Posbank met kinderen | 5x Wandelen en overnachten

Wandelen over de Posbank met kinderen stond al een tijd op mijn wensenlijst. Ik had al zo vaak gehoord dat dit gebied prachtig was. Tijdens een vakantie op de Veluwe, bij Landal Coldenhove, verbleven we heel dichtbij de Posbank. Reden om erheen te gaan! In deze blog deel ik mijn indrukken en tips.

De Posbank ligt bij Rhenen in de provincie Gelderland. Dit gebied bestaat uit een heuvelachtig landschap, tot wel 90 meter hoog. Dit gebied ligt in het Nationaal Park De Veluwezoom op de Veluwe.

Waarom heet dit gebied de Posbank? Ik lees dat de Posbank een stenen bank is die in 1918 aan de rand van Herikhuizerveld is geplaatst. Deze staat op een hoog punt met een mooi uitzicht en is neergezet ter ere van de heer G.A. Pos, oud–voorzitter van de ANWB. 

Posbank met kinderen

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum (Heuvenseweg 5a in Rheden) is een mooi startpunt voor een bezoek aan de Posbank. In het bezoekerscentrum is er veel te zien en doen. Zo is er voor kinderen de zwijnenkuil, waarin de kinderen ravottende zwijnen mogen zijn. Naast de brasserie, dus buiten, is er een leuke speeltuin. Vervolgens is er vlakbij de schaapskooi, bij de groene wandelroute, een klim- en klauterpad. Bij het bezoekerscentrum zijn ook speurtochten uitgezet voor kinderen.

Posbank met kinderen

Wandelen op de Posbank met kinderen

Wij wandelden de Wandelroute Veluwezoom-Posbank, een route van 5 kilometer. Deze route is uitgezet door de boswachter, waarbij haar favoriete plekken gekozen werden. Er wacht je daarom een route met mooie uitzichtpunten en wandelen over toppen. Dit betekent ook dat de route wat zwaarder is dan een gemiddelde route van 5 kilometer, maar wij vonden het goed te doen. Halverwege kom je langs Paviljoen de Posbank, waar je op adem kunt komen.

Het is een hele mooie route en vanwege de variatie, onder andere qua klimmetjes, is het ook leuk om te wandelen met het gezin. Zo kom je langs het uitzichtpunt waar ook een speciaal zigzagpad is aangelegd voor mensen in een rolstoel.

Wandel je met jonge kinderen, er is ook een buggyroute van 3,5 kilometer uitgezet vanaf het bezoekerscentrum.

Veluwezoom

Overnachten op de Posbank met kinderen

Nationaal Park De Veluwezoom met het gezin ontdekken tijdens een weekendje weg of een langere vakantie? Dit zijn enkele tips voor kindvriendelijke accommodaties:

  • Wij verbleven bij Landal Coldenhove, een vakantiepark midden in de bossen. Vanaf het vakantiepark kan je over de heide naar de Posbank wandelen, maar dat is een tocht van zo’n 2 uur. Met de kinderen stap je waarschijnlijk in de auto en dan rijd je om het gebied heen. Wij waren daarom ongeveer een half uur onderweg.
  • Bilderberg Residence Groot Heideborg – Wij waren hier met de kinderen en ook dit hotel heeft familiekamers.

Dat waren onze tips voor de Posbank met kinderen! Lees ook over wandelen in de duinen van Noord-Holland en de tips voor wandelroutes met speelbos.

Posbank

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën