowlingbanen, een overdekt zwembad en de kinderen hebben onder begeleiding mogen klimmen.

Wat wij ook erg leuk vonden was dat er op heel veel plekken kleine speeltuintjes te vinden zijn. Zo konden we soms wat rustigere plekken vinden op Landal Coldenhove dan het stuk bij de receptie en de kinderen konden toch lekker hun gang gaan.

Omgeving Landal Coldenhove

Vanaf het park wandel je zo het bos in en de heide op. Mijn man en ik wandelden een kilometer of vijf, de heide over en het bos door en draaiden toen om. Zo kan je eindeloos wandelen. De kinderen maak ik minder blij met zomaar een wandeling, dus daarom deel ik ook wat andere tips:

  • Vanaf het bezoekerscentrum bij De Posbank liepen wij de paarse route (5 kilometer). Aan het begin zijn allerlei speeltuinen, onderweg kom je langs een restaurant. Vanaf Landal Coldenhove kan je hierheen wandelen, wel ben je dan zo’n 2 uur onderweg en dan moet je ook weer terug.
  • De steden Arnhem en Apeldoorn liggen vlakbij.
  • Burgers’ Zoo of de Apenheul bezoeken
  • Loenense waterval, de hoogste waterval van Nederland
  • Bezoek de Hoge Veluwe
  • Reizen met de Veluwsche Stoomtrein
  • Klimbos Veluwe

Je kunt in de buurt uitstapjes maken naar Burgers’ Zoo in Arnhem of de schaapskooi van Loenen. In het vakantiepark zelf is ook genoeg te doen, voor de kinderen het indoorspeelparadijs, de Bollo Club, een dierenweide en een overdekt zwembad met peuterbad. Om even bij te komen kun je op het vakantiepark genieten van een heerlijke maaltijd in de Brasserie.

Landal Coldenhove – een succes?

Wij vinden dit een ideaal park voor een weekend weg of vakantie op de Veluwe. Wel waren de bungalows wat verouderd. Als je een nieuwer huisje wilt, dan kan je kiezen voor dit Boswachterschalet voor vier personen. Ook zijn er andere modernere huisjes en je kan verblijven in een safaritent of op de camping.

Op en rond het park is meer dan genoeg te doen. Er zijn grotere faciliteiten, zoals de binnenspeeltuin en het zwembad, en daarnaast zijn er ook veel kleinere speeltuinen en er is een grote buitenspeeltuin. In de omgeving van het bungalowpark zijn veel uitstapjes mogelijk. Dus wij raden een verblijf hier zeker aan! Een verblijf bij dit park boek je via de website van Landal.

  • Over de Veluwe schreven we onder andere blogs over een verblijf in Garderen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën