Aruba met kinderen | 11x Uitjes

Eind 2015 waren we op Curacao. Voordat we erheen gingen, hadden we het idee dat we één van de buureilanden zouden bezoeken: Bonaire of Aruba met kinderen. De broer van mijn zwager woont op Aruba. Hij deelde onderstaande tips voor kinderuitjes en een leuke kindervakantie Aruba.

In dit artikel staan tips voor leuke kinderactiviteiten op Aruba. Daarnaast geven we ideeën voor kindvriendelijke accommodaties en pakketreizen naar dit mooie eiland. Heb jij andere tips, laat het ons dan weten!

Kindervakantie Aruba

Aruba is een heerlijk vakantie-eiland waar veel uitstapjes en bezienswaardigheden zijn. Op dit One happy island, in het Caribisch gebied, zijn er mooie natuurwonderen, er is een heerlijke sfeer, witte zandstranden en fijne hotels. Nog twee grote voordelen van een vakantie naar dit Caribische eiland: ze spreken er Nederlands en het hele jaar door is het zo rond de 30 graden. Ideaal ook als je op zoek bent naar winterzon.

De mensen hier zijn ontzettend leuk en lief tegen kinderen. Op straat, op het strand en in de supermarkt overal stoppen ze even om wat tegen onze kinderen te zeggen. De stranden zijn schoon en met waterschoentjes aan je kind overal prima in het water. Het strand Baby beach is echt ideaal voor kinderen omdat het water daar heel rustig en ondiep is. Op straat vind ik het helaas niet zo kindvriendelijk omdat er buiten de badplaatsen geen stoep is.

Dit doe je op Aruba met kinderen

Laten we beginnen met de hoofdstad van Aruba, leuk om hier even doorheen te wandelen met de kinderen. Er is bijvoorbeeld de militaire vesting Fort Zoutman, dit is het oudste gebouw van het eiland en ga naar de winkelstraat Gaya G.F. Betico Croes. En bezoek eventueel het Na al het archeologiemuseum in het centrum van Oranjestad. Ook de historie van Aruba heeft een plaats in dit museum.

Leuke kinderuitjes met dieren

Centraal op het eiland ligt het dierenopvangcentrum Philips Animal Garden. In deze kleine opvang worden allerlei soorten dieren opgevangen. Als je entree hebt betaald krijg je een zakje voer dat je aan de dieren mag geven.

  • Een ander uitje met dieren op Aruba zijn een bezoek aan de Struisvogelfarm, Aruba Ostrich Farm. De kinderen leren hier van alles over deze dieren. Ook is er een restaurant, Savanna Lodge Bar & Restaurant. (Website)
  • De Butterfly Farm is een vlindertuin op het eiland, deze ligt vlakbij Palm Beach. Je kan met één kaartje de hele vakantie langskomen.
  • Donkey Sanctuary is een ezelopvang in Bringamosa waar ezels een veilig thuis wordt gegeven. Er zit een bezoekerscentrum bij.

Semi-onderzeeër Seaworld Explorer

Ga op een tour met de semi-onderzeeër Seaworld Explorer, veel gezinnen kiezen voor dit leuke uitje op Aruba! Je ontdekt het zeeleven bij Arashi Reef en je ziet het Antilla Shipwreck. Een tour duurt ongeveer 1,5 uur.

Hooiberg Water Park

Aan de voet van de Hooiberg ligt een groot waterpark, dat is deze. Er zijn vijf glijbanen waarvan twee kamikaze glijbanen zijn. Er is ook een groot kinderbad met Waterfort. Een leuke dag uit dus, naar dit waterpark op Aruba.

Ook tof is het om de Hooiberg te beklimmen! Deze heuvel, het is eigenlijk geen berg, is 170 meter hoog en je beklimt deze via allerlei trappen. Van boven heb je een mooi uitzicht over het eiland.

Stranden op Aruba met kinderen

Op Aruba zijn, dan denk je aan veel zon, zee en witte zandstranden. Aanraders met kind zijn onder andere de stranden Baby Beach (ondiep water), Arashi Beach, Mangel Halto en Nikky Beach. Het mooiste zandstrand van Aruba is misschien wel Manchebo Beach. Dit strand ligt tussen Druif Beach en Eagle Beach, twee andere mooie stranden. Bij Baby Beach kan je goed snorkelen!

Met de boot ben je in zeven minuten bij Palm Island. Je kan hier zwemmen, snorkelen en genieten van de glijbanen. Tegen betaling zijn er meer mogelijkheden.

Als de kinderen ouder zijn lijkt me dit fantastisch: naar een tropisch eiland gaan en leren surfen. Op Aruba kan je leren surfen en suppen, wat natuurlijk leuk is voor ouders en kinderen. In de ochtend samen op de plank, in de middag relaxen op het strand of bij het zwembad.

12736850_10153907236549231_1353368443_o

Natuurgebied Ari Kok Nationaal Park

Natuurgebied Arikok National Park wordt wel gezien als de nationale schat van Aruba. Er zijn hier mooie landschappen, je kan er dieren zien en er zijn vele soorten flora en fauna. Je kan er wandelen, er zijn grotten, originele Indiaanse rotstekeningen en ongebruikelijke landformaties van lava, kwartsdioriet en kalksteen. De grotten zijn geopend tussen 8.00 en 16.00.

Bubali Vogelreservaat

Het Bubali Vogelreservaat ligt in de buurt van de Palm Beach hotels en de historische Hollandse molen. In dit gebied leven tachtig soorten trekvogels. Deze kan je vanuit de Bubali uitkijktoren zien. Je hebt dan een mooi uitzicht op hun rust- en broedgebied.

Zonvakantie Aruba met kinderen

Vlucht en hotel direct boeken? Dit zijn mooie opties voor gezinnen met kinderfaciliteiten en ook all inclusive.

TAMARIJN ARUBA ALL INCLUSIVE ligt aan Druif Beach, met een langzaam aflopend strand. Met klimrots, kidsclub en gamesroom voor de kinderen en er zijn negen restaurants.

  • Gamesroom
  • Klimrots
  • Kidsclub (5 t/m 12 jaar)
  • Zwembad
TAMARIJN ARUBA ALL INCLUSIVE

DIVI VILLAGE ALL INCLUSIVE VILLAS heeft 8 zwembaden, een Klimrots en een Kidsclub (5 t/m 12 jaar). Ultra All Inclusive betekent bij Divi een keuze uit 13 restaurants, 10 bars, 8 zwembaden, kidsclubs en bijna alles wat bij de naastgelegen Divi Resorts hoort.

Naar Aruba met kinderen!

De vluchttijd van Amsterdam naar Aruba is 10 uur, op Aruba is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Vergelijk vliegtickets van alle maatschappijen bij Skyscanner of direct bij TUI.

Wil je een auto huren tijdens een vakantie op Aruba met kinderen, dan raden wij SunnyCars met de all-in service aan. Je hebt dan alle verzekeringen direct geregeld.

Familiehotels

Koop je een vliegticket apart, dan kan je uit een van de vele accommodatie kiezen. Amsterdam Manor Beach Resort ligt tegenover Eagle Beach op Aruba. Er zijn ruime studio’s en suites met een volledig uitgeruste keuken of kitchenette. Er is een buitenzwembad en een kinderzwembad.

Lees ook onze tips voor een vakantie op Curacao of tips voor de Dominicaanse republiek
Foto credits bij dit artikel gaan naar Aruba toerisme

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën