Aruba met kinderen | 7 kinderactiviteiten

4

Eind 2015 waren we op Curacao. Voordat we erheen gingen, hadden we het idee dat we één van de buureilanden zouden bezoeken: Bonaire of Aruba. Omdat ik nieuwsgierig was naar Aruba met kinderen, deel ik een aantal tips. De broer van mijn zwager woont op Aruba en deelde deze tips met mij.

Aruba met kinderen

Tips voor een vakantie op Aruba met kinderen

1. Stranden
Op Aruba zijn, dan denk je aan veel zon, zee en witte zandstranden. Aanraders met kind zijn de stranden Baby Beach, Arashi Beach en Nikky Beach.

2. Philips Animal Garden
Centraal op het eiland ligt het dierenopvangcentrum Philips Animal Garden. In deze kleine opvang worden allerlei soorten dieren opgevangen. Als je entree hebt betaald krijg je een zakje voer dat je aan de dieren mag geven.

3. Arawa Water Park
Een zwemparadijs waar je de hele dag kan glijden, zonnen en zwemmen. Ook kan je hier je kinderfeestje organiseren.

4. Hooiberg Water Park
Aan de voet van de hooiberg ligt een groot waterpark. Er zijn vijf glijbanen waarvan twee kamikaze glijbanen zijn. Er is ook een groot kinderbad met Waterfort. Een leuke dag uit dus, naar dit waterpark op Aruba.

12736850_10153907236549231_1353368443_o

5. Palm Island
Met de boot ben je in zeven minuten bij Palm Island. Je kan hier zwemmen, snorkelen en genieten van de glijbanen. Tegen betaling zijn er meer mogelijkheden.

6. Surfles
Als de kinderen ouder zijn lijkt me dit fantastisch: naar een tropisch eiland gaan en leren surfen. Op Aruba kan je leren surfen en suppen, wat natuurlijk leuk is voor ouders en kinderen. In de ochtend samen op de plank, in de middag relaxen op het strand of bij het zwembad.

7. Archeologiemuseum
Na al het watergeweld ook een culturele tip: het archeologiemuseum in het centrum van Oranjestad. Ook de historie van Aruba heeft een plaats in dit museum.

Bekijk ook de vakanties naar dit eiland.

Foto credits gaan naar Aruba toerisme

4 Comments
 1. jeapiebel zegt

  Wat een prachtige foto’s zeg. Jammer ik ben zelf nooit naar Curacao en Bonaire of Aruba geweest. Handig first hand tips van de familie die daar woont.

 2. Rowan - sillysis.nl zegt

  Mooie foto’s! Die eerste foto is echt zooooo mooi! Daar zou ik nu wel even willen liggen, op mijn handdoekje! Wat een mooie plekken heb jij bezocht met je kinderen! Echt heel erg leuk. Ik heb zelf (nog) geen kinderen, en het voelt altijd alsof ik nu alles eruit moet halen omdat het voor mijn gevoel straks niet meer kan. Wat erg he? Jij laat mij zien dat dat echt niet zo hoeft te zijn!! Dus dank je wel daarvoor!

  1. Karlien zegt

   Dank 🙂 Met kids kan je inderdaad nog heel veel doen. Wel doe je wat aanpassingen. Ik hou zelf het meeste van de plekken waar je ook zonder kids heen kan gaan en die toch ook met kids goed te doen zijn. Dat je ouders bent hoeft helemaal niet te betekenen dat je alleen nog maar in kinderparadijzen bent 😉
   Wat ik je wel kan aanraden is om de dingen te doen die je met kids niet zo heel snel zou doen. Uitgebreid shoppen in New York bijvoorbeeld. Of eindeloos op het strand liggen op een tropisch eiland.

 3. Patricia zegt

  Ik ben er nog niet geweest, maar dit gaat op mijn lijstje. En ik wil je mijn complimenten geven, de foto’s zijn prachtig

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.