5x Posbank met kinderen | Wandelen en overnachten

0

Wandelen over de Posbank met kinderen stond al een tijd op mijn wensenlijst. Ik had al zo vaak gehoord dat dit gebied prachtig was. Tijdens een vakantie op de Veluwe, bij Landal Coldenhove, verbleven we heel dichtbij de Posbank. Reden om erheen te gaan! In deze blog deel ik mijn indrukken en tips.

De Posbank ligt bij Rhenen in de provincie Gelderland. Dit gebied bestaat uit een heuvelachtig landschap, tot wel 90 meter hoog. Dit gebied ligt in het Nationaal Park De Veluwezoom op de Veluwe.

Waarom heet dit gebied de Posbank? Ik lees dat de Posbank een stenen bank is die in 1918 aan de rand van Herikhuizerveld is geplaatst. Deze staat op een hoog punt met een mooi uitzicht en is neergezet ter ere van de heer G.A. Pos, oud–voorzitter van de ANWB. 

Posbank met kinderen

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum (Heuvenseweg 5a in Rheden) is een mooi startpunt voor een bezoek aan de Posbank. In het bezoekerscentrum is er veel te zien en doen. Zo is er voor kinderen de zwijnenkuil, waarin de kinderen ravottende zwijnen mogen zijn. Naast de brasserie, dus buiten, is er een leuke speeltuin. Vervolgens is er vlakbij de schaapskooi, bij de groene wandelroute, een klim- en klauterpad. Bij het bezoekerscentrum zijn ook speurtochten uitgezet voor kinderen.

Posbank met kinderen

Wandelen op de Posbank met kinderen

Wij wandelden de Wandelroute Veluwezoom-Posbank, een route van 5 kilometer. Deze route is uitgezet door de boswachter, waarbij haar favoriete plekken gekozen werden. Er wacht je daarom een route met mooie uitzichtpunten en wandelen over toppen. Dit betekent ook dat de route wat zwaarder is dan een gemiddelde route van 5 kilometer, maar wij vonden het goed te doen. Halverwege kom je langs Paviljoen de Posbank, waar je op adem kunt komen.

Het is een hele mooie route en vanwege de variatie, onder andere qua klimmetjes, is het ook leuk om te wandelen met het gezin. Zo kom je langs het uitzichtpunt waar ook een speciaal zigzagpad is aangelegd voor mensen in een rolstoel.

Wandel je met jonge kinderen, er is ook een buggyroute van 3,5 kilometer uitgezet vanaf het bezoekerscentrum.

Overnachten op de Posbank met kinderen

Nationaal Park De Veluwezoom met het gezin ontdekken tijdens een weekendje weg of een langere vakantie? Dit zijn enkele tips voor kindvriendelijke accommodaties:

Dat waren onze tips voor de Posbank met kinderen! Lees ook over wandelen in de duinen van Noord-Holland.

Posbank
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.