Dierentuin Curacao | Ons bezoek

Toen we hoorden dat er op Curacao een kleine dierentuin is, moesten we hier natuurlijk even heen. Je vindt de dierentuin in het Willemstad. Het uitje is goed te combineren met een bezoek aan het centrum van Willemstad of met een Dushi Walk!

De Curacao wordt gerenoveerd op het moment dat wij er zijn (2015). Het grootste gedeelte van deze dierentuin is dicht, maar in de speeltuin kunnen de kinderen gewoon spelen. We besluiten daarom om toch even een kijkje te nemen in het park! Naast de speeltuin zijn er ook een aantal dieren die je kan zien. De entree van het park is gratis, de dierentuin is wel afhankelijk van giften.

Dierentuin-Curacao-Willemstad-kinderen-gratis

Dierentuin Curacao

Een paar huisregels aan het begin van het park. De medewerkers waren trouwens heel relaxed en namen regelmatig bezoekers mee om tijdens het rondje over het park.

Als je binnenkomt in de dierentuin loop je gelijk tegen een kleurrijke speeltuin aan. Er zijn twee grote speeltuinen: een speeltuin voor kleinere kinderen en een speeltuin voor grotere kinderen. Wij zijn de hele tijd in de speeltuin voor kleine kinderen gebleven, onze kids waren in die tijd nog erg jong (1 en 3).

IMG_5272
IMG_5282

En naast de speeltuin lopen dieren! De dieren zijn toch meestal de reden waarom je naar de dierentuin gaat. De oudste bekijkt met Johan alle dieren. De jongste heeft meer interesse in de speeltuin.

Flamingo’s! Op een aantal plekken op Curacao zie je ze in het wild, in deze zoo bekijk je ze van dichtbij.

IMG_5304

We wandelen een rondje langs de dieren. Als we dat hebben gedaan, spelen de kinderen nog een uurtje in de speeltuin. Ondanks de verbouwing hebben de kinderen een leuke middag gehad. Ik ben wel benieuwd naar de hele dierentuin!

Lees ook: tips voor Aruba

IMG_5310
2 Comments
  1. Sheila zegt

    Ik bezoek graag dierentuinen. Vooral in andere landen, omdat je dan toch weer kans hebt om andere dieren te zien die je niet in Nederland ziet. Ik moet wel zeggen, op basis van de foto’s, ziet de dierentuin er nou niet bepaald uitnodigend uit om het te bezoeken. Ligt niet aan jouw kwaliteit van foto’s hoor :). Ik bedoel meer hoe de hokken eruit zien. Maar goed, er vindt een verbouwing plaats. Dus wie weet is dat zo dus heel anders.

    1. karlien zegt

      Klopt, ik snap je punt! De dierentuin of Curacao is niet zo bekend dus wilde het toch op mijn website vermelden. Hopelijk gaan we binnen een aantal jaar nog eens en is de dierentuin dan af.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.