Dit doe jij op Bonaire met kinderen!

0

Bonaire met kinderen is een super goed idee! Ik heb locals (en makers van de website www.bonaireparadise.nl) gevraagd om hun tips over een vakantie naar Bonaire met kids. 

Bonaire met kinderen, het paradijs bestaat nog!

Bonaire is een klein eiland, het is 40 km lang en 12 km breed en er wonen heel weinig mensen. Dit tropische paradijs ligt in de Caribische zee ten noorden van de kust van Venezuela en vlakbij Curaçao en Aruba. Het is een Nederlandse gemeente, de taal is Nederlands maar ook Engels, Papiaments en Spaans worden veel gebruikt. Er zijn geen kilometerslange zandstranden zoals op Aruba maar de zandstranden die er zijn, zijn van grote schoonheid. Klein Bonaire, het betoverende rifeilandje voor de kust van Kralendijk, kent hagelwitte zandstranden waar je heerlijk kunt relaxen in de Caribische zon op vakantie.

Lees ook: dit gezin ging met hun baby naar Bonaire op vakantie en boek direct jouw vakantie

Bonaire-varen-boot-snorkelen

Varen met de Good Return

Met de boottochten van Good Return is alles mogelijk tijdens je vakantie! Maak een sunsettrip om Klein Bonaire of een rondvaart langs de kust van het grote eiland. Ga op een snorkeltrip, BBQ, privé feest of trouwerij.

Landschap Bonaire bekijken

Op het eiland zijn drie landschappen: drie verschillende landschappen: de heuvels in het noorden met het Washington Slagbaai National Park. Hierover plaatste ik eerder een blog. In de hoogte verspringende kalksteenterrassen vind je in het in het midden van het eiland tussen Kralendijk en Rincon. Het zuiden is vlak, op zeeniveau zelfs en hier liggen de zoutpannen. Ook is er een lagune met een mangrovevegetatie.

Stranden op Bonaire met kinderen

Er zijn hoge golven rondom het eiland, waardoor niet ieder strand geschikt is om te zwemmen. Playa Fuchi is een heerlijk strand op het westelijke puntje. Ga hierheen als je wilt snorkelen! Playa Frans staat bekend als het mooiste strand, gelegen vlakbij het slagbaai Nationaal Park. Na een klim bereik je 1000 Steps Beach.

In de buurt van Kralendijk kan je terecht bij Te Amo Beach, het uitzicht op binnenkomende vliegtuigen maakt dit een leuke ervaring, zeker ook als je met kinderen reist. Pink Beach is het drukste strand, hier kan je zowel duiken als snorkelen en picknicken. Hier vind je dan ook veel families. En natuurlijk mag je Coco Beach en Klein Bonaire niet missen tijdens je strandvakantie.

Watersport Bonaire: windsurfen, duiken, snorkelen en kano-en

Windsurfen! Mijn hobby sinds deze zomer. Het eiland staat wereldwijd bekend om de perfecte omstandigheden voor windsurfen. De windsurfers vind je in Lac Bay, ook leuk om naar te kijken met je kinderen.

Waar het eiland ook wereldwijd om bekend staat zijn de goede duiklocaties! Het koraal is van hoge kwaliteit en op sommige plekken is het zicht meer dan negentig meter! Lees alles over de duiklocaties!

Snorkelen is zo eenvoudig. Je rijdt naar het  strand met je snorkelspullen en je gaat het water in. Ook is het mogelijk om op een snorkeltrip te gaan.

Restaurants op Bonaire met kinderen

En natuurlijk ontdek je ook de restaurants tijdens je vakantie. Ontbijt haal je bij It Rains Fishes in Kralendijk. Fantastisch dineren kan bij La Cantina. Strandtenten die meer dan de moeite waard zijn, zijn Sorobon Beach Resort en Spice Beach Club.

Enthousiast? Boek direct jouw vakantie naar prachtig Bonaire
Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!
Alle foto’s bij dit artikel komen van www.bonaireparadise.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.